11. 9. 2009 21:16 − 3382× − 50

Na Asturias vede Basso, Kopecký zatím třetí

Ve Španělsku se v rámci IRC jede Rally Principe de Asturias, která má za sebou první etapu.

Ve Španělsku se v rámci IRC jede Rally Principe de Asturias, která má za sebou první etapu.

Od začátku soutěže šel do vedení domácí Alberto Hevia s Fabií S2000, kterého k neuvěřitelným časům dohnal hlavně souboj v rámci španělského šampionátu s Vallejem na Porschi a dalšími specifickými vozy, které se do hodnocení IRC nepočítají.

První RZ už nedokončil Julien Maurin s další Fabií S2000, který opustil trať a nedokázal se na ní již vrátit. V druhé rychlostní zkoušce havaroval s číslem 10 domácí Fuster a zkouška byla pro zbytek pole zrušena. Čekalo se přidělování časů, hlavně Hevii. Ten nakonec dostal přidělen druhý čas, což ho udrželo ve vedení.

S třetí Fabií S2000 odstartoval do soutěže Jan Kopecký, který začal tradičně opatrněji, v průběhu etapy ale zrychloval, dvě z osmi zkoušek vyhrál a do druhé etapy půjde s desetivteřinovým mankem na první pozici. Možná než první místo je ale pro něj souboj s Krisem Meekem v rámci bodování šampionátu. Český jezdec měl od počátku mírnou převahu, podstatný byl pak Meekův defekt na RZ4 a skoro tříminutová ztráta. Defekty ale postihly i Loixe a v poslední RZ i jinak výborně jedoucího Vouilloze.

RZ s pořadovým číslem 8 musela být zrušena pro nezvladatelné množství diváků. To asi uvítal Hevia, který se v poslední sekci potýkal s drobnými technickým problémy a první místo musel nakonec přenechat rychle jedoucímu Bassovi. První tři jezdci tak jsou v rozmezí deseti vteřin, čtvrtý Fontana už ztrácí přes dvě minuty. Za nimi jsou pak seřazeni tři "defektáři" v pořadí Vouilloz, Loix a Meeke.

Toni Gardemeister se s Opelem trápil a první etapu po havárii ani nedokončil. Mnohem lépe se ukázal Wilks s Protonem, který zajížděl slušné časy, v závěru měl ale také problémy a propadl se do hloubi pole.

Jan Kopecký má tak zatím nad Meekem navrch, soutěž je ale teprve v půlce a zítra pokračuje dalšími šesti zkouškami.

Online výsledky z Rally Principe de Asturias můžete sledovat spolu s námi na eWRC-results.com.

Foto: oficiální stránky

Komentářů celkem: 50
ls
12. 9. 2009 19:53
0 0
Tak Basso už nevede:-(
12. 9. 2009 20:02
0 0
Trochu pozmenene barvy,vsimli jste si? Trochu se nam zvetsila a presunula reklama na Shell...
12. 9. 2009 20:07
0 0
Nejlepší na tom je, jak si Meeke liboval v tom, že se o titulu rozhodne na trati, že je super, že Honza jede zbytek závodů a pak si takhle nechá vypomoct.
12. 9. 2009 20:20
0 0
to speeder : ako vies ,ze to chcel prave on aby ho cyklista pustil pred seba, nebol to nahodou pokyn z hora :?, mne osobne sa chris velmi pacil na barumke ako oslavoval vitazstvo kopeckeho, celeho ho tam s tym sampanskym ostriekal a mal som pocit,ze je naozaj uprmne rad, ze kopecky vyhral... P.S. a verim, ze colin ho urcite dobre vychoval smajlík
12. 9. 2009 20:28
0 0
matko_martin: Nemám nic proti Colinovi,ale zrovna on byl několikrát zvýhodněn týmovou režií a moc se toho asi neštítil.Meeke je borec a myslím,že zato on opravdu ani moc nemůže,spíše je to vina těch žabošů,pro které je titul jednotlivců určitě hodně prestižní.Na druhou stránku bych nebyl naivní,pokud by to stejné měla příležitost udělat Škoda za pomoci Juhy,jsem přesvědčen,že to taky udělá.Hnus je to ale tak jako tak.
12. 9. 2009 20:38
0 0
matko_martin: Já teda nevim, ale co takhle říct: Nechte cyklistu jet, já si to chci vyhrát na trati? A mimoto už když to Meeke říkal, musel vědět co s největší pravděpodobností nastane. Ale to je jedno, jak už jsem psal, Honza a kluci z týmu udělali maximum a je na ostatních jak se k tomu postaví. My víme svý.
12. 9. 2009 20:40
0 0
Honza14: Colin nebyl ale jen zvyhodnen,ale take nezvyhodnen a to treba v roce 95 a byla to s tehdejsim tymovym kolegou Sainzem,ten mu to vsak na dalsich zavodech oplatil. A vsechno to byly prikazy ze zhora,stejne jako v tomto pripade s Krisem.
ls
12. 9. 2009 20:41
0 0
Svatá pravda. Neschavaluji to ale co se dá dělat. Pokud taková možnost je neudělal by to asi jenom blbec.Sponzoři chtějí výsledky a týmy potřebují sponzory.
12. 9. 2009 21:57
0 0
speeder : suhlas, len skoda ze to si asi meeke povedat sam nemoze a urobit tak ... to by asi dostal vyhadzof, ved rozkaz je rozkaz smajlík
13. 9. 2009 00:01
0 0
Tady je zase znechucenejch moralistů. Ani se mi nechce věřit, že je možný u nás najít tolik spravedlivých, když se podívám na kvanta křiváren kolem a to mluvím o skutečnejch křivárnách. Tady peggy platí a on taky určuje taktiku. Titul na konci chce a tak se podle toho chová. Puntyk.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!