21. 12. 2009 07:43 − 2829× − 1

III. Rally Ice Tour opanovaly dvoukoly

V sobotu 19.prosince se uskutečnil již 3. ročník stále oblíbenějšího setkání jezdců rally a mechaniků na ledě – Rally Ice Tour.

V sobotu 19.prosince se na zimním stadiónu Luďka Čajky uskutečnil již 3.ročník stále oblíbenějšího setkání jezdců rally a mechaniků na ledě – Rally Ice Tour. Přesně s úderem páté hodiny odpolední na led zlínského zimáku vyjela třicítka odvážlivců, jimž bližší než hokej jsou jistě čtyři kola , volant a pedály.

Tradiční mač pořádaný vždy po ukončení rallyové sezóny formou exhibice, se nesl ve znamení vzpomínky na derby Zlína se Vsetínem. Hráči totiž v kabině oblékly dresy právě šestinásobného mistra ligy (dvoukoly) a zlínské dresy s beranem na prsou (čtyřkoly). O tom, že v zápase o nic nepůjde, svědčila i vůně slivovice, která se linula z kabiny již před jeho začátkem.

Ovšem nejen hokej byl při této exhibici k vidění. Jenda Tománek totiž do Zlína přivezl pohár mistra světa pro spolujezdce, který byl po celou dobu akce vystaven v blízkosti střídaček. Po skončení zápasu měli fanoušci dokonce možnost se společně s Jendou a jeho pohárem i vyfotit.

Ale pojďme zpátky k utkání.

Skóre zápasu otevřel gólem do brány dvoukolek v páté minutě první třetiny pilot vozu Škoda Fabia WRC Karel Trněný. „V kabině jsme soupeře dopovali slivovicí, takže doufám, že nám to v zápase pomůže, “ prohlásil střelec první branky zápasu.Všichni hráči si v přestávce po první třetině vyzkoušely také samostatné nájezdy. Do brány se proti nim postavil dvanáctiletý brankář zlínského klubu PSG Adam Barvík, který ze třiceti nájezdů inkasoval pouze třináctkrát (mimo jiné byl úspěšnější i v rodinném souboji, když vychytal svého tátu). Později se také zapojil do zápasu, když v bráně vystřídal postupně oba gólmany. Ti při nájezdech nezůstali stranou a Martin Vopatřil dokonce mladého Barvíka v bráně překonal. Ze série nájezdů nakonec vyšli lépe hráči čtyřkolek, když porazili svého soupeře v poměru 8:5. „Nájezdy nám docela vyšly. Nejpěknější akci zřejmě předvedl Jirka Vlček, který prokázal svou technickou vyspělost a chytře překonal Adama Barvíka,“ konstatoval po absolvování této vložené disciplíny jeho spoluhráč Jan Jelínek. Jirka Vlček do exhibice nastoupil v historickém dresu Poldi Kladno s číslem 68 na zádech a bylo vidět, že hokejová výstroj mu rozhodně není cizí. Druhou třetinu zpestřila také zinscenovaná a diváky velmi oblíbená boxérská vložka, která se ovšem obešla bez přetahování dresů přes hlavu.

