12. 9. 2009 20:52 − 6029× − 246

Jan Kopecký vítězem Rally Principe de Asturias

Český jezdec vyhrál druhý závod IRC v řadě, do vedení v šampionátu se ale nedostal.

Český jezdec vyhrál druhý závod IRC v řadě, do vedení v šampionátu se ale nedostal.

Jan Kopecký vstupoval do druhé etapy z třetího místa. Brzy se dostal na druhé místo před Heviu, a když na RZ12 chyboval Basso, dostal se do čela. V tu chvíli to vypadalo hodně dobře, protože na čele se osamostatnily dva vozy Fabia S2000. O dvě RZ dále ale Hevia udělal defekt, ztratil přes čtyři minuty a propadl se do hloubi pole.

Jan Kopecký měl tak na čele rázem dvouminutový náskok a v klidu si dojel do cíle pro druhé vítězství v IRC v řadě. "Vítězství na Barumce bylo pro mě hodně důležité, protože to byla moje domácí soutěž. Tady jsem jel ale poprvé, a tak je to něco mimořádného. Měl jsem v plánu jet obezřetně, protože při defektu už se čas špatně dohání. Neudělali jsme žádnou chybu, což ukazuje na kvalitu našeho rozpisu," řekl v cíli spokojený Kopecký.

Jeho radost ale částečně zkazila týmová taktika Peugeotu. Původně druhý Nicolas Vouilloz si nechal dát v závěrečném servisu 40 sekund penalizace a pustil tak na druhé místo Krise Meeka. Tento krok je velmi důležitý pro vývoj v šampionátu. Meeke si tak udržel první místo o bod před Kopeckým a hlavně druhé místo je velmi důležité pro škrtání nejhorších výsledků na konci sezóny.

Kompletní výsledky z Rally Principe de Asturias najdete na eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 246
15. 9. 2009 19:51
0 0
To Vakuz,Modelátor,Honza14 a jim podobní.
Dlouho jsem jen četl a nechtěl jsem zasahovat,ale tohle už příliš. Bijete se tu jak lvové,ťápete jeden nesmysl za druhým,vymýšlíte vymyšlené a proč????
Jen proto,že je Škodovka po dlouhé době zase na sluníčku???? Teď se budete ukazovat a tvrdit o sobě jací jste vlastenci a že jste Škodovce fandili odjakživa???? Kde jste byli,když se boleslavákům nedařilo??? To jste je tu mleli,špinili a házeli do propasti,jako neschopný,protože se jim prostě nedařilo. Vy jste tipickej obraz českýho člověka. Když se daří,lezete do prdele a perete se do roztrhání těla i když nemáte šanci a když se nedaří,pískáte,plivete,nadáváte a pomlouváte. Tohle co se tu řeší,není žádnej prohřešek ať už se vám to líbí nebo ne. Odvěká rivalita mezi tými i mezi jezdci donutila někoho se zamyslet a vymyslet taktiku,jak na soupeře a tohle je výsledek. Jsem na 1000000 procent přesvědčenej,že kdyby do boje o titul nebyl namočenej Kopejda,tak tu nikdo z vás ani neštěkne. Proč jste nerypákovali nedávno v případě stejného kroku od Citroenu???? Proč tu nebylo 8 stran příspěvků o morálce,o podvodech o čestnosti???? A teď se tu navážíte do kdekoho,jen proto,že nezpívá to co vy tu rádobykážete???? Ubožáčci jste a nedokážete se smířit s tím,že s tím nemáte šanci hnout a proto tu linčujete kdekoho. A kdyby tohle udělal Škodovka,tak budete všeci mlčet a tvářit se že je vše v nejlepším pořádku. Tím jsem si taky jistej. Už nějakej pátek se tu pohybuju a vidím. Takže se přestaňte ohánět morálkou a fair play,protože vy jste první,kdo o tom žřejmě nemá ani páru....
A TEĎ DO MĚ,AŤ SE TO TU HEJBÁ...
15. 9. 2009 20:03
0 0
Roman: souhlas a navíc prosím adminy ať už to tu zablokují.Jindy blokují po pár příspěvcích a teď to tu nechají pomalu jít do krve!!Shacki už to stačilo!!
Konej svou pravomoc!!
15. 9. 2009 20:11
0 0
To Roman: Výborně jste to napsal! Nevím, co dělali ostatní, které jste tady napadl,když se Škodě nedařilo. Ale já s vlajkou brázdil závody MS a fandil..No a někdy mimo závody jsem i vypomohl..Pan Janeba i Muhlmaier za ŠM to někdy i platili, když náklady přesáhly únosnou mez..To jste Romane opravdu vedle, jak ta jedle..smajlík
15. 9. 2009 20:16
0 0
Modelátor: myslím, že jako nejvyšší kazatel morálky to už přeháníš. A asi to i víš, protože vidím větší smířlivost vůči jiným názorům.
Díky
15. 9. 2009 20:32
0 0
model-stop,překračuješ mantinely této prozatím korektní diskuze.Budem se snažit psát tak,aby jsme v další případné diskuzi nebyli předem nepřátelé.Aspoň tak to tu celkem úspěšně funguje.Probohasvatého-kdyť máme společného koníčka,koně!
15. 9. 2009 20:48
0 0
Chlapi, jenže já za extérní práci pro ŠM opravdu někdy dostal kačku..Ne za fandění, ale za pomoc při testech..Byla to celkem pravidelná spolupráce..Tak mě prosím nekamenujte a omlouvám se, jestli to vyznělo jinak..
Diskuse byla předčasně ukončena

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!