22. 1. 2004 00:00 − 2507× − 0

Roman z Monte Carla – 2

Ačkoliv výsledný čas nebyl tím hlavním, co jsme dnes na shakedownu sledovali, výsledný čas 6:19,8 je vzhledem k časům soupeřů na továrních speciálech velmi pěkný.

Při čtvrtečním shakedownu na sebe ztrhla pozornost nová zbraň francouzského Peugeotu. „Třistasedmička“ v rukou předloňského šampióna Grönholma ukázala všem soupeřům svou očekávanou sílu. Marcus na tradičním úseku u Sospelu dosáhl nejrychlejšího času 6:10,2. Roman Kresta, který se připravuje na svoji první soutěž s vozem Hyundai Accent WRC, dosáhl vynikajícího času 6:19,8 a dokázal porazit třeba Freddyho Loixe s druhým vozem Peugeot 307 WRC nebo oba tovární vozy Mitsubishi. Asfaltový mág Panizzi ztratil na českého pilota necelých čtrnáct sekund.


Foto: Dušan Velímský

Ačkoliv testovací rychlostní zkouška nemůže úplně pravdivě hovořit o rychlosti jednotlivých týmů a jezdců, přesto se fanoušci Romana Kresty mohou na start tradiční soutěže těšit s mírným optimismem. Ztráta na jezdce s továrními speciály je až překvapivě malá a můžeme si pouze přát, aby v obdobném tempu Roman zahájil samotnou soutěž.

„Dnes byl na programu oficiální shakedown. Hlavním úkolem bylo doladit nastavení podvozku. Absolvoval jsem šest průjezdů a neustále se lepšily i dosahované časy. Ačkoliv výsledný čas nebyl tím hlavním, co jsme dnes na shakedownu sledovali, výsledný čas 6:19,8 je vzhledem k časům soupeřů na továrních speciálech velmi pěkný. Samozřejmě jsem se snažil každým odjetým kilometrem zvyknout si na poněkud odlišné chování vozu Hyundai Accent WRC. Z dnešního vystoupení mám velmi dobrý pocit, vůz funguje skvěle, nastavení podvozku se nám podařilo dobře odladit. Máme k dispozici tovární pneumatiky a nejsme znevýhodněni oproti loňskému startu ani v tomto ohledu. Testovací rychlostní zkouška však úplně objektivně nemůže zhodnotit šance jednotlivých jezdců. Na zítřejší start se s Jendou skutečně velmi těšíme a budeme se snažit o dobrý výsledek.

Do soutěže odstartujeme jako jedenáctí, máme tedy poměrně dobrou startovní pozici. Rally Monte Carlo je velmi náročná soutěž a určitě o výsledku budou rozhodovat i informace našich ledových špiónů Jardy Starého a Míry Fanty,“ sdělil Roman Kresta po čtvrtečním testu.

Další zpravodajství, exkluzivní postřehy Romana Kresty a zajímavé novinky o přípravě na Rally Monte Carlo 2004 Vám ve spolupráci s eWRC.CZ přinesou i oficiální stránky www.romankresta.com

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!