AZ pneu Rally Jeseníky již o tomto víkendu

Před startem III. AZ pneu Rally Jeseníky 2009 se uskutečnila oficiální tisková konference.

Před startem III. AZ pneu Rally Jeseníky 2009, která se jede v sobotu s centrem ve Šternberku a okolí Rýmařova, se uskutečnila oficiální tisková konference v prostorách Krajského úřadu Olomouckého kraje. Zúčastnili se jí zástupci z řad organizátorů, Olomouckého kraje, města Šternberk a hlavního sponzora. Zástupci médií byli seznámeni s historií Rally Jeseníky, aktuálními novinkami před sobotním startem, ale rovněž s plány do příštích let.

Ředitel rally Mgr. Tomáš Kunc představil letošní koncept soutěže: „Vracíme se k historickým tratím Rally Jeseníky, jak je znávali jezdci v 70. a 80. letech.“ Slova Tomáše Kunce podtrhuje i další host tiskové konference, legenda českého rallysportu, Pavel Valoušek starší: „Jeseníky byly vždy náročnou tratí, zažívali jsme mlhu, déšt, bláto, souboje do noci. Letošní soutěž se pak navrací k těmto kořenům.“ Zajímavostí je pak start této legendy. Jeho syn Pavel odstartuje do letošního ročníku se speciálem Octavia WRC z dílen pana Juračky. „Naše vlastní auto je pak volné, tak tu v sobotu svým startem oslavím narozeniny. Jsem sám zvědavý, kam se dnešní technika posunula a jak nám to půjde,“ dodává Valoušek senior.

Předseda organizačního výboru Vlastimil Malík pak dodal, že mottem letošního ročníku je hlavně bezpečnost. Jak soutěžících, diváků i činovníků. V mnohých věcech pomáhá osvětou mediasport.cz, se kterým prostřednictvím Jirky Volfa, aktivního olomouckého spolujezdce, spolupracujeme od samých příprav letošního ročníku.

Nedílnou součástí je pak podpora našich partnerů. Ze slov Michaely Kolínkové, ředitelky marketingu společnosti AZ pneu, hlavního partnera soutěže, vyplynulo, že jim nejvíce záleží na bezproblémovém průběhu soutěže v otázce bezpečnosti.

Podporou všech akcí AMK Ecce Homo je již tradičně Olomoucký kraj a Město Šternberk. „Olomoucký kraj je hrdý na všechny aktivity šternberského Automotoklubu Ecce Homo, závody na trati Ecce Homo považujeme za stříbro Olomouckého kraje,“ dodává Ing. Luděk Niče, vedoucí odboru Kanceláře hejtmana Olomouckého kraje.

Další informace o rally, včetně všech tiskových informací, jsou k dispozici na oficiální internetové stránce www.rally-jeseniky.cz.

Komentářů celkem: 2
1. 10. 2009 06:02
0 0
Wow, Valda sen. s mladého EVOIX...tak na to jsem zvědavý, jak se s ní poperesmajlík
2. 10. 2009 10:16
0 0
Ať už Valda sen. sedl do čehokoliv,vždy na něj byla pěkná podívaná.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!