21. 12. 2009 20:45 − 2685× − 10

Předvánoční povídání

Tradiční formou ukončil a zhodnotil uplynulou závodní sezónu Montcar Autosport a XTG Rally Team.

Tak jsme si sedli v sobotu s partou jezdců, spolujezdců, techniků, mechaniků, pomocníků a různých spřátelených figur ve vinárně „U Stočesů“ ve Starém Podlesí. Program setkání byl velmi náročný. Vypořádat se s haldou grilovaného masa, lavórem zeleninového salátu, tzatziki, nůší chleba a dalšími porcemi tekutého chleba jakož i jiných pochutin z lahví vyvěrajících. Spokojeně vypadali dokonce i konzumenti nechutnosti zvané nízkoalkoholické pivo. Úkolem sezení však nebylo pouhé předvánoční obžerství. Touto tradiční formou Montcar Autosport a XTG Rally Team slavnostněji ukončil a zhodnotil uplynulou závodní sezónu. Tentokrát to nebyla špatná hodnocení:


Foto: Jan Pilát

Brynda – Palivec: 14. místo v MČR ve Sprintrally celkově; 2. v „Áčkách“ a dvoukolkách, ve třídě A7 potom vítězství.
Sutr – Mrlina: ve stejné soutěži 3. místo ve třídě A5.
Vykydalová – Vyštejnová pak v této soutěži obsadily 6. místo ve třídě N3 jako nejlepší ženská posádka.

Protože Montcar Autosport pečuje nejen o vlastní vozy a jezdce, je potřeba zmínit i umístění posádky Vaňáč – Palivec na 2. místě ve třídě A7 v seriálu MMČR (mj. se stejným bodovým ziskem jako vítězný Jirka Trojan) a závod od závodu se lepšící posádky Matys – Vaněček, která obzvlášť v závěru sezóny ukázala, že v roce 2010 se s ní bude muset počítat. Když ještě přidáme vítězství Míly Jirsy ve své třídě Volného poháru a úspěšnou první sezónu Máci Řezníčka, který se dokázal nejen nezrakvit, ale nakonec i pěkně umístit v Rallye Cupu (10. v A1 celkově), pak je jasné, že „U Stočesů“ bylo co oslavovat.


Foto: Jan Pilát

Ale neoslavovaly se pouze posádky. Kde by byly výkony bez spolehlivé a nadupané techniky? Určitě nemalou zásluhu na výkonech všech má i skupina mechaniků, která si pod manažerským vedením Jirky Bryndy ml. nezadá s řadou „profíků“. Jmenování všech jednotlivě by mi asi kolegové z redakce eWRC.cz neodpustili. Přesto ale musím vyzdvihnout tři velmi významné členy teamu a to skupinu kulinářského zabezpečení. O kuchařsko – pekařských schopnostech již tradiční dvojice Bryndová – Minaříková není pochyb. Ale realizaci jejich produktu, smysl a duši stravovacímu úseku nedává nikdo jiný, než chůva v gatích, naše holka pro všechno pan Pavel Kundrát. Nikdo netuší jak smutno je v servisu, když Pavla nepustí tatínek na závody.

V rámci oslav jsem se pokusil vyloudit, jaké má kdo plány do příštího roku. Bohužel, zde jsem zpravodajsky zklamal. Jedinou celistvější informaci mi podal Petr: „ Pár sprintů pojedu se Zdeňkem Pekárkem, a ostatní je zatím ve hvězdách.“ Tak jsem se zahleděl na temnou oblohu. Kromě pár světýlek jsem tam uviděl pouze zpoceného Jéžiška, kterému odešlo turbo a tak měl s těmi dárky dost hoňku. A tímto jsem se dostal k úkolu nejkrásnějšímu a doufám, že letos i poslednímu. Tím je závěrečné poděkování a popřání.


Foto: Jan Pilát

Vážení přátelé, sponzoři, pořadatelé, rozhodčí, funkcionáři, média a hlavně příznivci. Prostě všichni vy, bez kterých by nebylo možno napsat dnešní řádky, řádky které jsou střádány a zapisovány po celý rok. Celý kolektiv jezdců a spolujezdců XTG Rally Teamu, kolektiv mechaniků a technického zázemí, včetně jezdců, se kterými spolupracuje Montcar Autosport, celý tento velký kolektiv Vám co nejsrdečněji děkuji za vše, co jste pro něj tuto sezónu udělali. Ze srdcí Vám přejeme co nejkrásnější prožití vánočních svátků, bohatou nadílku a pohodu. Pohodu, která se přesune i do roku 2010. Ten Vám přejeme prožít v pevném zdraví a spokojenosti. Speciálně pak přejeme, aby Jéžišek nadělil bohatství, konec kríze a nástup konjunktury našim sponzorům. Že abychom nemuseli v roce 2010 sedět doma na krdeli. A to si přejeme asi úplně všichni.


Foto: Jan Pilát

Komentářů celkem: 10
21. 12. 2009 21:591
0 0
Tenhle tým můžu...Ať se Vám daří jezdí od vás zas hodně aut!smajlíksmajlík
21. 12. 2009 22:512
0 0
Tak jsem se zahleděl na temnou oblohu. Kromě pár světýlek jsem tam uviděl pouze zpoceného Jéžiška, kterému odešlo turbo a tak měl s těmi dárky dost hoňku. smajlíksmajlíksmajlík.Kucí máte u mě všechny palce nahooooru!!smajlíksmajlík
22. 12. 2009 07:503
0 0
Máte tam chybu, že Vaňáč byl 2. v MMČR v N3, ale on byl v A7 smajlík
Jinak velmi pěkné čtetí, ať se daří v příštím roce smajlík.
22. 12. 2009 08:294
0 0
Martin Plesník: Díky, omlouvám se za dezinformaci, mozek rychlejší než ruce, nebo naopak ???smajlík
22. 12. 2009 10:145
0 0
Opraveno.
22. 12. 2009 10:376
0 0
krásně napsaný taky šťastné a veselé Vánoce a hezký Nový Rok doufám že se svýma plakatáma sem Vás hnal co nejrychleji
22. 12. 2009 14:577
0 0
Děkujeme za předvedené výkony, radost pohledět. smajlík Hezký článek, Pivasi, ale není v něm ani jedno sprosté slovo. Opravdu jsi seděl s Montcarem? smajlík
22. 12. 2009 16:258
0 0
Nej hláška roku je stejně tahle....T.y.v.o.l.e já utrh volant!smajlíksmajlíksmajlík
Brynďák je borecsmajlíksmajlík
22. 12. 2009 18:479
0 0
Info pro kamaráda kilometra: Bylo tam, ale protože jsem blb a udělal jsem překlep, tak se vyloudilo. Kdyby tak můj milý korektor maevad opravil jedno písmenko k na písmenka pe, tak to máme ve staroslověnštině.smajlík. Doufám, že nevěříš, že jsem mohl tak hluboce klesnout, abych opustil jadrnost rodné řeči.
23. 12. 2009 15:0210
0 0
Ahoj Honziku, opět krásněj článek smajlík Doufám, že si najdeš chvilku a napíšeš mi taky maila, nedávno jsem ti psal, potřebuju s něčím tak trochu poradit. smajlík Honza
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!