27. 8. 2009 08:26 − 2515× − 15

Rallye Sprint Hořovice 2009 – soutěž je zrušena

Prohlášení výboru ASK Hořovice ke konání 7. ročníku Rallye Sprint Hořovice 2009.

Prohlášení výboru ASK Hořovice ke konání 7. ročníku Rallye Sprint Hořovice 2009.

Vzhledem k malému počtu přihlášených posádek a hlavně k malému počtu uhrazeného startovného je soutěž, která měla být konána 5. 9. 2009 ZRUŠENA.

Hlavní důvod: Náklady na soutěž jsou vyšší než příjmy za startovné přihlášených posádek.

Soutěž je připravena po všech stránkách. Velice nás mrzí, že veškerá snaha pořadatelů při zajištění soutěže, která započala v měsíci únoru tohoto roku vyšla na prázdno.

Vklady uhrazených posádek budou vráceny zpět v plné výši bankovním převodem.

Děkujeme posádkám, které včas zaslali přihlášku včetně startovného a doufáme, že na jaře roku 2010, kdy se má konat jubilejní 10. ročník Rallye Hořovice bude situace opačná.

za ASK Hořovice

Petr Novák
Ředitel soutěže

Komentářů celkem: 15
27. 8. 2009 10:141
0 0
Velká škoda...smajlík Je toho prostě v září moc, a protože víc lidí má rozježděný RC, tak pojedou holt Rokycany a Kramolín - i to je docela šibenice pro ty z nás, kteří to platí výhradně z kapsy.. No a 3 soutěže v měsíci?! Kdo na to má.. Myslím že řešení mohlo být jen změna termínu, třeba na půlku října - to už se z kalendářů dalo vydedukovat na jaře, že bude občas velká tlačenice mezi RC a VP.. No škoda, se startem a organizací na krásném Zbirožsku pro mne jedna z nejhezčích soutěží VP..smajlík
27. 8. 2009 20:022
0 0
....se to ale dalo čekat . 3 soutěže v září je prostě moc, spousta teamu má starosti splácat na 2 soutěže RC ( ani já nejsem vyjímkou ) smajlík
Ještě že Kralovice posunuli, stačím něco vybrat před kostelem smajlíksmajlíksmajlík
27. 8. 2009 22:493
0 0
pro vyjasnění: kalendář VP se dělá vždy na začátku roku, výbor se sejde a poskládá soutěže na celý rok. Podobně to asi dělají u vedení RC, ale proč se tedy najednou z ničeho nic objevila 1. rokycanská erzetka?? Včera se na výborovém zasedání ASK dlouho diskutovalo zda zrušit či nezrušit. Těžko se došlo k závěru že za těchto podmínek se soutěž prostě pořádat nedá a musí být zrušena. Po všech stránkách je vše naprosto připraveno, mnoho lidí, včetně mě v tom utopilo spousty času. VP má tendenci se přirovnat k mistráků, ovšem je pro méně zkušené jezdce a pro méně finančně podpořené. Ale pořadatesky je na profesionální úrovni. Při zhlédnutí erzetky mi často mrazí v zádech jak to mají nezabezpečené či auto bez rámu na trati. A pokud Vám posádkám stačí jed jednu trat 3 krát tam a 3 krát zpět, budiš Vám tato radost... smajlík
27. 8. 2009 23:364
0 0
Škoda,že se musí rušit jedna z nejhezčích soutěží co na západě čech je.Bohužel ani letos se tam nedostanu.V loňském roce kolidovala tuším s Pačejovem a letos s Vyškovem.Chápu,že výběr termínu není jednoduchý.Přeji pořadatelům s ASK Hořovice do budoucna více štěstísmajlík
28. 8. 2009 08:295
0 0
vipkk: tak nehanil bych RC, auto bez rámu jsem tam ještě neviděl a určitě tam bez něj jet ani nesmí. Ostatně posádky pro VP a RC jsou ze stejného sortimentu.

