17. 2. 2010 20:57 − 2671× − 21

Kalendář MS 2011 se začíná rýsovat

North One Sport, promotér MS, dokončuje přípravu návrhu na kalendář MS pro příští sezónu.

North One Sport, promotér MS, dokončuje přípravu návrhu na kalendář MS pro příští sezónu.

Po několika letech, kdy se s kalendářem prováděly doslova psí kusy, to vypadá na návrat ke tradičním soutěžím a podobě. Alespoň podle vyjádření Simon Longa z North One. "Mohu se zatím vyjádřit jen obecně, ne konkrétně. Nebudeme navrhovat rotaci soutěží. V návrhu bude 14 nebo 15 soutěží. Jak jsme vždy říkali – chceme ty nejlepší soutěže včetně těch tradičních a ty marketingově zajímavé. Z letošního kalendáře budou některé soutěže chybět."

Spekuluje se o velkém zájmu šejků v Adu Dhabí uspořádat závod MS. Long připustil, že se možná v kalendáři objeví jedno velké překvapení. Co by to mohlo být jiného, než Abu Dhabí?

Loni a letos MS hostí 21 různých zemí. Nová by mohla být Abu Dhabí a velká snaha je o návrat Monte Carla. Dalších osm soutěží tak vypadne. Můžeme spekulovat, které to budou. Jordánsko, Bulharsko, Turecko, Mexiko, Kypr, Polsko, Irsko? Jistotu má Finsko, Wales, jet by se měly i obě zimní soutěže v Norsku a Švédsku.

Návrh bude předložen na zasedání FIA v březnu, tak se nechme překvapit.

Komentářů celkem: 21
19. 2. 2010 15:4421
0 0
FIAkr: No to snad ne! smajlíksmajlíksmajlíkZajeď si letos do Německa na dhrontalské vinice a doufám, že změníš názor. Šoto v Polsku se mi moc líbila, ale všechno má své! A můžeš se tam těch davů zeptat, proč tam jsou, když se divácká atraktivita rovná nule.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!