10. 7. 2009 19:34 − 3227× − 34

Asociace Jezdců Rally informuje o své činnosti

Výkonný výbor AJR prezentuje svoji činnost v uplynulých týdnech.

I v době prázdnin se každý měsíc minimálně jednou schází výkonný výbor Asociace Jezdců Rally (AJR) a organizuje svou činnost. Již zažitou praxí je komunikace s pořadateli a hodnocení tratě nadcházejících soutěží, kdy na každou soutěž je vysílán minimálně jeden zástupce AJR, který spolu s pořadatelem celou trať projede a sepíše svoje hodnocení s připomínkami. Připomínky členů AJR by měl pořadatel vyhodnotit, a pokud možno se jim snažit vyhovět. Většinou se jedná o připomínky k bezpečnosti trati, umístění retardérů, či vhodného servisního prostoru.

Výkonný výbor, který se sešel tento týden v Radotíně konstatoval, že ne zcela dobře informuje o své práci, a že se mnoho informací nedostane včas k soutěžním posádkám. To je jedna z oblastí, které je třeba do budoucna zlepšit. Během posledního zasedání také proběhlo další vyhodnocení uplynulých soutěží z dotazníků, které soutěžní jezdci odevzdávají po soutěži zástupcům AJR. AJR tímto vyzývá všechny soutěžní posádky, aby pomocí dotazníků vyjádřili svůj názor na úroveň a zabezpečení soutěže, protože pak bude mít celkové hodnocení asociace ještě větší váhu. Průměr odevzdaných a vyplněných dotazníků z předchozích soutěží se pohybuje kolem 50% ze zúčastněných posádek, což už je rozhodně vypovídající údaj a hodnověrné číslo. Nutno podotknout, že v minulosti rally komise vyhodnocovala spokojenost jezdců rally například podle šesti vyplněných formulářů.

Jak hodnocení Asociace Jezdců Rally dopadlo pro uplynulé soutěže? (hodnotí se jako ve škole)

MMČR:

    Valašská Rally 5
    Rally Šumava 2-3
    Rally Český Krumlov 1
    Rally Hustopeče 4

Sprintrally:

    Rally Lužické Hory 2
    Rallysprint Telč 4
    Rallysprint Kopná 2-

Z hodnocení je zřejmé, že k některým soutěžím existují ze strany Asociace Jezdů Rally značné výhrady, které budou její zástupci tlumočit na zasedání rally komise FAS. Ke každé hodnocené soutěži AJR zpracovává podrobný komentář, kde je hodnocení vysvětleno a slovně popsáno. Mezi pořadateli automobilových soutěží v České republice a hlavně mezi rallysprinty panuje stále přetlak. Cílem AJR je výrazně zvýšit kvalitu a ne kvantitu soutěží a nabídnout například kvalitním rallysprintům pořádání dvoudenní soutěže zařazené do MMČR.

Diváci i pořadatelé si již pomalu zvykli na předjezdecký vůz členů AJR, kteří těsně před startem prvních soutěžních vozů projíždějí trať a kontrolují dodržování bezpečnostního řádu a mohou ještě provést poslední korekce ke zvýšení bezpečnosti. Diváci mnohem více respektují známého aktivního soutěžního jezdce v roli předjezdce, který je v případě potřeby usměrní na bezpečnější místa pro sledování rally. Asociace usiluje o to, aby předjezdci AJR byli standardem na všech soutěžích v České republice.

Zástupci Asociace Jezdců Rally se v nedávné době také seznámili s tratí Rally Příbram. Konkrétně se jednalo o soutěžní jezdce Václava Pecha, Josefa Petáka a Michala Ernsta. Václav Pech jun. po obhlídce tratě řekl: "Jsem příjemně překvapen tím, jaké pěkné rychlostní zkoušky se novému organizačnímu výboru kolem Tomáše Fialy podařilo připravit. Uvítali jsme změnu v podobě obráceného směru některých již hodně známých rychlostních zkoušek a hlavně zavedení soutěže na Sedlčansko. Rozhodně přínosná byla komunikace s AJR již od samého počátku navrhování tratí. Ředitel Rally Příbram, a sám ještě nedávno aktivní soutěžák, nám například navrhl několik variant a možností kudy a jak trať vést. Měli jsme několik připomínek k umístění či přidání retardérů a na podobě trati jsme se shodli a schválili ji."

