Nej fota Ladislava Kopelenta z Chrudimi

Výsledky soutěže o nejlepší fotky posádky Ladislav Kopelent – Helena Kopelentová z Rallye Železné hory.

Vzhledem k tomu, že vyhlašovatel soutěže Rudolf Hubač Nej…Motochema byl na dovolené a vrátil se až nyní a je zaneprázdněn povinnostmi ve firmně, byl jím pověřen toto kolo vyhodnotit samotný jezdec Ladislav Kopelent.

Především všem zúčastněným fotografům děkuji za jejich zaslané fotografie a za jejich čas. Výběr z řady povedených snímků není pro mě jednoduchý, obzvlášť když focení příliš nerozumím. Výběr jsem provedl po konzultaci s dalším neodborníkem a to je moje žena a spolujezdkyně v jedné osobě. Výsledek se pokusím stručně okomentovat, co bylo důvodem pro výběr. Možná se najde z řad čtenářů eWRC někdo zkušenější, kdo mě radou nasměruje jak fotky hodnotit, to kdyby náhodou jsem někdy příště měl tu čest sám hodnotit.


Foto: Matěj Skalník

Proč se mi líbila nejvíce tato fotka. Je dle mého názoru akční. Byl fotografem vystižen moment, kdy auto lehce klouže zatáčkou na nečistotách, trochu jde prach od kol. Pravé zadní kolo je hluboce zabořeno do blatníku, působí to na mě, že to byl rychlý průjezd. Přední kola jsou v přímém směru uprostřed zatáčky a to je ten limit, po který se mi to ještě v autě líbí. Za touto hranicí trpí čas.


Foto: Shacki

Profesionální akční záběr, ze kterého na první pohled není vidět, že jsem jel bez serva a pral se s tím. Detailní pohled ukáže pohotovost fotografa, kdy zdokumentoval, jak držím volant oběma rukama u sebe v jeho levé části, po té co mě vypadl z ruky. Záběr je z těžké levé, dvakrát zlomené zatáčky na 5. RZ u přehrady krátce po startu. Auto je na fotce kontrastní a na rozmázlém pozadí pěkně vynikne.


Foto: Aleš Kovář

Ani zde nechybí akčnost, což dokazuje opět prach jdoucí od kol. Je zde vystižen moment, kdy by v takto těžké zatáčce bylo za standardních okolností účelné zatáhnout za ruční brzdu a postavit si auto do přímého směru na výjezdu. Technika to v tu chvíli neumožnila. Je patrné při hlubším pohledu na fotku, jak ležím na volantu a tlačím ho vší silou dolů. Ještě, že jezdím řádně připoutaný, jinak bych klesnul pomalu až babi na klín.

Komentářů celkem: 3
2. 9. 2009 22:36
0 0
Babi by to nevadilo. smajlík
2. 9. 2009 22:37
0 0
Nevericne ziram smajlík

Diky a gratulace kolegum!

M.S.
3. 9. 2009 01:32
0 0
Myslí si ,že dobrá fotka je ta co se líbí na první pohled jak laikům tak odborníkům ,takže výběr dobrý.smajlíksmajlíka tyto snímky to splňují.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!