DR - eWRC.cz
18. 2. 2010 07:57 − 2506× − 3

Patrik Sandell: Body jsou body

Video: Čtvrté místo v kategorii SWRC – to je výsledek posádky Sandell – Axelsson na Švédské Rally. Jenže oni chtěli víc…

Švédské duo Red Bull Rally Teamu Patrik Sandell – Emil Axelsson se Škodou Fábií S2000 hodlalo na domácí půdě bojovat o stupínek nejvyšší. Ale již po první etapě na tom nebyla švédská dvojice dobře – v páté rychlostní zkoušce vyjela ven a když chtěl Patrik vycouvat ven zjistil, že mu nefunguje zpátečka. Dalším problémem byly vytracené hřeby ze sněhových pneumatik. Po pátku tak jejich Fábie S2000 figurovala na čtvrté příčce se ztrátou 2:45,7 (na třetího Prokopa byla ztráta 1:20,6).

I když druhá a třetí etapa probíhala lépe, velkou ztrátu se již nepodařilo smazat. Výsledkem je tak patnácté místo celkově a čtvrté v SWRC (+ 4:30,1).

„Neděle již byla pro mě a Emila velmi dobrá, všechno na naší Fábii fungovalo. Po pátku, kdy se zdálo, že vše je špatně, jsme se do soutěže vrátili a dosáhli na slušný výsledek. Jenom bych si přál, aby soutěž začínala až v neděli, protože to jsme neměli žádné problémy a bylo to pro nás ulehčení. Je škoda, že celá soutěž neprobíhala jako neděle,“ říká smutný švédský jezdec.

Ale body jsou důležité a Sandell je rád, že na první letošní soutěži SWRC jich získal hned dvanáct – budou se mu hodit v boji o titul.

„Bylo důležité začít sezónu ziskem nějakých bodů. Samozřejmě bych si přál, abychom jich získali pětadvacet, ale sezóna je dlouhá a myslím, že se to zlepší.“

„Jsem si jistý, že bez problémů by Patrik mohl bojovat bez problémů, protože na své domácí soutěži je vždy velmi rychlý. Ale neztratil chuť pokračovat a finální etapa pak proběhla bez jakýchkoliv problémů,“ hodnotí výkon týmový boss Raimund Baumschlager.

Další soutěží bude pro švédské duo Jordánská Rally, která se pojede od 1. do 3. dubna 2010.

Komentářů celkem: 3
18. 2. 2010 10:111
0 0
Líbí se mi tenhle způsob komunikace s fanoušky.
18. 2. 2010 10:212
0 0
Me se zase libi typicky svedske jmeno Emil smajlík
18. 2. 2010 10:593
0 0
Obávám se, že na boj o titul jsou tu jiní. Bude rád za bednu.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!