V průběžném vedení Enteria a.s. Rally Cupu Vladimír Barvík

Po osmi odjetých soutěžích v letošním roce je v průběžném vedení nově vzniklého Enteria a.s. Rally Cupu Vladimír Barvík.

Po celkem osmi odjetých soutěžích v letošním roce je v průběžném vedení nově vzniklého Enteria a.s. Rally Cupu (ERC) pilot Mitsubishi Lanceru Evo IX Vladimír Barvík, který střídá na horkém sedadle spolujezdce Josefa Bartončíka a Pavla Gabrhelíka.

Na druhém místě je s 65-ti body Jan Havel a třetí příčka prozatím patří s minimální ztrátou na druhého Lumíru Firlovi, který získal plný počet bodů v posledních dvou spritových soutěžích.

Enteria a.s. Rally Cup je letos nově vypsaný pro vozy skupin N4 a N3. Mohou se jej účastnit však jen ty posádky, které se rozhodnou absolvovat soutěže pouze s běžně dostupným palivem na čerpacích stanicích, kterými jsou Shell V-Power Racing, OMV Carrera 100 nebo Verva 100.

Nejen, že posádka za rok dokáže ušetřit jízdou na toto palivo klidně i stovky tisíc korun v rozpočtu týmu, ale pokud se jí bude dařit, dostane na konci sezóny dle svého umístění také případnou finanční odměnu. Vítěz získá na konci roku prémii ve výši 15 tisíc korun. Druhý si na konto připíše deset tisíc a třetí pak pět.

Zeptali jsme se vedoucího muže tohoto šampionátu Vladimíra Barvíka, jak je zatím spokojený s průběhem ERC a co mu přinesl. „Spokojenost v týmu je naprosto maximální, jelikož jsme v průběžném vedení ERC,“ řekl na úvod Barvík.

Pohár byl založen především s ohledem na snížení nákladů na rally. Daří se to? “Co se týká úspor, tak musím říci, že po propočtení nákladů na benzín v minulosti a nyní, je možné ušetřit na palivu za celou sezónu až několik stovek tisíc. Rozdíl v cenách mezi palivem na čerpací stanici a závodním vysokooktanovým benzínem je až 120 korun na jediném litru. Každý jezdec si tak umí dobře spočítat, jakou úsporu mu to přinese,“ pokračoval dále Barvík.

V současnosti je v ERC přihlášeno celkem dvanáct jezdců. Není to málo? „Určitě by bylo lepší, kdyby byla větší konkurence. Přihlásit se ale může každá posádka, která splní pravidla daná pro tento šampionát.“

Není vyloučeno, že mnozí se bojí jezdit na běžný benzín, aby neztratili konkurenceschopnost… „Já sám tak závodím už druhým rokem a dokáži zajíždět časy v první desítce absolutního pořadí, takže v tom až tak markantní rozdíl nebude. Není nic jednoduššího než si to vyzkoušet v samotném závodě a každý jezdec může pak sám porovnat, zda je v tom velký rozdíl, čí nikoliv,“ uzavřel povídání zlínský pilot.

Další soutěží Enteria a.s. Rally Cup, kde se bude znovu tvrdě bojovat o body do tohoto seriálu, jsou Rally Krkonoše, které startují v sobotu 8. srpna 2009.

Doposud přihlášení jezdci do ERC 2009:

Vladimír Barvík
Jan Havel
Jiří Šmíd
Jiří Vacek
Martin Rada
Milan Liška
Michal Kraml
Lumír Firla
Libor Votava
Roman Pešek
Sláva Ducháček
Roman Michalík

Průběžná klasifikace ERC 2009 po osmi odjetých soutěžích:

1. Vladimír Barvík 80
2. Jan Havel 65
3. Lumír Firla 60
4. Milan Liška 42
5. Martin Rada 40
6. Jiří Šmíd 32
7. Jiří Vacek 30
8. Michal Kraml 27
9. Libor Votava 22
10. Roman Pešek 10
11. Michalík Roman 0
Sláva Ducháček 0

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!