Volný pohár 2010 startuje v Hořovicích

Po zimní přestávce se u nás začíná probouzet rallye sezona 2010. Nejinak tomu je i v případě Volného poháru ČR (VPČR).

Po dlouhé zimní přestávce se u nás začíná probouzet rallye sezona 2010. Nejinak tomu je i v případě Volného poháru ČR (VPČR). Na programu je celkem 6 náročných podniků. Oproti loňskému ročníku přibyla Rallye České Budějovice, soutěž pořádaná zkušenými pořadateli Petrem Mrázem a Evou Svobodovou z českobudějovického Auto Design Cupu.

Jak je již několik let zvykem, tak i letos začíná celá sezona VPČR jednodenní soutěží v Hořovicích a to 8. května. Posádky se mohou těšit na celkovou trať o délce 180 km, do které je zasazeno 9 rychlostních zkoušek o délce 65 km. I v letošním roce platí, chce-li někdo pomýšlet na celkové umístění ve VP, tak by měl absolvovat hořovickou soutěž, která je ideální pro rozjetí na začátek sezony a vyzkoušení, po zimní přestávce odpočinutých, závodních speciálů.

Poté seriál soutěží pokračuje Rallye Posázaví (29.5.), která je nově koncipována jako jednodenní ale s 80 km RZ. Tradiční technické tratě v okolí Havlíčkobrodska patří mezi klasiku poháru.

Třetí zastávkou VP bude jediná dvoudenní soutěž Radouňská Rallye (25.-26.6.), která nabídne stejně jako v minulých letech okruhovou zkoušku a jako jediná v poháru nabídne noční rychlostní zkoušky v 1. etapě.

Poté nastane letní přestávka ve VP a další soutěž je dobře známý Rallysprint Hořovice (4.9.), která nabídne stejně jako jarní hořovická soutěž přibližně 65 ostrých kilometrů.

Předposlední soutěží VP bude již zmíněná Rallye České Budějovice (18.9.), která bude koncipována jako jednodenní. Krásné pravé soutěžácké RZ, které okořenily loňský kandidátský podnik budou zajisté velkým lákadlem pro startující posádky.

Na závěr sezony je připravena stejně jako po mnoho posledních let Rallye Světlá nad Sázavou (2.10.) jedoucí se stejně jako havlíčkobrodská soutěž na pěkných technických RZ. Tato soutěž tak udělá tečku za sezonou 2010 a pak jako každý rok bude následovat vyhlášení vítězů, které letos pořádají pořadatelé z ASK Hořovice.

Více o soutěžích Volného poháru a o aktuálních informacích se dozvíte na internetových stránkách WWW.VOLNYPOHAR.CZ, které po zimní přestávce dostaly nový kabát. Tak doufejme, že to ocení i Tomáš Kabát loňský vítěz VPČR:)

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!