Tuohino vystřídá Paasonena

Druhou posádkou přihlášenou týmem Škoda Motorsport do čtvrtého podniku letošního MS v automobilových soutěžích bude Janne Tuohino a Mikko Markkula.

Druhou posádkou přihlášenou týmem Škoda Motorsport do čtvrtého podniku letošního MS v automobilových soutěžích bude Janne Tuohino a Mikko Markkula. Ve dnech 7. – 10. dubna se na Novém Zélandu postaví po bok týmové jedničky Armina Schwarze. Finská posádka nahradí původně nominovanou dvojici Jani Paasonen / Jani Vainikka. Důvodem rozhodnutí je větší zkušenost Janneho za volantem vozu kategorie WRC. Přestože bude na Novém Zélandu startovat poprvé, má Janne za sebou 21 účastí v soutěžích MS s tímto typem vozu. Jeho zatím posledním startem byla letošní Švédská rallye s Fabií WRC. Janne tak může co nejdříve vyzkoušet nově homologovanou Fabii WRC 05 na šotolinové soutěži.

Martin Mühlmeier, vedoucí týmu Škoda Motorsport: „Změna naší původní přihlášky je taktickým rozhodnutím. V Mexiku jsme viděli, že nová Fabia WRC 05 je o krok dál, než předchozí model. Nebyli jsme ale schopni dokončit soutěž s výsledkem, který by její skutečné kvality odrážel. S Arminem a Jannem nasazujeme dva velmi zkušené jezdce. Jejich úkolem bude zkušenosti co nejlépe využít během podniku, který by měl našemu vozu vyhovovat.“

Komentářů celkem: 26
21. 3. 2005 15:0321
0 0
Ve světě nemotorů dnes píšou, že Schwarze vylít nemůžou, protože byl před sezonou jmenovaný jako jednička týmu a musí odjet všechny závody.Vyjímkou může být neúčast z důvodu "vyšší moci", které posuzuje komise(zranění)
astooon
21. 3. 2005 18:3422
0 0
Schwarzovi a Muhlmeierovi třikrát fuj!
avalanche04
21. 3. 2005 20:2223
0 0
Skoda si sama kope hrop s takymto pristupom.Jedneho kruto potresta a pri druhom sa tvary ako by sa nechumelilo.Si kope hrob s ktoreho sa len tasko vyhrabe.Skoda bo FABKA je najkrajsie wrcko.
22. 3. 2005 08:5924
0 0
Schwarz se vyjádřil, že jestli se mu nebude nadále dařit, tak se bude muset něco změnit.Sem na něj zvědavý co s tím udělá.
filczek
22. 3. 2005 17:4625
0 0
Jo, to jsem taky čet, že se bude muset něco dramaticky změnit, ale co? Musí existovat řešení třeba takový, že by se jakoby sám rozhod že končí, Škodovku by to třeba stálo pár tisíc dolarů pokuty, ale byl by pryč a volný místo pro druhýho jezdce. Na něco takovýho musí řády FIA myslet, ne?
22. 3. 2005 21:5326
0 0
Proč nam nenalejete čistého vina ohledně Fabie WRC 2005. Proslechlo se že se jede s fabijí starou a to kvuli tomu ze nejste schopni sehnat hadice k novemu výkonějsímu turbu jež už bylo homologovano. Nebilo by lepsi říci pravdu?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!