30. 8. 2009 11:46 − 3559× − 67

Eurosport pokračuje v živých přenosech

Je úlohou Eurosportu, jakožto promotéra IRC, změnit rally ze sportu pro fanoušky na masovou zábavu.

Je úlohou Eurosportu, jakožto promotéra IRC, změnit rally ze sportu pro fanoušky na masovou zábavu. Ostrovní RACMSA Rally of Scotland, která je posledním z jedenácti podniků IRC, bude pro Eurosport dalším krokem ve snaze přenášet napětí a akci přímo z vozů do obývacích pokojů. Skotská soutěž se pojede v termínu 19. – 21. listopadu 2009.

Soutěž je situována do malebné krajiny Perthu a Stirlingu, diváci Eurosportu budou moci vidět čtyři hodiny ze čtyř šotolinových testů. Některé z RZ, které se letos pojedou, se nejely již 20 let.

"Výroba přímých přenosů z rally je zřejmě jednou z nejsložitějších operací televize, ale chceme i nadále dávat divákům možnost zažít vzrušení z Intercontinental Rallye Challenge," řekl Géraldine Filiol, generální ředitel společnosti Eurosport Events. "Začali jsme sezónu IRC pokrytím Monte Carla a v polovině sezóny jsme si přivezli mnoho zkušeností z belgické Ypres Rally. Nyní opět budeme pokrývat Skotsko v přímém přenosu, přesněji čtyři zkoušky během dvou dnů včetně impozantní RZ Loch Ard, která bude krásným vyvrcholením rally," odhaluje více ze zákulisí Géraldine Filiol.

"RACMSA Rally of Scotland bude opravdu velká motoristická akce," řekl Andrew Coe, šéf International Motor Sports, promotéra rally. "Bude to velkolepá soutěž, měřené testy povedou nejkrásnějšími lesy a parky v zemi, a některé z nich mohou být i nejnáročnějšími rychlostními zkouškami na světě. Pro tak motoristický národ, jako je Skotsko, to bude první větší událost od té doby, co Colin McRae vyhrál mistrovství světa," myslí si zástupce pořadatele.

Časy živých přenosů:

pátek 20. listopadu
9:45-10:45 : LIVE Stage 2 / Craigvinean 1 (21,40 km) – Eurosport Live
17:00-18:00 : LIVE Stage 6 / Craigvinean 1 (21,40 km) – Eurosport Live

sobota 21. listopadu
10:00-11:00 : LIVE Stage 9 / Loch Ard 2 (35,00 km) – Eurosport Live
15:00-16:00 : LIVE Stage 12 / Loch Ard 2 (35,00 km) – Eurosport Live

