17. 10. 2009 18:45 − 6256× − 161

Roman Kresta titul nakonec získal

Jen málo chybělo k tomu, aby Roman Kresta neobhájil titul v MMČR. V cíli ale může nakonec slavit.

Jen málo chybělo k tomu, aby Roman Kresta neobhájil titul v MMČR. V cíli ale může nakonec slavit.

Větší zápletku v závěru MMČR si šlo asi těžko představit. Původně se čekalo, že Roman Kresta potvrdí svůj titul už v Příbrami. Technika jeho vozu ale byla proti a Václav Pech nadále bojoval. Rozhodnout se mělo na Bohemce, před kterou měl stále lepší výchozí pozici Kresta. Pech měl šanci jen v případě, že Kresta nedojede.

A že k tomu bylo blízko. Hned na druhé rychlostní zkoušce Roman Kresta havaroval a vylomil pravé zadní kolo.

Naštěstí pro něj ihned po zkoušce následoval servis, kam s vozem naštěstí dojel. Propadl se sice do třetí desítky celkového pořadí, ale bylo jasné, že po opravě vozu a stahovací jízdě dojede na bodech. Otázka byla, kolik jich získá a naopak kolik jich získá Václav Pech. Na Fabie S2000 celkem logicky nestačil, a tak mohl jen doufat, že někdo z dvojice Hanninen a Kopecký nedojede. Mikkelsena řešit nemusel, ten do českého šampionátu neboduje.

Fabie ale s přehledem vyhrály a Václav Pech už jen čekal, zda a kolikátý dojede Roman Kresta. Ten nakonec dojel desátý (v rámci MMČR devátý), což mu stačilo k zisku již čtvrtého českého titulu. Podle ještě neoficiálních výsledků získal Kresta 209 bodů, zatímco Pech jen 206.

Komentářů celkem: 161
20. 10. 2009 15:31161
0 0
Romane, veliká gratulace k titulu!! smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!