Jaromír Tarabus míří na Šumavě za dalšími stupni vítězů

Czech Ford Rally Team a posádku Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát čeká druhé vystoupení.

Czech Ford Rally Team a posádku Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát čeká o nadcházejícím víkendu druhé vystoupení v rámci Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky rally. V Rally Šumava s centrem v západočeských Klatovech by posádka Fordu Fiesta S2000 ráda navázala na třetí místo z úvodního podniku šampionátu, Valašské rally.

Třítýdenní pauzu mezi Valašskou rally a Rally Šumava (16. – 17. dubna) využili Czech Ford Rally Team a Jaromír Tarabus k práci na svém novém voze Ford Fiesta S2000 a také k absolvování testu. Při něm se zaměřili na nastavení vozu, na oblast podvozku a brzdy.

Jaromír Tarabus, jezdec Czech Ford Rally Teamu: „Absolvovali jsme test, při kterém jsme najezdili něco přes 100 kilometrů. Zvolili jsme šestikilometrovou, rychlejší, hrbolatou trať s horizonty vhodnou pro práci na nastavení tlumičů Fiesty S2000. Proměnlivé počasí, které test provázelo od brzkého rána, nám umožnilo odzkoušet nové podvozkové varianty. Na vlhkých a místy až blátivých pasážích trati jsme si vyzkoušeli nastavení na tyto podmínky, které vzhledem k současnému aprílovému počasí očekáváme.“

Testování Czech Ford Rally Teamu se zúčastnil také navigátor Michal Ernst, který protentokrát vystřídal pracovně vytíženého Dana Trunkáta a pro něhož bylo toto svezení návratem na sedačku spolujezdce po loňské nehodě v Rallysprintu Vsetín. Michal Ernst, spolujezdec: „Na svezení ve Fordu Fiesta S2000 jsem byl velmi zvědavý, proto děkuji Czech Ford Rally Teamu, který mi umožnil si jej vyzkoušet, a tak se vrátit na horké sedadlo do závodního vozu. Velmi příjemně mě překvapil pokrok v bezpečnosti vozu věnované posádce.“


Foto: Petr Sagner

Rally Šumava dlouhodobě patří k oblíbeným soutěžím Jaromíra Tarabuse a Daniela Trunkáta. V loňské sezoně dosáhla zlínsko-brněnská dvojice v okolí Klatov pěkného výsledku, když vybojovala páté místo absolutně. Letos jsou její ambice vzhledem k dlouhodobým cílům ještě o něco vyšší.

Jaromír Tarabus, jezdec Czech Ford Rally Teamu: „Chtěli bychom zasáhnout do bojů v první trojici, ačkoli si uvědomujeme, že ta je velmi rychlá. Navíc se do soubojů na špičce možná pokusí vstoupit i někteří z dalších jezdců. Uvidíme, jak se závod bude vyvíjet, a podle aktuální situace budeme reagovat. Nicméně raději než přijít k výsledku podobně jako ve Valašské rally, kdy jsme se po odstoupení Romana Kresty v poslední rychlostní zkoušce posunuli ze čtvrtého místa na třetí, bychom chtěli do soubojů o první tři místa přímo zasáhnout.“

45. Mogul Šumava Rally 2010, druhý podnik Mezinárodního mistrovství České republiky rally, startuje v pátek 16. dubna v 15:00 hodin v Klatovech. Pořadatelé soutěže připravili pro její účastníky celkem 182 kilometrů rychlostních zkoušek rozdělených do dvou etap. Cíl Rally Šumava je plánován na sobotu 17. dubna 18:10 v Klatovech.

Veškeré informace o posádce Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát naleznete na jejích internetových stránkách www.tarabus.cz.

Komentářů celkem: 3
14. 4. 2010 16:31
0 0
Jarek jezdí výborně - držím mu palce už od Civika, moc se těším na novou Karu. Hodně štěstí na Šumavě a pořádně tů ty Plzeňáky prožeň ;)
15. 4. 2010 07:37
0 0
JJ taky pamatuji na jeho neskutečné průjezdy s Civikem. Tohle je jasný důkaz toho jak se dá postupně propracovat od nižších tříd až po současnou královskou třídu. Je to sympaťák a držím mu palcesmajlík
16. 4. 2010 12:52
0 0
Hodně zdaru na Šumavěsmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!