Spíš se zkuste zamyslet nad tím, proč na volný pohár jezdí mnohem méně posádek než na RC. Tratěmi ani pořadatelstvím to určitě není, takže něčím jiným. Co třeba medializací?
28. 8. 2009 13:356
0 0
Tak teda přestože mám Volný pohár a jeho soutěže rád, natolik mě rozčílil "vipkk", že musím reagovat! Tento pán, který byl soudě dle jeho psaného projevu na Erzetce naposledy tak před 2lety, by si měl z pořadatelů RC vzít PŘÍKLAD A POUČENÍ, než si tady z nich začne ironicky a štiplavě utahovat! Podívejte se na Volný pohár, kam spěje poslední roky? Já vám řeknu kam-do prd.le spěje! A podívejte se na Rallyecup, kam se během pouhých 2let dostal od těch zmiňovaných Erzetek "tam a zpět"?! A není to jen námi posádkami, pánové! Ony soutěže jsou taky o atmosféře startu, o úrovni vyhlášení, nových a měněných RZtách, zmiňované medializaci-to všechno naláká každého a Rallyecup to prostě nabízí-je třeba si to přiznat a nekydat tady nějakej hnůj, podobný výše napsanému..
Přirovnáváte tady Volný pohár k mistráku? Ano, souhlasím, ale tak před pár lety, pak přišlo usnutí na vavřínech a pomalu začínala nuda a jednotvárnost!
Mluvíte tady o zabezpečení soutěže?! To mě nasra.o uplně nejvíc-důvod? Důvod je ten, že z upřímné lásky a věrnosti k vašim soutěžím jsem pochopitelně navštívil jarní Hořovice. A nebylo to pro mě dopoledne, které bych si užíval, jelikož po několika chodcích, cyklistech a prvním civil.autě na UZAVŘENÉ TRATI v Osově jsem telefonoval panu Vlčkovi, aby na toto místo poslal policii, neboť tam lidi na jejich pořadatele UPLNĚ SER.U! Když říkám pořadatele, tak tím myslím kluka a holčinu do 20let, kteří po pár incidentech pokřikovali, že tuto funkci už v životě dělat nebudou! Nikdo však i přes Vlčkův souhlas nepřijel a tak jsem dělal dobrovolného pořadatele bez nároku na odměnu-čistě ze solidarity k vám, vážení! Mé auto nakonec coby zátaras možná zabránilo vjetí dalších 2 nesoudných jedinců, co mě nazývali pohlavním údem...
Pánové, my vás máme pořád rádi a chceme jezdit vaše soutěže, v tom problém není! Ale vy vyndejte hlavu z písku(neřku-li odjinud..), přestaňte kolem sebe uraženě kopat a něco změňte! Odbourejte buldočí nepřístupnost jakýmkoliv diskuzím, návrhům a změnám, která je u zastoupení VP taky velmi známá! Kdyby existovala dokonce snad spolupráce VP a RC, tak vzniká prostor doslova pro "amatérské MČR a MMČR"! Jenže proč třeba Dan Krob před časem prohlásil, že "po předchozích zkušenostech jsme zástupce VP už ani nekontaktovali", atd.. Proč? V Danovi chyba asi nebude jeho ctižádostivost se promítá do jeho soutěží samotných!
Drahý "vipkk", RC už totiž nejsou Erzetky "tam a zpět", to je pryč, taky jsem to neměl rád.. I za využití dvou tratí dokážou udělat velmi atraktivní soutěž, pak taky ale mají "Erzetku" typu Nostalgie rallye o 5ti tratích a bezmála 120km RZ(!).. Takže jak říkam-pestrost, novinky, zajímavosti, různorodost tratí, medializace-to všechno se nedá(BOHUŽEL!) předčít větou "Lidi pojďte k nám, my pro vás máme Volný pohár", navíc napsanou někde v nedohledatelných článcích a diskusích...smajlík
28. 8. 2009 16:527
0 0
Kralovickou soutěž jsme posunuli z důvodů "Svátků nebožtíků", protože dvě naše RZ-ty vedou kolem těchto míst a z minulých dob jsme se již dostatečně ponaučili. Věděli jsme od samého začátku, že původní termín musíme posunout, ale nebylo kam spěchat.
Jinak jsme trochu "přitvrdili" a připravuje skutečně závěrečný závod RC tak, aby byl těžký, náročný ale atraktivní jak pro diváky, tak zejména pro posádky.
V pátek bude "noční superspeciálka" cca 12 km, druhý den jedna okruhová RZta 13 km a další dvě RZ-ty pěkné - rychlé i technické. Celková délka závodu bude cca 111 km.
To je taky tak trochu odpověď pro vipkk, jehož hanobení RC je nestoudné, srabské, drzé a nevychované. Job tvoju rubášku.
30. 8. 2009 10:258
0 0
Nechci tady pomluvit ani RC nebo VP, ale je pravda že RC se velice zlepšil a zmedializoval za poslední dva roky udělali pořadatelé velký kus práce, to třeba u VP chybí.Nadruhou stranu VP má pojetí opravdu větší soutěžě,která se parametrově přibližuje velkým soutěžím.Myslím tím počet km jak Rz tak přejezdů.
A ty auta bez rámu opravdu na Rc jezdí.Je pravda že ve skupině pravidelnosti, ale dá se říc že v závodním nasazení.
Nepomlouvejte a nehaňte tu každej svůj pohár.Je přece na každým co kdo a jak pojede a určitě si každej vybere ten svůj závod.
Mezi RC a VP ke pořadatelská rivalita známa už dlouho, tak se to nechte na nich ať se přizpůsobí každý podle svého.
Je škoda zrušení jakékoliv soutěže, bez rozdílu poháru ne cupu.
smajlík
31. 8. 2009 12:339
0 0
Je škoda každé soutěže, která se musí zrušit smajlík
31. 8. 2009 12:4410
0 0
No tak v rámci pravidelnosti se ale nedá mluvit o závodění, o tom ta pravidelnost právě je.
31. 8. 2009 12:5611
0 0
Ona ve VP pravidelnost není?
Navíc když se jezdila pravidelnost při MČR HA, tak se taky jezdilo bez rámů. Pravidelnost není o rychlosti ale o spolehlivosti - vyrovnanosti při poměrně malém rychlostním průměru
31. 8. 2009 17:5712
0 0
no i ta pravidlenost byla pěkně o hubu, tak jsme měli většinou všichni rámy.
1. 9. 2009 20:1813
0 0
Luky_cz: letos už pravidelnost ve VP neni
Letos i medializace VP byla, ale bohužel píši "jen" na RELY.CZ, ale vždycky jsem házel odkazy kam to šlo, ale ani to moc nepomohlo. VP mám rád, už jen proto, že se většina soutěží jezdí v pro mě dostupné oblasti, ale i když dělám co můžu, je to skoro k ničemu, protože sám toho moc s medializací nezmůžu když většinu článků píšu sám.
1. 9. 2009 22:4214
0 0
Vazeny pane, Vlcku,

