Skvělé RZ a atmosféra na Rallye Železné Hory

Již týden po Krkonoších se zkušená posádka Pohner a Husák přesunula na soutěž Rally Železné Hory v rámci Rallye Cupu.

Královéhradecká posádka Pohner a Husák startovala před týdnem v rámci MČR na Rally Krkonoše. Kvůli vadné poloose a následnému roztržení diferenciálů skončila tato posádka v této soutěži hned po první RZ a pohárová ambice opět zůstala nenaplněna.

Již týden po Krkonoších se zkušená posádka přesunula na soutěž Rally Železné Hory v rámci Rallye Cupu (středoevropský pohár). V této soutěži byla pro jezdce s mezinárodní licencí vypsána třída VIP. Pokud tito jezdci chtěli respektovat pravděpodobně protiústavní nařízení federace automobilového sportu, že licencovaní jezdci mohou startovat jen v oficiálních národních nebo mezinárodních soutěžích, nebyli zařazeni do oficiálních výsledků.

„Do Pardubic jsme jeli otestovat auto, které nás poslední dobou trochu zlobilo a dotrhat staré pneumatiky, které jsme měli na půdě. Soutěž však překonala veškerá naše očekávání, rychlostní zkoušky byly doslova úžasné, přístup pořadatelů i atmosféra mezi jezdci velmi přátelská. Překvapila nás i vysoká úroveň jezdců a nadupaná a odlehčená auta, která nemusela respektovat přísné homologace,“ hodnotí soutěž Karel Pohner.

Do soutěže bylo přihlášeno téměř devadesát posádek a soutěž dokončilo jen jednapadesát. Pokud by byla královéhradecká posádka Karel Pohner a Jan Husák klasifikována, vyhrála by svoji třídu A do dvou litrů objemu motoru a skončila by na sedmé pozici v absolutním pořadí.

Komentářů celkem: 1
20. 8. 2009 21:241
0 0
Díky chlapi, to potěší. Nemuseli jste psát nic a jen si tak pro sebe říct : "Dobře jsme se svezli", ale udělali jste pro RC dobrou reklamu.
Vladimír
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!