7. 8. 2009 18:37 − 2856× − 26

Těžké body Krise Meeka z Madeiry

Třicetiletý Meeke odskočil v hodnocení jezdců na rozdíl pěti bodů od Jana Kopeckého.

Kris Meeke popsal zisk svých čtyř bodů za páté místo z Madeiry jako velmi důležité v boji o titul v rámci Intercontinental Rallye Challenge. Dodává, že získat páté místo bylo pro něj těžší než dosáhnout na vítězství při svých třech letošních triumfech. Třicetiletý Meeke odskočil v hodnocení jezdců na rozdíl pěti bodů od Jana Kopeckého.

"Byly to těžce odpracované čtyři body, určitě těžší než co jsem udělal pro deset v Brazílii, na Azorech a v Ypres," řekl o Rali Vinho Madeira pilot Peugeotu 207 S2000. "Je to hodně tvrdá rally, když tam jedete poprvé. Je to jedinečná soutěž, a je velmi těžké naučit se ji. V Ypres jste měli snad 100 zatáček na RZ, ale na Madeiře jich bylo více než 300," popisuje záludnosti poslední soutěže IRC v současnosti největší kandidát na zisk titulu Kris Meeke.

Sestřih z prvního dne:

Sestřih z druhého dne:

Pilotovi týmu Peugeot UK se podařilo během portugalského podniku vyhrát 2 rychlostní zkoušky. Po odjetí 302 měřených kilometrů ztratil na vítězného Bassa minutu a 22 vteřin a uhájil 5. místo před dotírajícím Loixem. Další soutěží IRC je Barum Rally Zlín. Zde se bude Kris Meeke snažit především uhájit svůj pětibodový náskok před domácím Janem Kopeckým.

krismeeke.com

Komentářů celkem: 26
8. 8. 2009 13:12
0 0
to speeder: já v to taky doufám, loni byl jeho průjezd kolem nás uplně jinde než ostatní, bohužel to o kousek dál nevyšlo. stejně si myslím, že by roman mohl bojovat o vítězství. snad tam nebude blok, protože na pindule potřebuje nahnat vteřinky
8. 8. 2009 14:01
0 0
A stejnětak jinde byly průjezdy Honzy, což je pro mě příslibem. Navíc ten další rok musí bejt někde vidět.
8. 8. 2009 14:23
0 0
Já si vůbec nemyslím,že by Honza byl horší jezdec,než Meeke.Respektive jak tady někdo píše,že na něho zdaleka nemá!!A zrovna na Barumce očekávám,že bude Honza rychlejší.A doufám,že i Roman tady bude rychlejší.Myslím,že i Loix s Vouillouzem tady pojedou kalbu...pak teprve někde očekávám Meekeho,možná Novikova,Haninnena,Bassa,Rossettiho,snad i Valdu a Pecha(i když teď v Krkonoších nicmoc - snad je to autem a nebo to naopak ukazuje,jaký rozdíl je v jeho "origo" autě a v ostatních Myšácích).Trošku neznámou bude Prokop,ale zároveň by mohl být černým koněm....A Meekemu - myslím,že někteří z něho dělají větší hvězdu,než jakou ve skutečnosti je!!
8. 8. 2009 14:41
0 0
Kresta, Prokop a spol. by mohli vlastně Honzovi pomoct přehoupnout se přes Meekeho v bodech. Snad tam nebude tak rychlej.
8. 8. 2009 23:07
0 0
no myslim ze Meeke bude skoro stopro na bedne
9. 8. 2009 10:45
0 0
Speeder: Pokud by Kresta jel tempo ktere umi a chytil spravnou slinu a neblaznil by az do crashu, tak muze vyhrat a Honza by treba druhym mistem (vzdyt je zvykly tak dojizdet smajlík) mohl ziskat slusne body, pokud Meeke bude treba az za Prokopem a jinymi jezdci. Ale stat se muze vsechno a pro vitezstvi muze dojet prave Meeke. Nezapominejme ze Barumka je loterie plna nastrah, defektu, useku ktere nici auta a cobcasasto vyhral jezdec, ktery zdaleka nebyl nejrychlejsi, ale spis nejvyrovnanejsi.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!