Komentářů celkem: 34
11. 7. 2009 11:0421
0 0
Bobine, na Telči jsi asi nebyl v servisu, viď? A vložky jsi asi taky neprojel všechny, že ne? Já taky ne, ale jezdci asi jo.
11. 7. 2009 11:0522
0 0
Opravdu by mě zajímalo, co se jezdcům nelíbilo na Kopné. Pokud se budou zveřejňovat podrobné komentáře k hodnocení, jsem na ně hodně zvědavý.
11. 7. 2009 11:1823
0 0
To kkk:No právě že jsem všechny erzety projel a můžu soudit ale aby byla známka kvůli servisu až 4 to je hodně přehnané,jinak známe horší servisy v naší rally...
11. 7. 2009 11:2324
0 0
Nic osobního vůči rally v Telči nemám, ale že jsme tak smělý, kde se dá vidět horší servis než tam?
11. 7. 2009 11:2425
0 0
Když jse Vám nelíbí co pořadatel postaví,tak jezděte RC modely bábovky uplakaný.Rally je pro chlapy,slečínky!
11. 7. 2009 11:3026
0 0
Třeba v Jeseníkách,po kolena v bahně a servis hledš mezi rujnama...
11. 7. 2009 11:3227
0 0
Taky me prijde hodne divne, kdyz do kamery na Kopne vsichni dotazovani meli jen slova chvaly jak je to krasna a dobre organizovana soutez a tady ji daji 2-..
Jeste vice zvlastni me prijde to, ze na webu ajr.cz je hodnoceni soutezi odlisne nez je tady prezentovano:
CETELEM Valašská Rallye
- hodnocení: 2,3
Mogul Šumava Rallye Klatovy
- hodnocení sobota: 2
- hodnocení neděle: 2,2
37. Rallye Český Krumlov
- hodnocení: 1,75
???
11. 7. 2009 11:4628
0 0
To Bobin: pravda, ještě horší příklad. V Telči ale hodně vadil vjezd a výjezd do servisu jednou úzkou silnicí, kde pak docházelo k problémům.
11. 7. 2009 12:0929
0 0
Jo ještě k těm Jeseníkům,tratě parádní ale k tomu servisu,je to vjezd a výjezd přímo z hlavního tahu a parkování ve vnitř jen na kraji tak max.pro 10 aut pak jen na povolení a nikde kolem dokola žádné parkoviště.Vím že to posádky a tými celkově nezajímá ale jde o princip v jejich známkování a hodnocení...smajlík
VK
11. 7. 2009 13:0630
0 0
stanm3: Až na detaily to podle mě sedí. Viz: http://ajr.cz/?q=node/86
11. 7. 2009 13:1231
0 0
VK: No ale na levem panelu maji hodnoceni jinak..asi sotek ci co
11. 7. 2009 19:5232
0 0
MravenecZ:Myslím, že kritika servisu v Telči je oprávněná, ale je třeba vzít v potaz,kolik času pořadatelé/na rozdíl od jiných/ měli na přípravu !!Bylo by fér , aby to tady zaznělo. Teď nás čeká Třebíč a ten bude mít servis cca 30 km od centra soutěže a o harmonogramu ani nemluvím...tak budu zvědav na hodnocení..
12. 7. 2009 14:1133
0 0
(hodnotí se jako ve škole) ale v Ruské takže za 5 je 1smajlíksmajlíksmajlíksmajlík
13. 7. 2009 17:1034
0 0
zajímavé hodnocení
u tich Hustopečí jsem na rz zaslech že jedna páteční rz byla zrušena,že nikdo nebyl na startu(s časoměřičů a pořadatelů) ale oficiálně byla zrušena kuli (tušim) nesjízdnosti- jestli to je pravda nebo ne nevim)

myslim že v Krumlově za vjezd do servisu by před 2roky dostaly taky špatnou známku(vjezd byl jinde než měl být(Gross a spol rychle volali na dispečink

těšim se na příbramsmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!