29. 11. 2009 22:56 − 2671× − 12

Soutěžáci ve studiu

Při posledním přímém přenosu seriálu IRC se představili v roli spolukomentátorů soutěže Petr Gross a Pavel Valoušek jun.

Při posledním letošním přímém přenosu seriálu IRC ze Skotska, se díky spolupráci české redakce stanice Eurosport a serveru eWRC.cz představili jako hosté komentátora Zdeňka Míky a také jako spolukomentátoři soutěže, dva populární rallymani Petr Gross a Pavel Valoušek jun.

Jak se spolupracovalo soutěžákům s profesionálním komentátorem a naopak jak si dle komentátora vedli ve studiu jeho hosté? Na to i na pár dalších témat jsme si se všemi třemi aktéry přímého přenosu krátce popovídali.

Kluci, byla to vaše premiéra v roli spolukomentátorů, nebo jste již něco podobného v minulosti vyzkoušeli?

P. G.: Nepamatuji si to přesně, ale snad před pěti, nebo osmi lety jsem něco podobného z nějaké soutěže komentoval. Ale bylo to jen formou telefonického vstupu z domova. Ve studiu to byla premiéra.

P. V.: Přesně tak, co se týká přímého televizního přenosu, byla to má premiéra.

Zdeňku, Ty už jsi měl za sebou zkušenost ze spolukomentování Ypres s Vaškem Pechem. Pavel i Petr jsou stejně jako Venca jedni z nejpopulárnějších osobností rallye u nás, jak ses těšil na spolupráci s kluky?

Z. M.: Těšil jsem se moc, protože jsem věděl, že to pro mě bude další zajímavá zkušenost.

Pavle, poté co jsme se domluvili na Tvé účasti při komentování, neměl jsi ještě cukání si to rozmyslet?

P. V.: Určitě ne. Já jsem se naopak těšil. Velmi mě lákalo si práci ve studiu vyzkoušet.

Petře, Ty jsi do toho spadl trochu „nevinně“ poté, co Romanovi Krestovi nedovolily pracovní povinnosti se zúčastnit. Jaká byla Tvá první reakce, když Tě Roman požádal o záskok?

P. G.: Neměl jsem obavy z účinkování ve studiu. Spíš jsem se bál, že když se dám do povídání, tak nevím kdy mám skončit, takže jsem neměl představu, jak mě ve studiu ukočírují.

Zdeňku, probíhala z tvé strany nějaká instruktáž kluků před přenosem?

Z. M.: Byli jsme domluveni, že přibližně hodinu před začátkem přenosu budeme ve studiu, aby si ho kluci prohlédli a věděli, jak zhruba bude vše probíhat. Žádné speciální instrukce ale neproběhly. Petr s Pavlem měli zcela volnost v tom, co budou říkat.
Rally se obecně komentuje složitěji, než okruhové závody. Na okruzích můžete mluvit o tom, kdo koho předjíždí, jaký má náskok, nebo ztrátu a podobně. To u rally není.

Kluci, vy sami jste se doma na vysílání připravovali?

P. V.: Samozřejmě, že jsem se snažil připravit. Zjišťoval jsem si, kolik jede jezdců, jakých, jak si stojí v šampionátu… Snažil jsem se udělat si obrázek o tom, jak to bude na této soutěži vypadat.

P. G.: Žádnou velkou přípravu jsem neabsolvoval. Samozřejmě jsem se podíval na startovku, i když mnoho jmen mi v první chvíli nic neříkalo, ale to měl velmi dobře zpracováno a připraveno Zdeněk. Podíval jsem se samozřejmě také na harmonogram a lokalitu soutěže.

Jak se vám líbilo ve studiu při samotném vysílání a jak se vám spolupracovalo s profesionálním komentátorem?

P. G.: Překvapilo mě, jak se Zdeněk dokázal od prvního přenosu z Monte zdokonalit. Je vidět, že se učí, má snahu a zájem o tento sport. Myslím si, že jsme si vyšli vstříc, on pomohl mi a snad i já v něčem jemu.

P. V.: Zdeněk na to jak je mladý, je určitě skvělý komentátor. Prostředí v redakci je skvělé. Člověk by nevěřil, že v tak malé redakci se dá obsáhnout tak obrovské množství pořadů.

Zdeňku, jak se naopak Tobě spolupracovalo s touto populární českou soutěžáckou dvojicí?

Z. M.: Výborně. Nic jiného k tomu není třeba dodávat.

Stalo se v průběhu vysílání něco, co vás překvapilo?

P. V.: Překvapilo mě fungování přenosu. Jak režie ze zahraničí dává online pokyny komentátorům, co a jak se bude dít, kdy bude rozhovor, kdy bude pauza atd. Je to vážně vše perfektně organizované.

