26. 10. 2009 15:14 − 3118× − 23

Sébastien Loeb na Setkání mistrů v Sosnové

Letošní sezona v automobilovém sportu pomalu končí, a tak nezbývá nic jiného než poděkovat divákům za celoroční přízeň.

Letošní sezona v automobilovém sportu pomalu končí, ve všech důležitých šampionátech, ať světových, evropských nebo českých, jsou tituly rozdány, a tak vlastně nezbývá nic jiného než poděkovat divákům za celoroční přízeň. Vybraní jezdci k tomu budou mít příležitost na tradičním Global Assistance Setkání automobilových mistrů, které se uskuteční v sobotu 7. listopadu na Autodromu Česká Lípa.

A bude to setkání, jak se sluší a patří. Společnosti Citroën ČR se totiž podařilo zajistit účast mistra světa Sébastiena Loeba, jenž o víkendu vybojoval v Anglii již šestý titul mistra světa. Světovým rallye kraluje nepřetržitě šest let. Takovou bilancí se nemůže pochlubit žádný jiný jezdec. Přijede společně se svým dlouholetým spolujezdcem Danielen Elenou a divákům předvede své umění s Citroënem C4 WRC. Ještě dodejme, že značka Citroën získala v roce oslav 90. let svého založení, už pátý titul v Poháru konstruktérů od roku 2000..

Francouzské hvězdě budou sekundovat nejlepší naši jezdci z rallye s vozy kategorie WRC, S2000 a produkční skupiny N. Chybět nebudou ani zástupci rallycrossu, kteří jsou v Sosnové jako doma a tradičně skvělou show nabídnou jistě také autokrosaři se svými buginami.

Setkání mistrů se pojede na stejné trati jako Super RZ při nedávné Rally Bohemia. Na paralelně rozdělené trati si to proti sobě rozdají vždy dva jezdci, kteří si jednotlivé tratě v půlce vymění díky přemostění. Do finále se tak vyřazovacím způsobem probojují dva nejlepší v každé kategorii. Ti se pak utkají o celkové vítězství.

Závod začíná v 8 hodin zahřívacím tréninkem, po němž následují rozjížďky jednotlivých kategorií. Po polední pause vyplněné autogramiádami a doprovodným programem, jsou na programu semifinálové a finálové jízdy.

Setkání mistrů si během sedmi předchozích ročníků získalo značnou prestiž jak mezi samotnými jezdci, tak diváky i odborníky. A nejinak tomu bude také letos, zvláště když se podařilo zajistit start Sébastiena Loeba. Už kvůli němu se vyplatí do Sosnové určitě přijet, protože taková příležitost se už nemusí nikdy opakovat. Informace najdete na www.rallycross-sosnova.cz

Komentářů celkem: 23
MaG
27. 10. 2009 17:53
0 0
Nemá někdo představu, jak je to se vstupným pro děti?
27. 10. 2009 18:03
0 0
No v minulých letech to řešili dle cm - hranice byla tuším 140 cm.
29. 10. 2009 13:38
0 0
na ticketstreamu jsou listky k prodeji...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!