DR - eWRC.cz
5. 11. 2009 09:09 − 2448× − 3

RoC: Soutěž jednotlivců opanoval Mattias Ekström

Letošní ročník RoC konaný v Pekingu vyhrál švédský soutěžák Mattias Ekström. Triumfovat dokázal již potřetí v kariéře.

Dvojnásobný šampión DTM Švéd Mattias Ekström včera dokázal potřetí v kariéře zvítězit v soutěžní show Race of Champions. Ta se letos konala v čínském Pekingu na olympijském stadionu Ptačí hnízdo a Ekström ve finále pokazil 2:0 sedminásobného šampióna F1 Michaela Schumachera. Opakovala se tak situace z roku 2007, o rok dříve si Mattias ve finále poradil s rallyovým mágem Sebastienem Loebem.

Ekström vyhrál během soutěžního odpoledne postupně všechny rozjížďky a vyhrál svou skupinu, ve které byli Pastrana, Doohan a Priaulx. Ve vyřazovacích soubojích pak vyřadil legendu Le Mans Toma Kristensena a novopečeného šampióna F1 Jensona Buttona. Schumacher měl svou cestu do finále trošku těžší, porazil vícemistry Mikko Hirvonena a Sebastiena Vettela.


Mattias Ekstrom při svém prvním vítězství na RoC v roce 2006

„Je to pro mě opravdu neobyčejný den, protože letos jsem během roku neměl tolik štěstí. Skončit poražením Michaela Schumachera v tomto klání je fantastické,“ radoval se z úspěchu vítěz Mattias Ekström. „Narodil jsem se ve Švédsku na venkově a jako chlapec jsem jezdil se spoustou různých aut. Mé plus je také fakt, že jsem závodil v cestovních automobilech, sportovních vozech i rally speciálech. A to je to, co dělá ten rozdíl.“

„Při startu jsem se podíval na Michaela a pomyslel jsem si: Proč bych ho měl porazit? Jeho řízení je bezchybné. Desetina sekundy tady není mnoho, ale někdy je to dost. Jet proti Michaelovi je vždy potěšením.“


Mattias má zkušenosti také s rallyovými speciály WRC

„Byla to hezká show, jako vždy. Je to opravdová směs náročnosti za volantem a relaxační atmosféry, ve které se setkávám s dobrými kolegy,“ řekl po soutěži Michael Schumacher.

Letošní vicemistr Mikko Hirvonen vypadl ve čtvrtfinále po porážce od Schumachera, dvojnásobný mistr světa Marcus Grönholm vůbec nepostoupil ze své skupiny, když v ní skončil poslední.

Komentářů celkem: 3
5. 11. 2009 12:45
0 0
Ekstrom je fakt extremní. Dal ve finále oba největší šampióny. Všimněte si , že je celkem jedno jestli někdo jezdí formule nebo auta. Kdo umí umí a kdo ne tak sbírá zkušenosti nebo data.
5. 11. 2009 19:28
0 0
Vyhrál naprosto zaslouženě, prakticky ve všech autech zajel nejlepší čas. A taky jako prakticky jediný dokáz jet s Focusem WRC we smyku a zajel v něm nejrychlejší čas ze všech aut. smajlík
5. 11. 2009 20:55
0 0
"Ekström ve finále pokazil 2:0 sedminásobného šampióna F1 Michaela Schumachera. "
Hezká formulace smajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!