21. 7. 2009 18:04 − 2440× − 10

Právě vychází magazín Rally 6/2009

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Agrotec Mogul rally Hustopeče – Tvrdě za titulem

Nejmladší soutěž seriálu v okolí jihomoravských Hustopečí přehoupla "velký" šampionát do své rozhodující poloviny. V kraji vína čekala na posádky dokonalá soutěžácká všehochuť, která nejlépe sedla favorizované dvojici Roman Kresta – Petr Gross s vozem Peugeot 207 Super 2000.

Impromat Rallysprint Kopná – Nadvláda "inženýrských” fiatů

Když se pořadatelům třetího podniku sprintového šampionátu objevila na stole přihláška Romana Kresty s vozem WRC, nemohla mít soutěž jasnějšího favorita. Bylo zřejmé, že nově stvořenou posádku Kresta – Kašpárek může porazit jen vlastní chyba nebo technika. druhá možnost v podobě závady na palivové pumpě fabie WRC způsobila, že z nečekaného dvojitého triumfu se radovaly posádky startující s punty týmu JM Engineering. Pro 32letého Jaromíra Tarabuse se navíc jednalo o premiérové vítězství v kariéře.

MČR HA: Agrotec historic rally – Janotovo vítězství mezi vinicemi

Po zrušení vyškovské soutěže pokračovalo mistrovství republiky premiérovým ročníkem Agrotec Historic Rally Hustopeče. Třetí soutěž sezony nabídla třetího vítěze. Po Tichém (Vltava) a Tenklovi (Český Krumlov) se do statistik zapsal Miroslav Janota z Bukové u Příbrami, který startoval ve voze Opel Kadett se spolujezdcem Pavlem Stráským.

Pozvánka III. Rally Krkonoše

Mapa a časový harmonogram dalšího podniku rallysprintového šampionátu.

Petr Brynda – Rally je celý můj život

Píše se rok 2006 a v okolí Příbrami se jede závěrečný podnik mistrovství republiky. Se startovním číslem 47 se na trať vydává již jistý šampión ve třídě A5 Petr Brynda se svou stařičkou Škodou Felicia. Posádka bere tento závod jako poděkování fanouškům za jejich celoroční přízeň v cestě za vysněným titulem a podle toho vypadá i styl jízdy. "Beruška" (přezdívka jezdce – pozn. aut.) s dvoukolkou nevynechá jedinou příležitost, aby nezatáhl ruční brzdu, a tak mohou diváci permanentně vidět felicii zadní částí napřed. A takového Bryndu zná český rallysport i v současnosti. Při Rally Vysočina na sebe upoutal pozornost osmým místem.

Škoda Fabia S2000 – 2. díl Fáze konceptu

Škoda Fabia Super 2000 sbírá jeden vavřín za druhým. Juho Hänninen vyhrál Ruskou rally, Jan Kopecký se třikrát protlačil na druhé místo závodu IRC. V mistrovství světa opanoval mladoboleslavský speciál v rukou Řeka Lambrose Athanassoulase produkční klasifikaci při Rally Akropolis. Vraťme se však na úplný začátek vzniku tohoto vozu, kdy týmoví inženýři měli k dispozici jen úplný základ. Sériovou Škodu Fabia druhé generace. IRC: Belgium Ypres Rally, Rally Russia – Letní žně Škody Motorsport Seriál Intercontinental Rally Challenge pokračoval v rychlém sledu dvojicí závodů v Belgii a Rusku. V obou nechyběly na stupních vítězů ani vozy Škoda Fabia Super 2000. V Belgii se Jan Kopecký ještě sklonil před Krisem Meekem, v Rusku však Škoda Motorsport získal vysněné double. Juho Hänninen obhájil loňské prvenství, Jan Kopecký skončil potřetí v sezoně druhý.

Rally Monitor

Renault 11 Turbo – Nenápadný Francouz

"Jedenáctka" byla vyloženým outsiderem. Slabý zastaralý karburátorový motor s rozvodem OHV a pohon předních kol nedávaly šance proti dvoulitrovým čtyřkolkám. Nízká hmotnost, spolehlivost, výborná ovladatelnost a umění kaskadéra Jeana Ragnottiho však postavily papírové předpoklady na hlavu.

MS: Rally Akropolis, Rajd Polski – Mikko Hirvonen v čele MS

Další dva závody seriálu mistrovství světa stačily k tomu, aby jezdec Fordu Mikko Hirvonen oživil své naděje na případný zisk titulu mistra světa proti Sébovi Loebovi. Na Akropolis i v Polsku nenašel přemožitele a před domácím závodem se o bod dostal do čela MS.

Morrie Chandler v Česku – Budoucnost světového rallysportu jeho očima

Noční rychlostní zkoušky, soutěže se smíšeným povrchem, častější využívání flexi servisů, otevření MS pro soukromé týmy. To jsou jen některé z novinek, které na konci června přijala Světová rada FIA na zasedání v Paříži. Organizátorům podniků mistrovství světa v rally chce svěřit více rozhodovacích pravomocí. Od těchto kroků si slibuje návrat mistrovství světa ke kořenům. Filozofii Světové rady FIA v Praze prezentoval prezident Rally komise FIA Morrie Chandler.

Komentářů celkem: 10
21. 7. 2009 18:47
0 0
jo super
21. 7. 2009 18:55
0 0
uz se tesim az mi pride do schranky!!! smajlíksmajlíksmajlíksmajlík
21. 7. 2009 18:56
0 0
Uz je ve stancich, nebo az zitra?
21. 7. 2009 19:21
0 0
spis az zítra
21. 7. 2009 19:24
0 0
Prosím kupujete si ho někdo na Chrudimsk, Pardubicku já ho nemůžu nikde sehnat?
21. 7. 2009 19:41
0 0
Už ho mám doma.Tak tam píšou,že Eurosport nakonec nebude dělat přímé přenosy z RZ na Barumce,ale jen jako loni ze servisu ,zajímavý je taky rozhovor s R. Krestou po Hustopečích.
21. 7. 2009 20:42
0 0
Jupííí,zítra dojde k nám,R 11 Turbo bylo naše rodinné auto po 11 letsmajlík
21. 7. 2009 22:16
0 0
Od té doby co mám internet,tak časopis kupuji čím dál tím méně.Teď si ho koupím,ale jen kvuli Brynďákovi a Krestovi....smajlík
21. 7. 2009 22:26
0 0
Ronine, ale net si na počtení mezi prvním a druhý průjezdem obvykle nevezmeš, pokud nechceš platit jak mourovaný smajlík
22. 7. 2009 18:48
0 0
jsem to nějak zaspal , tak zítra snad na mě zbyl kousek
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!