Marek Felt - eWRC.cz
20. 7. 2009 21:07 − 3022× − 21

Vlk s Myšákem vyráží na Slovensko

Vyvrcholením letošní Vlkovy sezóny má být říjnová Rally Catalunya – Costa Daurada.

O nadcházejícím víkendu se v okolí Bratislavy uskuteční další díl slovenského šampionátu a na startu soutěže nebude chybět ani kladenský V-Group Racing Team Peugeot. Na místo spolujezdce vedle Jiřího Vlčka však usedne překvapivě Michal Ernst.


Foto: Marek Felt

Vyvrcholením letošní Vlkovy sezóny má být říjnová Rally Catalunya – Costa Daurada. Otazníkem zůstávala pozice spolujezdce v Karkulce, neboť Zdeněk Jůrka, se kterým jsem měl tento závod původně absolvovat, čeká v té době nový přírůstek do rodiny. Nakonec se během vodních radovánek splnil Jiřímu Vlčkovi sen a utvořil kompletní „zvířecí“ tým. „Startovat v rámci mistrovství světa byl vždy můj sen. Po návštěvě několika závodů jsem vše směřoval k účasti na jednom ze závodů. Původně se mi líbilo startovat kupříkladu na Sardínii, ale vzhledem k povrchu by byla přestavba vozu příliš nákladná a tak bylo rozhodnuto po konzultaci s Martinem Prokopem startovat ve Španělsku. Navíc tato soutěž se svým charakterem podobá českému nejvíce, a tak bylo rozhodnuto,“ říká k účasti v mistrovství světa Jirka Vlček.


Foto: Marek Felt

Roli nováčka týmu si vyzkouší příbramský Michal Ernst v rámci Rally Bratislava, který v minulosti již do Peugeotu usedal, ale jednalo se o vůz WRC „Myšák je v letošní sezóně hodně vytížený. V závodním autě je permanentně, a tak bych mu chtěl poděkovat, že si udělal čas na Španělsko a bude mi plně nápomocen. Jeho služby v takovém závodě budou nesmírně důležité, protože již Španělsko absolvoval s Broukem, a tak mi určitě pomohou. Věřím rovněž, že se mu povede zrychlit mi rozpis a požene mě v tempu dopředu. Myšak mi tímto již delší dobu vyhrožuje. I proto doufám, že pořádně zatopíme našemu kamarádovi Martinovi Prokopovi :-),“ vzhlíží s úsměvem ke spolupráci s Myšákem a na souboj s Prstem kladenský jezdec. Na Slovensku bude muset vzít posádka zavděk stálé bílému Peugeotu 206 S1600, neboť druhý týmový vůz je stále v rukou mechaniků.


Foto: Marek Felt

Po návratu od našich sousedů po krátké pauze však odjede tým vstříc Rally Krkonoše již v plné sestavě. V okolí Trutnova se za volant jednoho z vozů posadí Jiří Vlček a do druhého usedne jeho syn Martin Vlček. „Když jsme závodili naposledy, tak to nedopadlo dle našich představ. Věřím však, že se mladej již zklidnil a oba dva dokončíme závod a budeme moct jít úspěch zapít s děvčaty,“ přeje si Vlk. Fotografie ze Slovenska a následně z Krkonoš naleznou fanoušci na týmových stránkách www.vgroup.cz v sekci sport.


Foto: Marek Felt

Komentářů celkem: 21
22. 7. 2009 13:2321
0 0
hledej Šmudlo....smajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!