Jan Pilát - eWRC.cz
12. 3. 2010 16:43 − 3810× − 24

Ocenění sportovního ducha a lidskosti

Mezi oceněnými osobnostmi za čin fair play ČOV je i jezdec rally Milan Blahout.

Ve Smetanově sále budovy Autoklubu České Republiky v Opletalově ulici v Praze se dne 12.3.2010 konalo Slavnostní vyhlášení cen Klubu fair play ČOV za rok 2009 za přítomnosti ministryně školství, mládeže a tělovýchova ČR a dalších významných osobností z České Republiky i ze zahraničí. Pro jezdce, funkcionáře i fanoušky rally mělo tento slavnostní akt velký význam nejen tím, že se konal v budově AČR, ale především skutečností, že cenu fair play, Čestný diplom za čin pro rok 2009, převzal z rukou předsedy ČOV prof. Jiráska a předsedkyně Klubu fair play Květy Peckové jezdec rally Milan Blahout. Důvodem k udělení této ceny byla především nezištná pomoc a iniciování sbírky mezi přáteli rallysportu pro malou Íje a její maminku, které utrpěly těžká zranění při nehodě na Pražském Rallysprintu 2008.

Při následných rozhovorech Milan vyjádřil svou radost nad udělením této ceny, kterou však odmítá jako cenu ryze osobní. Naprosto jasně vyznělo jeho prohlášení: „Děkuji Klubu fair play za udělení tak významného ocenění a zároveň všem, kdo se na pomoci podíleli. Tato cena nepatří pouze mně, ale především všem příznivcům rally, kteří prokázali velké srdce a přispěli jakoukoliv pomocí. Díky i všem slušným a solidním mediím, která neviděla pouze senzaci v okamžiku lidského neštěstí, ale zapojila se do organizace a propagace pomoci postiženým. Sbírka ukázala i na mezinárodní soudržnost příznivců rally, protože nemalá pomoc přišla i ze zahraničí.“

Komentářů celkem: 24
14. 3. 2010 00:43
0 0
smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
14. 3. 2010 00:55
0 0
Gratuluju. Je skvele, ze jsou lide ochotni si navzajem nezistne pomoci a je skvele, ze to nekdo (obcas) taky doceni. Pripada mi ale, ze je to cim dal vzacnejsi jev, v mode je spis kritizovani a chytrackovani.
Abychom byli objektivni - vedle Milana Blahouta byli pravem oceneni i dalsi. Melo by to byt zmineno i v te zpravicce.
Tak aspon link: http://www.ct24.cz/sport/83688-veslar-chalupa-a-hokejista-cerny-ziskali-hlavni-ceny-fair-play/
14. 3. 2010 12:14
0 0
smajlík Se divím že tam ty funkcionáře Milan neseřval do latě smajlík Důvod by se jistě našel smajlík
14. 3. 2010 17:05
0 0
Milane Velká gratulace smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!