Zápas se i v další třetině vyvíjel lépe pro čtyřkoly, když se postupně dostaly do vedení 4:1. Tohle skóre ovšem platilo pouze do druhé přestávky. „Do zbytku zápasu musíme dát všechno, abychom uhráli alespoň remízu,“ prohlásil před závěrečnou částí mistr světa v rally a spolujezdec Martina Prokopa Jan Tománek, který se na brusle dle svých slov postaví pouze jednou do roka právě u příležitosti zlínské exhibice. Zavelel tak k velmi nečekanému obratu.Ve třetí části začali totiž úřadovat právě dvoukoly. Nejprve gólem Martina Turečka vyrovnaly, a poté šly dokonce do dvoubrankového vedení. Závěr zápasu se ovšem snažili ještě zdramatizovat hráči čtyřkolek, když kontaktní gól vstřelil Radim Chrastecký. Jeho branka byla ale v tomhle duelu již poslední. Zápas tedy po nečekaném vývoji a dramatickém závěru vyhrál tým dvoukolek.V poslední minutě bylo k vidění něco, co se jen tak na hokejových kluzištích příliš nevidí. Na led totiž vtrhli všichni protagonisté a zapojili se tak do hromadného honu za pukem. Po závěrečném hvizdu vylosoval Jenda Tománek správně tipující diváky na vítěze zápasu, kteří si odnesly pěkné ceny v podobě předmětů s rally tématikou. Poděkování patří především Karlovi Trněnému, Jirkovi Vlčkovi, Vláďovi Barvíkovi a ostaním, kteří právě tyto ceny pro tipující věnovali. Za organizátory zhodnotil právě uplynulý třetí ročník Vladimír Barvík. „Akce jistě splnila účel. Padlo poměrně hodně branek, nikdo se nezranil a všichni se navíc dobře bavili a zápas si doslova užili. Obrovské poděkování patří Ondrovi Cardovi z rádia čas, který celý zápas doprovázel svým vtipným komentářem, a v neposlední řadě divákům, kteří v chladném zimním počasí našly cestu na tento sranda mač a neúnavně hnaly své favority kupředu. Škoda jen, že jich nebylo o trochu více,“zalitoval Barvík „Věřím však, že v příštím roce se všichni společně opět sejdeme a tradice tohoto příjemného loučení se sezónou bude pokračovat,“ přeje si za organizátory akce Barvík.


Foto: Martin Břenek

Pro zúčastněné však večer neskončil se závěrečným hvizdem rozhodčího, neboť poté jsme se všichni přesunuli do nedaleké restaurace. Tady se v příjemné přátelské atmosféře u sklenky zlatavého moku, voňavé valašské slivovičky a dobrého jídla probíral nejen zápas, ale také se vzpomínalo na letošní sezónu, nebo se probíraly plány do sezóny nadcházející.

Statistiky zápasu:

Dvoukoly – Čtyřkoly 6:5 (Dřímal, Skácelík, Tureček M.,Tesák, Novák M. Hradil – Chrastecký, Večerka, Jelínek, Hejtmánek, Trněný)

Samostatné nájezdy 5:8 (Vopatřil, Kubala, Dřímal, Novák M., Hradil – Chrastecký, Kratochvíl, Večerka, Hruška, Vlček, Řeháček, Kožmín M, Mašíček)

Sestavy:

Dvoukoly:
Vopatřil
Barvík, Kubala – Dřímal, Stiksa – Skácelík, Máder
Tureček, Horáček, Tesák – Novák M., Tománek, Novák P.- Hradil, Janiš, Chludil

Čtyřkoly:
Ondra
Chrástecký, Tureček P. – Kratochvíl, Večerka – Homolka, Hruška
Jelínek, Hejtmánek, Kříž -Trněný, Vlček J., Mašíček – Řeháček, Kožmín Z.,Kožmín M.

Rozhodčí: David Knap

Komentářů celkem: 1
21. 12. 2009 11:08
0 0
Šel jsem na tento hokej s určitou zvědavostí jak si lidi kolem rallye budou počínat v jiném sportu.Mohu říci že se na to dalo opravdu koukat.Překvapil mne Mratin Vopatřil v bráně, kde si počínal jako zkušený gólman.Jak jsem už někde psal tak Vlkovo počínání nebylo špatné.Překvapil mne svoji dobrou hrou Tureček a i Barvík.Byli vidět i Kožmínové a samozřejmě střelec gólu Trněný.Docela hrál i Janiš.Tímto se omlouvám ostatním že jsem je nejmenoval , jelikož je neznám a jmenovitě jsem je nevnímal.Jinak tam nebyla vidět žádná agresivita a super byla boxerská vložka.Mohu říci že to byl a je dobrý nápad pořádat tento zápas.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!