Grönholm se Subaru Impreza WRC na Monza Rally Show

Marcus Gronholm, dvojnásobný mistr světa se v italské Monze utká s Valentinem Rossim na Monza Rally Show

Slavný finský pilot, který v roce 2010 chystá návrat do MS v rally, se o příštím víkendu, tedy 27. – 29. listopadu zúčastní Monza Rally Show se Subaru Impreza WRC. Jeho hlavními protivníky budou čtyřnásobný vítěz této exhibice Rinaldo “Dindo” Capello a devítinásobný mistr světa silničních motocyklů Valentino Rossi, který v Monze zvítězil již dvakrát, v letech 2006 a 2007, kdy řídil Ford Focus WRC s navigátorem Carlem Cassinou.

Rinaldo “Dindo” Capello, trojnásobný vítěz 24 hodin Le Mans, se letos v Monze představí s mistrovským vozem WRC, Citroenem C4 WRC, při předchozích ročnících osedlal různé vozy specifikace WRC, zvítězil však pouze na třech, z toho podvakráte na českém voze Škoda Fabia WRC, a to v roce 2004 a 2005.

Přípravy tratě v Monze vrcholí, diváci zde budou moci o posledním listopadovém víkendu sledovat srovnání pilotů rally s okruhovými jezdci jak automobilů tak i motocyklů. V předběžné startovní listině se kromě výše jmenovaných nachází dalších dvanáct vozů specifikace WRC, mimo jiné Felice Re s C4 WRC, Marco Simoncelli na Fordu Focus WRC, Piero Longhi s Fabií WRC či Corrado Fontana na Peugeotu 307 WRC.

Monza Rally Show se jezdí již od roku 1994. Na start Monza Rally Show se postaví i několik účastníků prvního ročníku, například Nando Cazzaniga s vozem Lotus Exige, dále v italské Monze můžeme za volantem spatřit i televizního reportéra Franca Bobbiese a jezdce WTCC Stefana D´Aste.

Mezi účastníky show bude i 12 italských posádek na Renaultech Clio R3. Jsou jimi vítězné mnoha Trophy, které v Itálii letos pořádala francouzská značka Renault. Během Monza Rally Show proběhne slavnostní vyhlášení Renault 2009 Rally Trophy.

rallybuzz.com

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!