Rosťa Kutěj - eWRC.cz
22. 12. 2009 10:09 − 2769× − 21

Tým Škoda Motorsport ukončil testy ve Francii – video

Poměrně dlouhé testování má za sebou tým Škoda Motorsport ve francouzských Alpách.

Poměrně dlouhé testování má za sebou tým Škoda Motorsport ve francouzských Alpách. Není divu, Monte Carlo je považováno za nejdůležitější soutěž IRC v roce a otestovat bylo třeba i některé nové komponenty.

Jan Kopecký považuje výsledky testu za vydařené, ačkoli teploty a povětrnostní podmínky nesplnily očekávání týmu a bylo tepleji, než tým doufal. "Test se zdařil, ačkoli bylo trošku tepleji a nebyl žádný sníh. Zkoušeli jsme jednu či dvě věci, které bychom ještě mohli vylepšit, ale nedělali jsme žádnou zásadní změnu.“

Testu byla podrobena poslední generace vozu Fabia S2000 a během testu v délce cca 400 kilometrů nebyly hlášeny žádné zásadní potíže. Je pravděpodobné, že budou následovat ještě další testy na sněhu.

Komentářů celkem: 21
26. 12. 2009 16:50
0 0
Jarda-rs: ale tak to právě vůbec nefunguje. Zaprvé přední diff je součástí převodovky, tj z převodovky vede kardan dozadu do druhého diffu a zároveň z ní trčí dvě poloosy pro přední kola, ale to je jen detail.. Co je však důležitější, tak pokud tam není centrální diff, tak rozdělení krouťáku 50:50 mezi přední a zadní nápravu nastane JEN a pouze, pokud mají přední a zadní kola stejnou adhezi a obě nápravy mají stejnou dráhu.. Tj. situace 50:50 nebude až tak obviklá.. Klidně 100 procent krouťáku může jít na přední kola nebo klidně 100 procent může jít na zadní kola.. Jedině otevřený závodní diferenciál (nebo klasický diferenciál) je schopný distribuovat točivý moment v poměru 50:50 po celou dobu.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!