zdroj: ircseries.com

Komentářů celkem: 67
31. 8. 2009 21:1761
0 0
Jo,aha,to sem se sekul...ok ,a co z německejch televizí chytam,tak nic jiýho rally nedává...a že jich chytám hodně,takže jak říkáš...to by mě zajímalo,jak se jim tam třeba distrubuujou záběry z jejich mistráku.
31. 8. 2009 21:4462
0 0
No nevím,dříve bývalo něco málo na DSF,ale teď si myslím,že z německého mistráku asi nedávají nic.Zájem Němců o rally je mizivý.
1. 9. 2009 11:5863
0 0
Josef Vrátil [31.8.2009 17:28:29] V něčem s vámi souhlasím, někde pracujete s dojmy. Na MS v Liberci se rozhodně v TV nedívaly stovky milionů diváků, velmi pochybuju, že jich byly desítky. Skandinávie(počtem obyvatel malé země), Itálie, něco málo AT, SWI a Rusko.
Srovnávat popularitu sportu s tím jak se vysílá taky trochu pokulhává. TV stanice jsou konzervativní a to co jim nese profit nebudou nahrazovat nebo doplňovat něčím nejistým, co by stejně stálo velké finanční a personální náklady, pokud by chtěly, aby to kvalitativně bylo srovnatelné se současnými TOP sportovními přenosy. Taky jsou to rychlé "sprint" sporty, kterým nemůže několikadenní rally konkurovat. Tady je jistě vyjímkou Dakar, prostředím, jedinečností, na sporty mrtvou dobou konání atd.
Souhlas, že soutěže už nikdy nebudou mít takovou přímou sledovanost na místě, protože doba je jiná, rychlá, není čas, internet on-line atd.
Jinak americké diváky bych vůbec nebral v potaz(vlastníci mediálních společností logicky právě naopak), protože ti jsou schopni se dívat třeba na závod travních sekaček na okruhu Indy, pokud se to řádně prodá a bude dostatek coly a s prominutím, žrádla. To jsou jen "konzumenti všeho" ne sportovní fans.
1. 9. 2009 15:4764
0 0
buzekpar: Neblbni s tím MS v Liberci. Opravdu to bylo sledované a zapoměl jsi třeba i na Francii, Polsko, Německo odkud přijelo spousta fanoušků přímo do Libercesmajlík a takových států je... A v Rusku jaká musela být sledovanost. Ale to je celkem jedno. Věř, že spousta lidí, co nejsou zarytí fandové rally prostě na ten program nepřepne ať na jiných stanicích dávají cokoliv. Takový motoristický laik se podívá na F1 a mnohem menší procento na MotoGP pak už je vše pro fajnšmekry. Diváci USA...v tom moc nesouhlasím. Jejich fandění je něco mezi Evropany a Japonci, tzn., že nejsou tak extrémní jako my...fandí většina pouze někomu a Japonci fandí celkově sportu. Američani si klidně sedí pospolu a každý i třeba v rodině fandí někomu jinému, ale prostě pohoda. Nikdo se s nikým nemlátí, že fandí někomu jinýmu jako to je třeba tady. A že tomu nerozumí... asi tak jako my jen s tím rozdílem, že tam chodí na zápasy nebo závody jako na výlet, prostě stráví příjemné odpoledne s rodinou. Podívej se na sportovní schéma ČT4. Taky řekneš, nojo, na to nikdo nekouká a představ si, že jo. Co lidí sleduje poker, co lidí sleduje golf (slyším to kolem sebe). Pro mě nuda, ale nejde to soudit podle mého mínění. A mimochodem, když je dakar, tak moc mrtvá doba není. To jsou skoky na lyžích Intersportturné (extra sledované!) a vlastně všechny zimní sporty. My tady nadáváme a na RAI sport dávají i nějakou hru přes celou halu s tamburínkama smajlík
1. 9. 2009 16:2465
0 0
Gill:Myslím, že jsi moc nepochopil o čem mluvím. Já přece netvrdím, že to co je zajímavé pro mě, musí být zajímavé pro druhé. To USA je jak píšeš spíš rodinným výletem, piknikem, zabitím volného času atd. bez toho, že by tomu sportu rozuměli. Prosím nebrat dogmaticky, rozhodně netvrdím, že všichni a na všech sportech a taky je za to nesoudím, jen na to poukazuju.
Na tom Liberci trvám(jen názor, nikoho nepřesvědčuju) a všechny státy jsem logicky nevypisoval, ale to je jedno.
Tak dobře, mrtvá motoristická sezona.
Jinak není směrodatné vyzobávat různé sportovní disciplíny, které jsou zrovna v té které zemi hodně populární, třeba Německo(házená, biatlon.
1. 9. 2009 16:4666
0 0
buzekpar: V Liberci jsem byl osobně po celou dobu trvání, tak vím trošku i od těch fandů, jak moc to u nich žerou smajlíkA tvá poslední věta je právě docela důležitá a směrodatná. Ty extra hodně sledované sporty i v jednotlivých zemích mají pro TV větší význam než sport, který se třeba objeví k každé zemi, ale všude až na horších místech. myslím, že v žádné zemi nebude v první desítce.
1. 9. 2009 23:2467
0 0
buzekpar: Nepodceňujte americké fanoušky a nedělejte z Američanů blbce, rozhodně si to nezaslouží. Mají zcela jiné sporty a troufám si tvrdit, alespoň na základě korespondence, že fanoušci Nascar toho o tom "svém" sportu ví možná mnohem víc, než většina českých fanoušků rallye o rallye... Dokonale znají veškeré taktické finesy, dokáží ocenit věci, kterých si našinec u televize ani nevšimne... A věřím, že to stejné platí o fanoušcích amerického fotbalu, baseballu, basketbalu a podobně... My těm jejich sportům moc neholdujeme, my jim nerozumíme a tak tu naši neznalost a neporozumění s oblibou maskujeme komentářem, že "to je tak akorát pro ty americký blbce"... Ale oni si zcela určitě myslí třeba o našich rallye, že je to naprosto nesmyslná nuda, něco nezajímavého... Jiný kraj, jiný mrav...
Nesrovnávám popularitu toho kterého sportu podle toho, jestli se vysílá v televizi, ale podle toho, kolik diváků ho sleduje. Čtěte pozorněji! To je přece velký rozdíl! A jsem si jistý tím, že televizní společnosti vysílají to, co se žádá, protože jinak by asi neuspěly... Je to jen a jen kšeft... Nebudu polemizovat na stránkách o rallye o lyžařském šampionátu v Liberci, ale zcela určitě se hodně sledoval v Německu, ve Švýcarsku, ve Finsku, v Norsku, ve Švédsku, v Polsku, v Rusku, ve Francii, v Itálii, v Rakousku... A jen tohle je obrovská masa lidí, pár set milionů...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!