5. 8. 2009 07:28 − 2539× − 2

Obláčky nad Hluboší

Když jsem dnes pojížděl po Příbramsku, byl jsem svědkem zajímavého přírodního úkazu.

Když jsem dnes pojížděl po Příbramsku, byl jsem svědkem zajímavého přírodního úkazu. V oblasti, kde znalec místopisu zhruba odhadl obec Hluboš, jsem spatřil na jasné obloze zvláštní jev. K blankytné obloze stoupaly zvláštní sloupce kouře, které se ve výši spojovaly v jednolitý oblak. Jako hloubavý člověk jsem zamířil směrem ke zmíněným sloupcům a v duchu jsem odhadoval jejich zdroj. Malý požár, vojenské cvičení ve VVP Jince, nové sopečné erupce? Takové myšlenky se mi honily hlavou. Ani jsem se nenadál a ocitl jsem se před dílnou Montcar Autosport. A náhle bylo vše jasné.


Foto: Marek Felt

Okolo torza vozu Renault Clio R3 Max pobíhalo snad vše, co mělo nohy a ruce. Všichni mechanici i jim pomocné síly pracovali, až se z nich kouřilo. Od toho tedy ten záhadný dým. Inu, soudruzi by jistě rádi zavrhli Sakmara a Stachanova, kdyby popatřili na zdejší nasazení. Práce šla od ruky. Sotva zaschla barva a už se montovala palubka. A jelo se dál a dál. Chvíli jsem zvažoval, že se tiše vytratím, ale srdce zpravodajce bylo silnější. A tak jsem se přímo od Petra Bryndy dozvěděl několik příjemných zpráv. Všechny díly jsou na místě, snad nic nechybí. To, co nevyšlo do Třebíče, by se mělo podařit do Trutnova. Když jsem viděl nasazení Petra, Jehněte, Romana, Míly a dalších kluků, uvěřil jsem, že se to povede a R3 s posádkou Brynda – Palivec se na startu v Trutnově objeví.

Saturován zjištěnými skutečnostmi jsem si dovolil rýpnout do Petra. Na mou otázku, zda příbramští ekologové nebudou mít problém s kouřem v ovzduší, mi Petr s lakonickým úsměvem odpověděl, že je to pohoda. Horší bude, co bude dělat správa KRNAPu, až zvíří prach v Krkonoších.


Foto: Jan Pilát

Držte proto hlubošským klukům, Petrovi i Štěpovi Palivcovi palce. Přejme autíčku bezvadný zdravotní stav. Aby do Trutnova dorazili v plné síle a tradičně to rozparádili na erzetách Rally Krkonoše 2009.

Komentářů celkem: 2
5. 8. 2009 08:041
0 0
Pěkně napsaný Honziku smajlík Škoda, že Peťan u nás v Třebíči nebyl, těšil jsem se na jeho průjezdy. Mimochodem-z HR máš pěkný fotky, stejně jako vloni smajlík Honza
5. 8. 2009 14:342
0 0
Konečně článeček napsaný s humornou nadsázkou ... smajlík Jen tak dál.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!