Marek Felt - eWRC.cz
8. 7. 2009 07:33 − 2595× − 10

Vlkova prospaná Kopná

Posádka Jiří Vlček a Milan Klička s vozem Peugeot 206 S1600 se zúčastnila třetího závodu rallysprintového šampionátu.

Posádka týmu V-Group Kladno ve složení Jiří Vlček a Milan Klička s vozem Peugeot 206 S1600 se zúčastnila o uplynulém víkendu třetího závodu rallysprintového šampionátu, který se uskutečnil v okolí Slušovic a Podkopné Lhoty.

Po neúspěšném startu v Krumlově a v Hustopečích přijel Vlk na Rallysprint Kopná s jediným cílem, dokončit závod a absolvovat vypsaný počet kilometrů. „Rallysprintové podniky jsme neměli v plánu, ale poslední dva závody se nevyvíjeli dle mých představ, a tak jsem se chtěl svézt. Kopnou mám rád a vždy si zde rád zazávodím. Před startem jsme museli řešit několik menších komplikací. Naši mechanici měli v době konání závodu dovolenou, a tak jsem požádal tým Lukáše Pondělíčka, který mi vyšel vstříc, čímž mu tímto děkuji. S Lukášem a jeho mechaniky jsme za celý závod zažili spoustu zábavy a především na předstartovní noční přípravu budu ještě dlouho vzpomínat. Závod jinak pro nás nezačal nejšťastněji. Ještě před samotnými seznamovacími jízdami spadl tréninkový vůz mému spolujezdci z vleku, za což i jemu děkuji,“ shrnul začátek Jirka Vlček.

Vstup do soutěže Vlkovi s Kličkou nevyšel. Na úvodním měřeném úseku zajeli až třináctý nejrychlejší čas ve třídě, s čímž rozhodně nemohl být kladenský jezdec spokojený. Lepší nálada ve voze nebyla ani po polovině Rallysprintu Kopná. Sněhurka se sice prokousala do první desítky ve třídě A6, ale pohled na Vlka nebyl zrovna dvakrát radostný. „Už by to chtělo se probudit,“ krátce, ale výstižně charakterizoval situaci Vlček.

Častečně si spravila chuť posádka bílého Peugeotu 206 S1600 až na závěrečné rychlostní zkoušce. „Spokojený jsem s časem na desáté rychlostní zkoušce, to jsem se konečně vzbudil po náročné předstartovní přípravy. Škoda, že se již nejela. Musím však podotknout, že i kdybych byl plně při smyslech, tak stejně na místní matadory nemám a smekám před jejich výkony. Ale, teď vážně. S výsledkem nemohu být spokojený. Zadařilo se nám až na deváté RZ, kde jsme zajeli šestý čas, ale to je jen slabá náplast. Mohu být tak alespoň spokojený s dokončením závodu,“ řekl po dojezdu kladenský jezdec.

Náladu si tak alespoň populární Vlčák spravil v neděli, kdy se zúčastnil rallyshow v Hradci. „V Hradci jsme si to užili. Přijeli jsme bavit nejen sebe, ale především diváky. Závod byl perfektně zorganizován a je jen veliká škoda, že se zde v okolí nejede rallysprintový závod. Místní pořadatele by jej zvládli určitě perfektně,“ dodal na závěr jezdec.


V Hradci se nám moc líbilo…

Další fotografie naleznete v nejbližší době na www.vgroup.cz. Jinak bychom chtěli pozvat všechny fanoušky na Berounský kopec, kde se o tomto víkendu uskuteční závod do vrchu a náš tým zde nebude chybět.

Diskuse byla zablokována

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!