neda mi to nereagovat. Ano, vim, nejsem se svymi Erzetkami bez chyby. Uplne na zacatku jsem Vam slibil, ze pokud se hnu ve Vasem regionu, tak to budu s Vami konzultovat (myslim tim ASK Horovice), ale bohuzel tato komunikace neni z Vasi strany mozna. Jiz nekolikrat jsem Vam nabizel spolupraci, prisel pomoci jako poradatel, podporil na jarnich Horovicich svym startem atd. Na podzim 2008 jsme Vamnabizeli usporadani jednoho podniku v ramci RC, ale vy jste nechteli. A proto Vam to, tak jak jsem to udelal pred cca 5-ti dny, nabizim znovu. Prozatim samozrejme pouze za svoji osobu,ale verim, ze s tim ostatni poradatele nebudou mit nijake problemy.
Jen pro Vasi informaci, po cervnove Erzetce, jsem oficialne prohlasil, ze s timto type souteze, vzhledem k obrovskemu zajmu prihlasenych posadek, koncim. I proto jsme pro letosni zacatek podzimu pripravili plnohodnotny sprint (snad jen pro zacatek mensi pocet ostrych km).
Jen chci rict, ze snaha s Vasmi komunikovat je.
2. 9. 2009 10:1515
0 0
Moje zkušenost s erzetkou je taková,že jsem pětkrát volal zástupci wmr a ani jednou to nezvedl a nezavolal zpět. To je poněkud nezvyklé. Jízda tam a zpět je hrozná a pokud se splní to , že je připraven plnohodnotný závod tak je to jedině dobře. Úroveň RC i volného poháru mi přijde stejná,volný pohár měl asi lepší tratě. Nicméně RC zapracoval na medializaci a půjde určitě nahoru. Dohoda mezi oběma stranami není možná? Zákulisí neznám,to přiznávám,proto se ptám. Je mi líto,že Hořovice zrušili hlavně kvůli tomu,že je spousta práce je k ničemu.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!