Před závěrečnou soutěží Enteria a.s. Rally Cupu vede Havel

O vítězi Enteria a.s. RC se prozatím nerozhodlo a poslední soutěží vypsanou pro tento pohár je Würth Partr Rally Vsetín.

O uplynulém víkendu se rozhodlo o držiteli titulu mistra České republiky v MMČR, kterým se stal opět po roce luhačovický jezdec Roman Kresta. Na Václava Pecha tak zbylo jen s minimálním bodovým odstupem druhé místo a třetí skončil v „českém mistráku“ Jan Kopecký.

O vítězi Enteria a.s. Rally Cupu se však prozatím nerozhodlo a poslední soutěží vypsanou pro tento pohár je Würth Partr Rally Vsetín, která se jede již o nadcházejícím víkendu. Získat prvenství mohou dva jezdci a ani jeden z nich nebude na startu Vsetínského sprintu chybět.

Zatím nejblíže k prvenství má stále vedoucí Jan Havel, který opět usedne do vozu Mitsubishi Lancer EVO X. Lumír Firla pojede s osvědčeným Lancerem Evo IX. Škoda jen, že se do soutěžení již nemůže zapojit Vladimír Barvík, který po nehodě na Barum Rally Zlín pro letošek se závoděním skončil.

Ve Vsetíně ale jistě bude o co bojovat, jelikož vítězná posádka obdrží následně v měsíci listopadu při oficiálním vyhlášení Enteria a.s. Rally Cupu i finanční prémii ve výši 15 tisíc korun.

Všechny jezdce ale čeká v okolí Vsetína náročná soutěž a to především díky proměnlivému počasí, které zde v posledním týdnu panuje. Vítěz celého poháru bude ale znám již tuto sobotu večer.

Průběžná klasifikace ERC 2009 po čtrnácti odjetých soutěžích:

1. Jan Havel 112
2. Lumír Firla 95
3. Vladimír Barvík 80
4. Martin Rada 75
5. Milan Liška 62
6. Jiří Šmíd 52
7. Jiří Vacek 30
8. Michal Kraml 27
9. Libor Votava 22
10. Michalík Roman 20
11. Roman Pešek 10
12. Sláva Ducháček 0

Přihlášení jezdci do ERC 2009:

Vladimír Barvík
Jan Havel
Jiří Šmíd
Jiří Vacek
Martin Rada
Milan Liška
Michal Kraml
Lumír Firla
Libor Votava
Roman Pešekv Sláva Ducháček
Roman Michalík

Komentářů celkem: 1
24. 10. 2009 14:48
0 0
Firla jezdí s EVO VII ,a Havla ve vsetíně momentálně běžně pojíždí.Ovšem jestli to bude stačit celkově bodově to nevím.Moc bych mu to ale přál.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!