22. 4. 2005 00:00 − 2444× − 4

Pelhřimovský rallysprint očima vítězů ČMPR

Ve stínu smutné události týkající se úmrtí Tomáše Vojtěcha, si odbyla svoji premiéru v MČR v sprintrally loňská vítězná posádka ČMPR Leoš Flídr – Bohumil Ehl

Ve stínu smutné události týkající se úmrtí Tomáše Vojtěcha, si odbyla svoji premiéru v MČR v sprintrally loňská vítězná posádka ČMPR Leoš Flídr – Bohumil Ehl. Po 3. RZ jejich žluté Mitsubishi Lancer EVO VII figurovalo na výborném 8. místě absolutního pořadí. A to i přesto, že jejich svižnou jízdu limitovala ranní špatná volba pneumatik. Pilot platil za nezkušenost, když mechaniky nechal nazout pneumatiky s příliš měkkou směsí. Optimismem naladěnou posádku těšící se na další kilometry výborně připravené Pelhřimovské soutěže zastihla zpráva o tragédii před startem 6. rychlostního testu. A stejně jako většina posádek se i Leoš s Bohoušem rozhodli v závodě nepokračovat.

„Protože pro náš tým Pelhřimovská soutěž znamenala premiérový start mezi naši soutěžáckou elitou, s většinou z předních posádek se příliš osobně neznáme. Přesto nás smutná zpráva citelně zasáhla. Z našeho pohledu ze soutěžáckých řad nedobrovolně odešel člověk, který byl jedním z průkopníků éry WRC v Česku. Živě máme v paměti jakou odezvu mělo rozhodnutí bratří Vojtěchů přejít z okruhů na tratě rychlostních zkoušek a jaký boom také proto poté domácí soutěžácká scéna zaznamenala.

Tomáši, za všechno co jsi pro českou rally udělal díky a v motoristickém nebi ať Ti to jezdí..“ vyjádřil pocity za všechny členy týmu jezdec Leoš Flídr.

Přes smutek, do kterého se halí drtivá většina soutěžáckých duší nám dovolte pár poznámek k organizátorům Pelhřimovské soutěže a k našemu „učinkování“.

Pořadatelé si za výběr a zabezpečení tratí zaslouží absolutorium. Soutěž byla velice dobře organizována. Naše posádka startující pod hlavičkou týmu Davida Komárka EVO CARS si před startem vytyčila za cíl obhájit přidělené startovní číslo 17. To se podařilo a doufáme, že ani přihlížející diváci nebyli z jízdy naší posádky zklamáni.

Závěrem ještě jednou slova pilota: „Věříme, že i přes smutnou událost se podaří organizátorům z MPM uspořádat III. ročník Pelhřimovské rally a podporujeme myšlenku řady jezdců připojit k názvu soutěže „Memoriál Tomáše Vojtěcha“.

Komentářů celkem: 4
Anonym IP:212.11.112.20
22. 4. 2005 23:241
0 0
fotoKUKI: K tomoto se osobně připojuji!!!! A určitě nemusíte mít strach z tomo že jste nepotešili diváky kolem RZ. Svižný styl jízdy a i některé zajímavé okamžiky na trati u diváku vyvolali potlest a nadšení....Vaše časy tomu odpovídají!!
Ve sprintrally jste se určitě nestratili...a ani neztratíte...žluté EVO je ozdoba rallye....

Hodně uspěchu přeje http://fotokuki.wz.cz
Anonym IP:212.158.158.198
23. 4. 2005 22:232
0 0
jo jo memorial joj oj
Anonym IP:212.11.115.222
24. 4. 2005 09:323
0 0
Váš krásný žlutý áčkový myšák jel krásně.Díky za takové auto ve startovním poli. I.M.
Anonym IP:194.228.35.225
25. 4. 2005 13:304
0 0
Máš krásnýho mišáka
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!