Ondřej Plšek - eWRC.cz
10. 8. 2009 00:01 − 2482× − 9

Gigi Galli – MS nebo konec kariéry

Italský jezdec pracuje na návratu do mistrovství světa, pokud se mu ale nepovede, tak s rally úplně skončí.

Je tomu skoro přesně jeden rok, co Gigi Galli velmi těžce havaroval na Německé rally. Při nehodě si zlomil stehenní kost a sezóna 2008 pro něj předčasně skončila. Populární Gigi sice ihned začal mluvit o rychlém návratu, jenže v mistrovství světa se neobjevil ani letos a situace nevypadá růžově.

Leckdo by si tak myslel, že o patnáctém srpnu bude italský bouřlivák mluvit jako o neštěstném dnu, jenže je tomu přesně naopak. "Byl to štastný den," zdůraznil Galli v rozhovoru se serverem motorsport-total.com, protože nehoda mohla dopadnout i výrazně hůře. "Musíme chápat, že naší prací i vášní je závodění – nejsme žádní tanečníci. K něčemu takovému může vždy dojít. Ale díky troše štěstí a vysoké bezpečnosti vozu jsme z toho vyvázli se štěstím. Také vyproštění z vozu bylo dobré, po čtyřech minutách mě vytáhli záchranáři z vozu a vyšetřili mě lékaři."


Gigi Galli během "rekonvalescence" po zlomenině stehenní kosti.

Po zdravotní stránce je Gigi Galli nyní úplně v pořádku a dokonce si ze svého zranění dělá srandu: "Cítím se nyní tak trochu jako terminátor, protože mám v těle několik titanových šroubů. Jsem nyní dražší."

Nedávno se Ital představil fanouškům na Baja 300 Powerdays v Německu, jinak ale nic jiného nedělal. "Měl jsem hodně dovolené. Dříve jsem na prázdniny skoro neměl čas. Proto jsem se rozhodnul, že si letos vyberu všechnu dovolenou, o kterou jsem v minulosti přišel," dodává se smíchem Galli.

Jenže tato dovolená by také jednou měla skončit. "Samozřejmě bych rád opět jezdil v MS," říká nyní již vážně šestatřicetiletý Ital. "Jenže bohužel – také kvůli hospodářské krizi – máme problémy se sestavením potřebného rozpočtu." Peníze by letos stačily jen na čtyři nebo pět startů. "Rozhodli jsme se nepokračovat, protože nechceme dělat polovičaté věci."

Existuje tedy nějaké šance, že by se tento populární jezdec mohl vrátit do MS v roce 2011, kdy s trochou štěstí vstoupí do MS nové značky? "Musím být upřímný? Jistě by to pomohlo, ale co nyní potřebujeme, tak to jsou jasné předpisy, které se nebudou neustále měnit. Nikdy nevíte, co se stane. To je pro mne jeden z největších problémů," vysvětluje situaci Galli.


Gigi Galli za volantem Toyoty Corolla WRC na Baja 300 Powerdays.

Dle vlastního vyjádření je šance na návrat Galli do MS docela slušná. "Až v září v Itálii skončí prázdniny, tak možná budou nějaké novinky. Ale jsem celkem optimista, že se něco podaří. Sice ještě nevím přesně co, ale něco uděláme. Protože život doma je příliš nudný. Být jen na prázdninách je také na nic."

A jedinou možností pro Galliho je jen mistrovství světa, IRC pro Itala alternativou není. "Ne a hned řeknu proč. Myslím, že je to dobrá věc, ale i tam se musí platit. A jestli mám tak jako tak platit, tak chci zůstat tam, kde jsem deset let jezdil. Mým dlouhodobým cílem je jezdit v MS. To jsem dělal a budu to dělat znovu."

Můžeme tedy sympatickému Gigimu jen držet palce, protože pokud se mu to nepovede, tak to s jeho rallykariérou nevypadá dobře. "Pokud nebudu mít šanci na účast v MS, tak úplně změním svůj život. Mimo rallysport se nabízí hodně možností. Člověk musí jen chtít, pak si svou práci najde. Ale rally pro mne není jen práce, je to moje vášeň!"

motorsport-total.com

Komentářů celkem: 9
10. 8. 2009 00:37
0 0
kdyby skoncil bylo by to ........smajlík
10. 8. 2009 03:51
0 0
At mu to vyjde!!!Jinak receno : No Gigi, No rally!!! Go Gigi Go!!!
10. 8. 2009 08:12
0 0
Věřím ,že se vše v dobré obrátí a bouřlivák GIGI zase bude "bít" svého mitfáru na podnicích mistrovství světa...smajlík
10. 8. 2009 08:45
0 0
No kdybych mel na 4-5 startu, tak jedu hned. Aspon by mel cas ukazat ze to nezapomnel a pripadne sehnat dalsi penize.. Aby ho to nemrzelo v 36 letech..
10. 8. 2009 09:03
0 0
Doufám že všechny potřebný finance sežene a že pojede. Prostě NO GIGI, NO RALLY!smajlík
10. 8. 2009 10:18
0 0
Příští rok ho pozvu na BR 10 bude mít chuť snad...smajlík
10. 8. 2009 10:33
0 0
http://www.youtube.com/watch?v=k2SvxL2PmIY tak si zavzpomíname na finsko:D
10. 8. 2009 21:15
0 0
co nyní potřebujeme, tak to jsou jasné předpisy, které se nebudou neustále měnit. presne tak pytajte od niekoho peniaze, ked mu neviete povedat co bude o mesiacsmajlík
11. 8. 2009 20:59
0 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!