Převtělení Rallye Pardubice v Rallye Železné hory

O tom, že Rallye Pardubice mají s Pardubicemi společného minimum se ví již déle.

Název: 8. Rallye Železné hory 2009
Termín: 15. srpna 2009
Centrum: Chrudim
Zařazení: Rallye Cup, volná klubová soutěž
Etapy: 1
Počet RZ: 6
Celkový počet km: cca 176 km
Počet km v RZ: 67 km


O tom, že Rallye Pardubice mají s Pardubicemi společného minimum se ví již déle. Organizátor této soutěže, která se i letos pojede v rámci Rallye Cupu, to vyřešil přejmenováním podniku na 8. Rallye Železné hory 2009. Železné hory jsou nevysoké pohoří na jihozápad od města Chrudim, do kterého bude situováno centrum závodu.


Vítěz loňského ročníku, foto: David Jeřábek

Čtvrtý podnik Rallye Cupu se odjede 15. srpna. Den předem se na chrudimském náměstí odehraje slavnostní představení posádek, během sobotního podvečera pak vyhlášení výsledků. Servisní zóna bude umístěna na okraji města.

Pořadatel připravil pro posádky 6 rychlostních testů o celkové délce téměř 67 kilometrů. Všechny zkoušky budou denní a při 100% asfaltovém povrchu. Trať RZ bude letos obohacena o technický úsek blízko CHKO a dosáhne délky přes 12 km, druhá RZ je rovněž změněna. Koncepce soutěže bude podobná té loňské, tedy průjezd dvěmi různými testy oběma směry, přičemž opačné směry se pojedou pouze jednou.


Foto: David Jeřábek

Posádky, které mají o start na Chrudimsku zájem, se již mohou přihlašovat i přes on-line přihlášku na stránkách pořadatele – www.rallyepardubice.cz. Uzávěrka přihlášek je 9. srpna 2009 při maximální propustnosti 90 vozidel. Seznamovací jízdy budou povoleny během čtvrtka i pátka, omezen však bude počet průjezdů na tři. Bude omezena i maximální rychlost na 50 km/hod. Vše bude bedlivě sledováno a zaznamenáváno. "K přísným omezením seznamovacích jízd jsme přistoupili ve snaze uchovat nový úsek, kde se střídá povrch, šířka vozovky, stoupání a prudká klesání, i pro další ročníky. Častá změna tempa potěší i spolujezdce, na které se budou klást vyšší nároky. Nevýhodu delších přejezdů jsme omezili krátkým „flexiservisem“ po prvních dvou RZ, do servisní zóny se pak vozy podívají pouze jednou po 4. RZ," vysvětluje hlavní organizátor akce – Marek Šimík.

Videosestřih z loňského ročníku od Bleskyho:

„Automobilová soutěž ještě nemá v našem kraji tak hluboké kořeny jako třeba na Zlínsku nebo na Šumavě, ale spousta příznivců rallye více než fandí. Přesto nechceme jít hlavou proti zdi a snažíme se reagovat na přání těch, co si krásný sportovní zážitek v rallye hledají, pomaleji. Letošní trať se vyhne třem obcím a další dvě míjí na okrajích, přitom se podařilo délku úseků v jednom případě zachovat a ve druhém dokonce prodloužit. Věřím pořadatelům, že zvládnou náročné zajištění trati a připraví pro posádky plynulý průběh soutěže,“ řekl k připravované 8. Rallye Železné hory 2009 za všechny organizátory Marek Šimík.

Komentářů celkem: 4
21. 7. 2009 10:57
0 0
Perfektní Video!!!smajlík Ta škoděnka v 2:26 jede nádherně!
21. 7. 2009 18:46
0 0
Blesky smajlík
22. 7. 2009 12:00
0 0
To Jurasman: Díky,potěší to,ale v tomto sestřihu jsou mnohem lepší průjezdy nejen škodovek,než tento..
9. 8. 2009 23:19
0 0
Nevíte, kde najdu harmonogram? Na oficiálních stránkách nic není... Rád bych se jel podívat, ale nevím kde ty RZ jsou :D
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!