Jari Ketomaa si odbyde premiéru s WRC

Současný lídr finského šampionátu se na domácí finské rally představí s vozem specifikace WRC, premiérově.

Současný lídr finského šampionátu, Jari Ketomaa, se na domácí finské rally představí s vozem specifikace WRC, premiérově. Bude se jednat o vůz Subaru Impreza WRC S12B. Dodán bude od firmy Prodrive a servisovat jej bude tým kolem Madse Østberga – Adapta World Rally Team. Pro momentálně jednoznačného lídra finského šampionátu to bude poprvé, co v soutěži usedne do vozu s přídomkem WRC, dosud startoval převážně s produkční verzí tohoto kultovního auta.


Foto: www.ketomaa.com

"Přestože to bude můj debut s vozem WRC, měl bych být v pohodě, protože auto je konkurenceschopné a mám technickou podporu na tovární úrovni," řekl o finském startu Jari Ketomaa. "Jistě, že potřebuji čas na seznámení s vozem, takže testy budou rozhodující pro konečný výsledek. Testování se zúčastní Marcus Grönholm, který nám pomůže nastavit na soutěž."

Devětadvacetiletý Fin na soutěž MS vymění i navigátora – tradičního Miiku Teiskonena nahradí Mika Stenberg. Se Stenbergem jel Ketomaa již loni v Japonsku v rámci PWRC. Z této soutěže odstoupili v RZ23, v celkovém hodnocení PWRC však Ketomaa skončil na 3. pozici.

zdroj: autoklub.pl

Komentářů celkem: 4
10. 7. 2009 11:44
0 0
tak nastavený to bude mít asi dobřesmajlík
10. 7. 2009 13:04
0 0
Snad toho využije ve svůj prospěch. smajlík
10. 7. 2009 13:27
0 0
jsem na něj zvědavej , lidi má kolem sebe dobrý tak to snad bude podařená premiera smajlík
10. 7. 2009 17:08
0 0
Tipuji ránu.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!