9. 9. 2009 17:20 − 2796× − 7

Trutnov, Vyškov, Příbram, aneb léto a podzim u Bryndů

Tak nám zase fouká suché listí do dílny. Neklamné znamení nadcházejícího babského léta a podzimu.

Tak nám zase fouká suché listí do dílny. Neklamné znamení nadcházejícího babského léta a podzimu. Jaké ale bylo to hlavní léto z pohledu Petra Bryndy a Montcar Autosportu? Určitě naplněné prací, ale také úspěchy i „méněúspěchy“.


Foto: Jan Pilát

Začátek léta již známe, rána v Kopné, naštěstí bez následků na zdraví posádky, ale s o to většími úrazy na autě, které měly na vině i neúčast v Třebíči. A také již slavný výrok: „Ty vole, já utrh volant…!“ Poté se nám léto a prázdniny převalily do druhé poloviny.

Prvním startem Petra po havárii byla Rally Krkonoše. Jednoznačným úkolem bylo otestovat vozidlo po opravě, srovnat si psychiku a dojet. Petr tento úkol pojal po svém. Jízdou sice ne tak dravou, na jakou jsou u něj diváci zvyklí, ale přesto rychlou a účinnou, dokázal všem, že je zpátky. Kromě veliké radosti sobě, svému týmu, blízkým a všem příznivcům, udělal perfektním umístěním i vrásky na čele stařičkého mediálního poradce týmu. Ten byl pověřen převzetím trofejí a jejich převozem domů. Nebýt kamarádské pomoci ostatních jezdců, nemusel tento náročný úkol zmíněný kmet přežít v plném zdraví.


Foto: Jan Pilát

Intermezzem pak byla účast na letošní, tolik opěvované, Barumce. Zde sice Petr fungoval jako mechanik v teamu posádek Váňáč – Palivec a Matys – Vaněček, ale opět se osvědčil. A byla to zásluha nejen jeho, ale celého teamu mechaniků Montcar Autosportu, že si obě posádky a obzvlášť Tonda Matys s chutí zazávodily. Dalším, a vlastně posledním podnikem letní části MČR ve Sprintrally, byla Admiral Rally Vyškov. Tradičně i zde Petr vyjel v barvách XTG Rally Teamu spolu s posádkami Sutr – Mrlina a Vykydalová –Vyštejnová. Po boku Petra pak seděl nepostradatelný itinerářový diktátor Štěpa Palivec.


Foto: Jan Pilát

Závod probíhal v relativním poklidu, bez vážnějších výkyvů. Petr si pouze trochu posteskl, že páteční déšť mohl pokračovat i v sobotu, a trochu vyrovnat výkony jednotlivých vozů. Sobota však přinesla příjemné počasí a tím podtrhla celou vydařenou rally. V boji o bodíky tentokrát vyhrála posádka Honza Dohnal a Billy Latif, které samozřejmě velice gratulujeme. Vynikajícího, zatím asi životního výkonu, dosáhla posádka Sutr –Mrlina, která si zaslouženě vyskočila na bednu pro stříbrné poháry v A5. No a holky již tradičně převzaly za super výkon pohár a květiny pro nejlepší ženskou posádku. Přesto ale prohlásily, že šotolina není jejich parketa a budou ji muset začít více trénovat. Jediným smutným momentem Rally Vyškov tak byla neúčast nepostradatelného člena teamu Pavla Kundráta, kterého na závody nepustil tatínek.


Foto: Jan Pilát

Tak takhle nějak skončilo Brynďácké léto. Podzim bude zahájen na Rally Příbram. Bohužel, vlivem značné medializace, již bylo vyzrazeno malé překvapení o roli Petra na této soutěži. Věříme, že média udrží informace o tom, s jakým vozidlem se Petr na tratích objeví. Ať se mají fandové rally na co těšit. A nejen na Příbram. Doufáme, že přízeň diváků i jezdecké štěstí podrží Petra i v podzimních závodech „malého mistráku“ A pak už jenom poslední letošní překvápko, které si schováme až na Pražský Rallysprint.

Komentářů celkem: 7
kozy00
9. 9. 2009 18:41
0 0
kdyby na příbrami jel s fábií od trněného bylo by to supersmajlíksmajlík
9. 9. 2009 19:34
0 0
....nepostradatelného člena teamu Pavla Kundráta.....Neměl kdo vařit kafesmajlík
9. 9. 2009 20:26
0 0
Já bych to taky viděl na wrco, ale čerti ví.... Když moh kroužit Szabo na Čínově, proč by nemoh Peťa doma...
9. 9. 2009 20:37
0 0
Kafe i jídlo perfektně zajišťoval Aleš Vaněček,kterého tatínek pustilsmajlík
kozy00
9. 9. 2009 21:31
0 0
houska:Ono je spíš problém že auto mu musí zaplatit organizace rally příbram a pochybuji že seženou tolik peněz aby pronajmuli vůz WRC.Rozhodně by to bylo ale supersmajlík
10. 9. 2009 16:40
0 0
kdyby si tam dal svoje reklamy(které jsou skoro stejné ja má rally) tak by to neměl být tak velký problém,ale moc tomu nevěřim spíš pojede třeba feldu kit 1,6
10. 9. 2009 22:40
0 0
Dobře,tak já vám to prozradím. Petr pojede s - zbytek vám řeknu na rampě za týdensmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!