Würth Partr Rally Vsetín – Medailisté hodnotí

Také v cíli letošního posledního sprintu jsme se zeptali nejúspěšnější trojice soutěžících
Würth Partr Rally Vsetín uzavřela letošní českou sezónu mistrovských soutěží.
Také v cíli letošního posledního sprintu jsme se zeptali nejúspěšnější trojice soutěžících na jejich dojmy po skončení soutěže. Tentokrát na naše otázky odpovídali Pavel Valoušek, Jaroslav Orsák a Grzegorz Grzyb.

Otázky byly stejné, jaké jsme soutěžícím pokládali celou letošní sezónu.

1. Zhodnoť v krátkosti váš výkon v soutěži?
2. Co se vám podařilo dle plánu a co naopak nepodařilo?
3. Jak hodnotíš připravenost soutěže ze strany organizátorů?

Pavel Valoušek – Defrs Rally Team – Škoda Octavia WRC – 1. místo

1/ Jsem samozřejmě velmi rád, že se nám podařilo vyhrát. Byl to velmi těžký závod, ztížený navíc počasím. My jsme udělali jednu menší chybu v podobě defektu. Ztratili jsme tím nějaký čas, ale zvítězili jsme s dostatečným náskokem, takže je to uspokojivé.

2/ Podařilo se nám zvolit rozumnou taktiku i dobré tempo. Nijak závažně jsme nechybovali, takže jsme spokojeni.

3/ Myslím, že výběr tratí byl velmi dobrý, vše se odehrávalo na pětníku, harmonogram odsýpal a vše fungovalo tak, jak mělo. Nedocházelo ani k žádným prodlevám, takže dle mého pořadatelé vše zvládli tak jak měli. Alespoň takto jsem to vnímal já.

Jaroslav Orsák – ARC Slovakia – Mitsubishi Lancer EVO IX – 2. místo

1/ Do závodu jsme šli s cílem získat titul, ale nechtěli jsme jen nějak dojet, ale chtěli jsme titul oslavit nejlépe vítězstvím. Konkurence byla silná, ale jeli jsme doma a věřili jsme si, že dokážeme udělat dobrý výsledek. Šli jsme do toho, ale po první rundě začala trať osychat a nemělo cenu bojovat s Pavlem za cenu vysokého rizika. To jsme nechtěli podstupovat, takže jsme jeli dle svého.

2/ Nepodařilo se nám vyhrát :) Jinak se podařilo vše od volby gum, přes vyvarování se chyb až po dobrý výsledek.

3/ Organizace super. Bez chyby. Pořadatelé odvedli skvělou práci. Vše šlo bez problémů tak, jak to má být.

Grzegorz Grzyb – Fiat – Rufa Rally Team – Škoda Fabia S2000 – 3. místo

1/ Jeli jsme na tuto soutěž zejména s cílem vyzkoušet auto. Ve středu jsme měli test, kde jsme ale odjeli jen cca 20 kilometrů a to bylo málo. Pršelo a počasí za moc nestálo. Na druhou stranu to bylo užitečné tím, že podmínky při testu byly podobné, jako při závodu ve Vsetíně. Takže cíl pro závod byl zrychlovat zkoušku od zkoušky a naučit se zacházet s vozem. Co se týká výsledku, tady jsme si cíle žádné nekladli.

2/ Přestože jsme zpočátku nebyli nadšení z počasí, musím říct, že to byl pro nás dobrý závod. Byli bychom rádi pro seznámení se s autem mít lepší počasí, ale jak se nakonec ukázalo, měli jsme možnost vyzkoušet si obtížné podmínky a to mohu hodnotit pozitivně. Zpočátku jsme zvolili medium tempo a postupně jsme zrychlovali. Dle mého se nám podařilo vše.

3/ Závod super. Musím říct, že pořadatelé vybrali skutečně pěkné tratě. Ale celkové tratě okolo Zlína a Vsetína jsou pěkné a těžké a takové se mi líbí. Za sebe hodnotím celou soutěž velmi pozitivně.

Komentářů celkem: 4
30. 10. 2009 12:55
0 0
Grzyb :Tratě se mi líbí - proto tam jezdím častosmajlík
30. 10. 2009 17:46
0 0
bobac boduje!smajlíksmajlíksmajlík
30. 10. 2009 21:27
0 0
bobac jo,ale tomu druhému by to měl někdo zatrhnout. Když jsem to řekl po Kopné tak mi volali a nadávali,tady dostal pokutu takže je to prokázáno. Kdyby nejel špičkové auto,ale třeba hondu v N2 tak ho vyloučísmajlík
1. 11. 2009 02:31
0 0
bobac: Tak tak bobaci. Pryč s nim. Takový tady nepotřebujeme. Měl ho někdo v tom autě zastavit a vytáhnout ven, aby bylo naprosto jasný, že to řídil. Takhle je to taky 100% jasný, ale ne 100% prokázaný. Teď si z toho bude dělat placený tréningy. Za 500 éček si může v klidu potrénovat. Je to výsměch ostatním startujícím jezdcům.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!