P. G.: Mě překvapilo, že to docela uteklo. Člověk ten závod sleduje live, povídá si u toho… A najednou slečna ve sluchátkách hlásí, že bude komerční přestávka. To si pak uvědomíš, že ten čas vážně letí a kolikrát je vidět, že komentátor má docela honičku, aby stihl říct to, co musí a ani nezbude čas říct to, co by sám chtěl.

Z. M.: V posledním přenosu předčasné ukončení rychlostní zkoušky. No a také to, že jsme nemohli vysílat záběry z vrtulníku. To ale není nic, co by se stalo poprvé. Jen člověk do poslední chvíle doufá, že to bude v pohodě.

Zdeňku, chtěl by sis vysílání s Petrem a Pavlem případně v budoucnu zopakovat?

Z. M.: Určitě. Byla to paráda. Totéž platí také o Vaškovi. Komentovat s takovými hosty ve studiu bych mohl pořád.

A co vy? Přijali byste podobnou nabídku znovu?

P. G.: Pokud byla se mnou spokojenost ze strany fanoušků a ze strany Zdeňka, tak bych se tomu určitě nebránil, protože pro mě to bylo určitě zajímavé a snad to bylo zpestřením i pro diváky.

P. V.: Jednoznačně. Určitě bych do toho šel znovu.

Zdeňku, jak se těšíš na další hosty, kteří předběžně přislíbili účast na Monte?

Z. M.: Těším se moc. Každý má svůj vlastní pohled na věc. Už jen proto, že každý si všimne něčeho jiného, každý má různé zkušenosti a vždycky je to pro mě velká a příjemná výzva.
Hosté mají také co říct k dotazům diváků, kteří mimochodem byli skvělí. Tímto bych jim chtěl poděkovat za jejich dotazy a postřehy a omlouvám se, že jsme nestihli všechny zodpovědět, bylo jich skutečně hodně.

Komentářů celkem: 12
30. 11. 2009 08:551
0 0
Kluci bylo to super... a Zdeněk se opravdu vytáhnul o 100% vzhůru.. smajlík
30. 11. 2009 09:172
0 0
Já myslím, že Zdeněk už na úplném začátku ukázal svým postojem ke kritice, že má obrovský zájem o rally a chce být tím, kdo to bude dělat brzy dobře a fandové si ho oblíbí. Já osobně mu hodně držím palce a když čtu jakou má výhodu komentování okruhů, je mi líto, že nekomentuje i třeba F1, protože od těch nynějších kecalů, kteří po dvou kolech zjistí, že došlo k předjetí nebo odpadnutí jezdce, to Zdeněk sleduje. Rozhovor a názory všech bezvadný.smajlík
30. 11. 2009 09:433
0 0
Já sledoval jeden přenos, co tam komentoval Valda, a měl sem ten pocit, že uplně zapomíná mluvit a spíš prostě hltá ty onboardy a záběry. A je to fakt dobrá věc, přizvat ke komentování zkušené jezdce a spolujezdce, má to uplně jinou šťávu. smajlík
30. 11. 2009 12:554
0 0
Taky tady musím pochválit Zdeňka.Jeho komentování šlo hodně nahoru a už teď se těším na RMC.
30. 11. 2009 14:075
0 0
Valda byl ještě ten večer (spíš ráno) v té samé mikině ve Stáru smajlík
30. 11. 2009 15:266
0 0
Hodnotný příspěvek smajlík
30. 11. 2009 16:327
0 0
Bylo to vyborne, uz se tesim na Monte, napadlo me ze by nebylo spatne zvolit nejakeho spolukomentatora hlasovanim fanousku tady na strankach. Takovej Emil Triner ze svymi zkusenostmi z RMC to by byla lahudeckasmajlík
30. 11. 2009 17:298
0 0
I takovou možnost jsme zvažovali,ale není to tak jednoduché.
Jedna věc je podle čeho by se hosté do hlasováni vybrali?
Druhá je jeho volný čas a také ochota jít do studia. Jet ve svém volnu v sobotu brzy ráno, třeba ze Zlína do Prahy a nechat tam celou sobotu, to se také každému nechce.
Např. s Valdou jsme se domlouvali již někdy v září,aby měl volný termín.
Klukům ještě jednou díky za ochotu a čas.
30. 11. 2009 20:279
0 0
Mě Zdeněk hodně potěšil výběrem oblečení. Chválím! smajlík
1. 12. 2009 09:0410
0 0
Brabuss: co je to a kde je Stár ?
1. 12. 2009 09:3511
0 0
Jeden Star Club je ve Zlíně
1. 12. 2009 21:0812
0 0
Dá se někde dívat na internetu na český eurosport?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!