13. 10. 2009 14:03 − 2478× − 3

Sosnová bez obávaných bariér

Ani letos nebude v harmonogramu Rally Bohemia chybět divácká speciální rychlostní zkouška v Global Assistance Racing Areně.

Ani letos nebude v harmonogramu XXXVI. Rally Bohemia pořádané 16. – 17. října chybět divácká superspeciální rychlostní zkouška v Global Assistance Racing Areně Česká Lípa. Letos poprvé je ale v první zatáčce nebudou strašit betonové bariéry.

Ať si kdo chce a co chce říká, paralelní rychlostní zkouška v Sosnové patří k Rally Bohemia, jako k velbloudovi hrb. Spojení rallyecrossové a motokárové dráhy, spolu s přemostěním a rozdělením startovní a cílové rovinky, nabídlo divácky atraktivní závodění muže proti muži. Na trati se odehrálo nespočet soubojů soutěžních, autokrosových i rallyecrossových speciálů. Daní za atraktivní podívanou bylo rozdělení první zatáčky po startu betonovými bariérami, na nichž ale končily šance nejednoho z hvězdných jezdců. Z těch nejznámějších jmenujme například Toniho Gardemeistera, Romana Krestu, nebo Tomáše i Štěpána Vojtěchovy.

Letošní stavební úpravy v Sosnové, díky kterým můžete po absolvování kurzu bezpečné jízdy požádat o odpočet trestných bodů z karty řidiče, sebou přinesly i pozitivum v podobě stavebních úprav obávané první zatáčky. Vnitřní dráha totiž končí o několik desítek metrů dříve a nepříjemný průjezd kolem bariér je nahrazen ostrou zatáčkou, která jej zavede na motokárovou dráhu.

Ředitel autodromu Pavel Dušánek k tomu dodává: „Věříme, že tato změna potěší jak jezdce, tak diváky a přinese ještě atraktivnější průjezdy. Jezdci nebudou svazováni obavou z poškození auta a budou moci plně předvést své umění. Vnější dráha umožní rychlé a široké průjezdy, zatímco ta vnitřní si přímo říká o zatažení ruční brzdy.“

Komentářů celkem: 3
13. 10. 2009 18:40
0 0
No myslim,že to bude určitě lepší,jezdci tam vždycky kvůli těm barierám docela dost brzdily a ted'...bude to rychlejší,bezpečnější a bariery nebudou překážet ve výhledu z tribuny pro ty diváky,co jsou nížesmajlík
Miloš-V
14. 10. 2009 19:03
0 0
Neuvedli ulomené kolo Jirky Volfa, ale nevzpomínám si na náraz Romana a Tomáše Vojtěcha...
14. 10. 2009 19:53
0 0
Volf ale kolo ulomil v nájezdu na cílovou rovinku a tam bariéry zůstanou.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!