Anvel po úvodu sezóny

Sezóna 2010 je již v plném proudu a po úvodním dvojbloku závodů je nyní na řadě druhý závod Mediasport MMČR v rally.

Sezóna 2010 je již v plném proudu a po úvodním dvojbloku závodů je nyní na řadě již druhý závod Mediasport MMČR v rally. Přesto se ještě vraťme k úvodním podnikům letošní sezóny.

Prvním závodem letošní sezóny byla Sheron Valašská rally. Na startu se objevily obě týmové auta. Za volantem „červené“ se představil tradičně Vladimír Barvík, kterého navigoval Pepa Bartončík a za volantem druhého vozu, čerstvě přebarveného na modro, Alexandr Bold s Jaroslavem Novákem.Vladimír Barvík si již před startem závodu pochvaloval návrat RZ v okolí Rajnochovic.

Obě posádky od samé úvodu bojovaly ve druhé desítce celkového pořadí. Po první rundě se za sebou seřadily na sedmnácté a osmnácté pozici v pořadí Bold-Barvík s jen minimálním rozdílem. Hned na další vložce chyboval Bold a poškodil vůz, který na vytahaném písku sklouzl mimo trať, což vedlo k odstoupení. Vladimír Barvík se postupně prokousával pořadím vzhůru, ale v závěrečném servisu první etapy byl nucen odstoupit. „Po dlouhé pauze byla spokojenost s jízdou bez chyb. Prakticky jsme neměli ani náznak nějakého problému. Auto taky fungovalo na jedničku. Bohužel, to čeho jsem se obával se projevilo hned od první rychlostní zkoušky. Zvětšení výkonu díky většímu restriktoru taky zvětšilo rozdíl mezi použitým benzínem. Jednoduše řečeno, pokud jsem loni ztrácel zhruba 7% výkonu, dnes to asi bude víc než 10%. Na první pohled to není moc vidět, ale na časech je to znát,“ postěžoval si Barvík.

Dalším závodem byla Horácká rally Třebíč, kde se představili Jiří Šmíd s Jiřím Venušem, kteří by se měli objevit na většině sprintů, a také Patrik Hlach s Jaroslavem Koločaiem, se starší šestou evolucí. Vzhledem k tomu, že se obě posádky s vozy seznamovaly, tak se nedal očekávat žádný výrazný atak předních pozic. Jezdci si prakticky celý závod drželi své tempo a bez nějakých vážnějších problémů závod dokončili. Jiří Šmíd skončil na 24. pozici a Patrik Hlach uzavřel čtvrtou desítku.


Foto: Filip Červenka

Na programu Anvel racing teamu je nyní Mogul Rallye Šumava Klatovy, kde se představí stejné posádky jako na Valašce se změnou na sedadle spolujezdce. Vedle Vladimíra Barvíka usedne Pavel „Gapa“ Gabrhelík. Příprava na Šumavu proběhla pečlivě. „Víkend jsme pojali v duchu oslav narození Gapovi dcery Adélky, což byl také důvod Pavlovi absence na Valašce, ale teď už se plně koncentrujeme na Šumavu.“ Popřejme tedy Adélce jen samé šťastné „kilometry“ na cestě životem.

Komentářů celkem: 1
16. 4. 2010 13:441
0 0
Gapo já, Jirka ml., Jirka st. a Jarda Ti gratulujem smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!