Kresta s Grossem před startem Švédské Rally

Roman Kresta se po čtyřleté odmlce postaví na start soutěže Mistrovství světa.

Již dnes večer vstoupí superspeciální zkouškou v Karlstadu do 57. ročníku Švédská Rally. Mezi jejími účastníky letos nechybí ani čtyřnásobný vítěz Mezinárodního Mistrovství České republiky v Rally Roman Kresta společně s navigátorem Petrem Grossem. Roman Kresta se do Švédska vrací po pěti letech a dle jeho slov si jede zahajovací podnik WRC 2010 hlavně pořádně užít. Několik hodin před startem může zlínsko-boleslavská dvojice po absolvování testů a tréninků hlásit – vše připraveno.

“Tréninky se obešly bez nejmenších problémů, počasí je super a v okolí erzet je i poměrně dost sněhu, ale není na všech rychlostních zkouškách. Myslím, že se pojede hodně na šotolině. Některé rychlostní zkoušky si vybavuji ještě z roku 2005. Jsou zde i místa, která jsou uhrnuta do úzka, takže můžeme čekat skvělé svezení, i když mantinely nejsou nijak extra velké a na cestě je spíše mix šotoliny a ujetého sněhu, který se ještě rozjezdí do kolejí. Nicméně momentálně pořádně mrzne a zrovna v tuto chvíli tady máme -16 stupňů,” hlásí z dějiště soutěže Roman Kresta.

Zlínský pilot absolvoval v neděli společný test s dalším českým soutěžním jezdcem Martinem Prokopem, se kterým spolupracoval při hledání optimálního setupu pro nové Martinovo soutěžní nářadí Ford Fiesta S2000. V pondělí pak Roman testoval již se svým Mitsubishi, společně s dalšími jezdci produkčních vozů, např. Martinem Semerádem, či Armindo Araújem. “Jedeme specifikaci Mitsubishi pro rok 2010 a všechno funguje a je připraveno pro start,” uvádí Roman ke kondici vozu. “Odjeli jsme asi 35 nebo 40 kilometrů a jsme naprosto spokojeni.”

“Žádné nemáme,” odpovídá Roman na otázku týkající se ambicí na výsledek. “Naskytla se možnost startu a rádi jsme ji využili. Švédská Rally je Švédská Rally, je to prostě skvělá soutěž a my si ji chceme užít. Závod to bude určitě excelentní. Rádi bychom za možnost startu poděkovali našim partnerům, společnostem Praga, HYPOKRAMED, enteria a med PROGRESS,” uzavírá Roman Kresta.

Komentářů celkem: 26
11. 2. 2010 16:4521
0 0
asin by byl urcute v prvni desitce....
11. 2. 2010 16:4822
0 0
GO KRESTA GO!!!smajlík
11. 2. 2010 17:1423
0 0
buzekpar: vztahy jsou tam dobre smajlík
11. 2. 2010 17:1724
0 0
jo, to věřím. Určizě víš, že myslím vztahy obchodní. smajlík
11. 2. 2010 20:4925
0 0
Řekl bych,že Roman tam tentokrát nejede pod žádným velkým tlakem,má tam i jiné povinnosti,samozřejmě když to dojede a bude to dobré,tak bude radost,ale myslím si,že si to opravdu jede užít a ne se nervovat o každou vteřinu.
11. 2. 2010 22:4326
0 0
Bobine, zapoměls říct TŘI!!! Je to tu nudná selanka smajlík Myslím, že Malina si to opravdu užije a právě to může znamenat i dobrej výsledek. Hlavně ať už to začne, všem našim držím palce
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!