Federico Villagra je hladový po úspěchu v Turecku

Federico Villagra dokončil obě své dosud absolvované soutěže na sedmém místě absolutního pořadí.

Federico Villagra dokončil obě své dosud absolvované soutěže na sedmém místě absolutního pořadí. Se ziskem 12 bodů se v hodnocení šampionátu drží na 9. příčce. Nyní před ním stojí další výzva – Turecká rally. Stálý spolujezdec argentinského jezdce – Jorge Perez Companc – jej ale navigovat nebude. Kvůli pracovnímu vytížení se musel Villagra poohlédnout po jiném spolujezdci a po tureckých zkouškách jej povede José Diaz.

Při pozorném pohledu do databáze ewrc-results.com zjistíme, že tento navigátor s jezdcem Fordu Focus RS WRC spolupracoval již třikrát a pokaždé z toho byl solidní výsledek – 7. místo v Rally Japan 2007, stejná pozice v loňském Portugalsku a 4. místo z Acropolis Rally 2009. Pomůže mu i tentokrát v Turecku?

Villagra se tureckého podniku zúčastnil v minulosti dvakrát. V roce 2005 dojel s Mitsubishi Lancer Evo VIII jako 9. v PWRC a předloni obsadil stejnou pozici absolutně, již s Focusem RS WRC. Před letošní účastí říká: "Cítím velkou sebedůvěru od soutěže v Jordánsku z minulého týdne a do Turecka se těším. Pokusím se získat co nejvíce bodů pro tým. Bude to trochu jiné, ale s Jose Diazem jsem jel již dříve, takže si nepřipouštím žádné problémy. Slyšel jsem, že počasí se v Turecku nevypadá dobře, to také může učinit některé z RZ obtížnějšími, ale jsem přesvědčen, že vše zvládneme."

Turecká rally začíná slavnostním startem ve čtvrtek 15. dubna na historickém náměstí Sultanahment Square. Soutěž obsahuje 357 kilometrů rozdělených do 23 rychlostních testů.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!