Marek Felt - eWRC.cz
17. 9. 2009 09:15 − 3441× − 1

Úspěšná premiéra Kristýny Vlčkové

Okolí Vyškova ovládla při prozatím posledním rallysprintovém podniku rodina Vlčkova.

Okolí Vyškova ovládla při prozatím posledním rallysprintovém podniku rodina Vlčkova. S červeným Peugeotem 206 S1600 (Karkulkou) startovala posádka ve složení Jiří Vlček a Kristýna Vlčková, která je dcerou kladenského Vlka. V druhém voze stejné značky usedla dvojice Martin Vlček a Pavel Šubrt.

Rodinný souboj měl před startem jednoznačného favorita a papírové předpoklady se vyplnily do bezezbytku. Jiří Vlček s Kristýnou Vlčkovou bojovali po celou soutěž s Lubomírem Minaříkem, který startoval s vozem Škoda Fabia Kit Car o čtvrté místo ve třídě A6. Souboj s moravským jezdcem Vlk sice prohrál nakonec o necelých deset vteřin, přesto mohl být spokojený. „Lubomír Minařík musel mít zřejmě nějaký technický problém, za normální situace bychom mu nemohli stačit,“ doplňuje Jiří Vlček. Svůj premiérový závod na sedadle spolujezdce absolvovala dcera Jiřího Vlčka Kristýna, která usedla do závodního vozu poprvé až v rámci testu před Vyškovem. „Do této doby jsem se dívala na závody jen z koňského hřbetu, a proto jsem byla vděčná za možnost účastnit se sportovního dění s koňmi pod kapotou v „naší“ (taťkově) Karkulce,“ vzpomíná na první rallyové krůčky Kristýna.

Čtvrté místo obsadila posádka rovněž mezi smíšenými posádkami. „Vše se událo tak rychle, že jsem měla zpočátku v hlavě zmatek, kterým jsem nám málem zavinila špatný příjezd do ČK. Nakonec jsme se s taťkou společnými silami dopracovali ke 4. místu, i když jsem u posledních dvou RZ zaznamenala několik situací, kdy jsme se málem dostali mimo trať…..I v tomto případě jsme však byli připraveni na použití signálu „jejejej“, při kterém jsem se měla okamžitě sbalit do klubíčka a čekat náraz. Celkově nemohu objektivně ohodnotit celý závod, neboť byl mým prvním, tudíž zde není místo pro srovnání. Do budoucna bych určitě chtěla usednout po boku mého velkého životního vzoru…:-) Zatím nemám tušení, kdy a kde se mi to podaří, ale snad příští rok nebo zase až ve Vyškově,“ hodnotí své premiérové vystoupení Kristýna Vlčková.

Jiří Vlček před startem upozorňoval mlsouny jako jsou Michal Ernst, Lukáš Pondělíček a mnoho dalších, že bude svoji dceru chránit klidně i svým vlastním tělem. Jak slíbil, tak i udělal. To potvrdila i samotná aktérka. „Na závěr musím vyzdvihnout, že za celé klání jsem nezaznamenala žádné nepatřičné chování, jak od již zmíněných závodníků, tak od ostatních. Nevím však, jestli to nebylo tím, že jsem musela dát dobrou noc s večerníčkem,“.
Na on-board posádky a premiéru Kristýny Vlčkové se můžete podívat ZDE.

Do cíle vyškovského rallysprintu dojela i druhá posádka ve složení Martin Vlček a Pavel Šubrt. Tato dvojice sice na Karkulku neměla, přesto osmé místo ve třídě A6 není rozhodně zklamáním a to i přesto, že Martin Vlček prohrál se svým otcem sázku a bude musel zařídit hostinu s pečenou husičkou.

V-Group Racing Team se představí o nadcházejícím víkendu na SevenOaks Rally Příbram, kde bude startoval Jiří Vlček. Na sedadlo spolujezdce usedne opět žena, tentokráte Kateřina Štorková.

Komentářů celkem: 1
17. 9. 2009 21:291
0 0
smajlík moc hezké průjezdy Jirko smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!