29. 7. 2009 11:21 − 2749× − 3

Milan Blahout po Horácké rally

Právě odjetým podnikem Mistrovství České Republiky v historických automobilů byla Horácká Rally v Třebíči.

Právě odjetým podnikem Mistrovství České Republiky v historických automobilů byla Horácká Rally v Třebíči. I zde se na start postavila populární posádka žlutomodrého VAZu 21074 Milan Blahout a Martin Neoral připravena srdnatě bojovat se svými soupeři. Na start se postavilo celkem osm posádek a ti vyrazili do první sekce soutěže, jež čítala tři rychlostní zkoušky. Milan s Martinem předvídali déšť a nazuli na svého žigula mokré obutí. To se záhy ukázalo jako výborná volba, avšak tohoto ,,žolíka“ mohli vytáhnout až na třetí RZ, neboť předchozí dvě byli pro pole historiků zrušeny. Milan Blahout zde zajel čtvrtý čas a jejich rivalové ve třídě D2 bratři Copové, jež jeli na suchých gumách, ztratili na Milana 44,4 sekundy. Porážka od Copů přišla až na RZ 5, ta byla zapříčiněna přetočením se v jedné ze zatáček, než se podařilo nasměrovat vůz správným směrem, tak několik vteřinek utéci stačilo. Porážku však opět záhy soupeři Milan s Martinem vrátili a ta až do odstoupení Petra Copa zůstala jedinou.

"Od této chvíle by jsme se plně spokojili s naším průběžně čtvrtým místem, ovšem rozhodně jsme v tempu nechtěli polevit, neboť bylo nutné udržet koncentraci, když totiž jedete tak nějak na půl plynu, na jistotu, tak velmi lehce přijde chyba. Navíc jsme chtěli udržet co nejmenší odstup od první trojky, abychom případně dokázali zareagovat na jejich chybu či defekt. Bohužel ale přišlo odstoupení Luboše Tenkla, což zapříčinilo naše posunutí na třetí příčku, mnohem radši bychom však byli, kdybychom tohoto posunu docílili bojem na trati. Z čeho však máme radost je, že v těžkých podmínkách, jaké zde panovaly, kde se smazávají výkonosti vozů a přichází na řadu dovednosti rukou, dokážeme zajíždět kvalitní časy a držet se soupeři krok,“ komentoval své vystoupení Milan Blahout a ještě dodal: "Občas nás zlobila převodovka, vypadávali rychlosti a já musel řídit pouze levou rukou, neboť tou pravou jsem musel držet řadičku. Nemilou situaci jsme však zažili ještě krátce před cílem, když se auto dostalo do nežádoucího smyku, naštěstí se srovnalo správným směrem, sice ani nevím pořádně jak, ale rybníku vedle trati jsme se vyhnuli. Tím jsme si potvrdili jak nutné a zároveň těžké je udržet si koncentraci až do cíle. Vše se nakonec podařilo a my mohli slavit třetí místo absolutně mezi historiky.“ Toto pódiové umístění utvrdilo pro posádku průběžný náskok ve třídě a zamíchalo kartami v jejich prospěch na předních příčkách v kategorii tři. V absolutním pořadí jsou po tomto závodě pátí, avšak minimální bodová ztráta na třetího dává tušit ještě zajímavé a napínavé boje ve zbytku sezóny. Následujícím podnikem je Krkonošská Rally v Trutnově na které Milan Blahout, Martin Neoral a VAZ 21074 nebudou chybět.

"Zdejší kopcovitý terén a úzké technické silnice našemu vozu příliš nesvědčí, má raději širší a rychlejší plynulé zatáčky, ovšem i tak se do Krkonoš těšíme a jsme připraveni bojovat o další body. Plně se však koncentrujeme na výkon do Příbrami, neboť zde je i vyšší koeficient a tuto Rally máme celkem v oblibě. Hodláme se zde pokusit minimálně opět držet se soupeři úspěšně krok,“ dodává závěrem optimisticky Milan Blahout.

Komentářů celkem: 3
29. 7. 2009 11:31
0 0
Podminky PANOVALY, ne PANOVALI smajlík
Jinak je to sympatak chlap a sympatacka auto smajlíksmajlík
29. 7. 2009 11:33
0 0
Stejne tak rychlosti vypadavalY smajlík
29. 7. 2009 13:48
0 0
Někdo umí psát někdo řídit.Mildo gooooooooosmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!