Petr Pančocha - eWRC.cz
5. 8. 2009 17:36 − 4435× − 41

X. Barum Rallye 1980

Pojďme si společně zavzpomínat na jubilejní desátý ročník Barum Rally z roku 1980 a prolistovat si tehdejší tištěný program.

Abychom Vám zkrátili čekání na jeden z vrcholů letošní domácí motoristické sezóny, dovolili jsme si pro Vás připravit malou exkurzi do roku 1980, kdy se jel jubilejní desátý ročník Barum Rallye. Výlet to nebude nijak náročný, stačí si prolistovat oficiální program "Barumky", který jsme pro vás naskenovali do čitelné podoby. Kromě krásných a dnes již dobových fotografií si zde můžete také připomenout, v jaké době jsme tehdy vyrůstali. Úvodník velebící "úspěšnou pětatřicetiletou etapu socialistické výstavby ČSSR pod vedením KSČ" je vševypovídající.

Autor článku tak začíná částečně splácet dluh jednomu z pravidelných čtenářů ewrc.cz – Mariánu Strakovi – který mu daroval několik chybějících historických programů "Barumky". Pokud bude ze strany Vás čtenářů zájem o pokračování, určitě v tom nevidíme žádný problém.

Zdroj: tištěný program Barum Rallye 1980

Komentářů celkem: 41
7. 8. 2009 10:22
0 0
Mickej.nj: Neviděl bych to tak skepticky s tou mládeží. Je určitě spousta mladých, co lepí modely, pídí se po vzácných fotkách a nasávají to jako kdysi my.
Mají toho víc, ale to je obrovská výhoda. A ono toho je přehršle jen v přítomnosti, ono sehnat staré podpisovky, staré časopisy...to není snadné a může to být jen 5-10 let zpátky. Ono ani dříve zas tolik kluků taky nebylo až tak zapálených, spousta jich jen sledovala výsledky a špičkovali se čí jezdec byl úspěšnější. Ti, co jsou zapálení jako jsme byli tenkrát my, ti budou mít stejné vzpomínky jen s jinými auty a jezdci.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!