Blíží se čas pódiového umístění Matthewa Wilsona?

Brit Matthew Wilson si pro Rally Australia stanovil svůj cíl: skončit v nejlepší pětici jezdců.

Brit Matthew Wilson si pro Rally Australia stanovil svůj cíl: skončit v nejlepší pětici jezdců. Cíl to není nereálný, pilotovi Fordu Focusu RS WRC se to již letos podařilo dokonce třikrát. Takto úspěšný byl na Kypru, v Argentině a v Polsku (pokaždé 5. místo). Syn šéfa týmu Ford by také rád poposkočil výše v tabulce hodnocení jezdců v rámci celého MS. Nyní je sedmý, pouze 5 bodů za mistrem světa z roku 2003 a 7 bodů za svým týmovým kolegou. Petter Solberg v Austrálii nestartuje, ale aby jej Wilson dohnal, musel by zajet svůj nejlepší letošní výsledek, tzn. skončit do 4. místa. A to se mu v životě povedlo pouze jedinkrát, v Japonsku 2007.

"Chceme získat body, jedeme si pro ně," řekl Wilson rádiu Crash.net. "Podle toho, co jsme slyšeli, může to být jedna ze soutěží, která nám vyhovuje. Doufejme, že se můžeme dostat i do Top 5, což by bylo výborné," odhaluje Wilson umístění, se kterým by byl v cíli soutěže spokojen.

"Vzhledem k tomu, že se jedná o nový závod, uvidíme až sami, jak to vypadá, jaké bude počasí a ostatní věci. Nemůžeme moc plánovat dopředu. Myslím ale, že to bude pro nás dobré. Něco jsem slyšel o profilu trati, jak vypadjí. Něco by mělo být dost rychlé, něco docela technické, uvidíme ale až sami při seznamovacích jízdách. Těším se na to," komentuje dvojka Stobartu svůj desátý podnik v MS 2009.

Matthew Wilson je spokojen s letošní sezónou, s dosaženými body. "Myslím, že jsme v letošním roce udělali obrovský krok kupředu. Zajeli jsme tři nejrychlejší časy na RZ, cože je velmi slibné a ve většině soutěží jsme skončili na bodech." Wilson vlastně nedojel pouze v Portugalsku a v Řecku skončil po problémech na 13. pozici. "Udělal jsem chybu v Portugalsku, což byla velká škoda, protože to bylo na poslední klasické RZ a na Acropolis jsme měli technické problémy, které nás stály moc času. Jsem si jistý, že kdybychom nevyužili Superally, tak jsme mohli bojovat o druhé místo se Sebastienem Ogierem. Byl by to pro nás fantastický výsledek, ale na kdyby se nehraje, že…"

Pódiové umístění se blíží, jak moc na něj chce Matthew Wilson? "Chtěli bychom. Kdybychom se tam dostali do konce roku, bylo by to opravdu dobré. Tempo z Řecka by stačilo, ale prostě jsem neměl štěstí. I tak je to povzbuzující. Doufáme, že se tedy na pódium podíváme do konce sezóny," ukončuje povídání pilot, který do Repco Rally Australia vyrazí se startovním číslem 5.

crash.net

Komentářů celkem: 10
Ifo
3. 9. 2009 08:591
0 0
Vzhledem k poloprázdnému startovnímu poli těch Top 5 opravdu nereálné není. smajlík
3. 9. 2009 09:092
0 0
Met není tak rychlý jako ostatní, aby si bednu zajel svou rychlostí, ale z 80% dojíždí do cíle, a z toho by mohl těžit..problémy ostatních a při dobré konstalaci hvězd by se na bednu mohl někdy v budoucnu podívat.
3. 9. 2009 09:393
0 0
Po tolika letech v MS by mu ho už mohli ostatní věnovat...smajlík
3. 9. 2009 11:014
0 0
Prostě na to nemá. Loeb, Hirvo, Latvala, Sordo, Solberg jezdí úplně jinou ligu než on. Pokud tyhle jména budou stále v MS tak Matjůůůůůů bednu dlouho neuvidí! Dyť i Novikov a Ogier jsou rychlejší než on. Takže Metjůůůůů přeji ti max. 6 místo s 15min ztrátousmajlík...nazdar bazarsmajlík
3. 9. 2009 13:165
0 0
řikám si, dneska mě nikdo netozesměje. Ale jo tohle je vtipné až moc...smajlík
3. 9. 2009 14:106
0 0
Ifo,Bodoan.........uplně s váma souhlasím přesně taksmajlík
3. 9. 2009 15:197
0 0
Nojo Metjů je hodnej synek a jde cestou zdola, aby tatík moc neutratil.
3. 9. 2009 18:448
0 0
Já bych ho rád pro srovnání viděl v nějakém konkurenceschopném autě (peugeotu, fabii) v IRC.
4. 9. 2009 13:259
0 0
Naprosto evidentně se ten čas blíží...
4. 9. 2009 21:2110
0 0
smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
Horsik: asi tak
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!