Ondřej Plšek - eWRC.cz
18. 4. 2010 22:31 − 3325× − 22

Jak se dostat domů z Turecka?

Výbuch sopky na Islandu má dopad i na mistrovství světa v rally, posádky hledají způsob jak se dostat zpět domů.

Turecká rally zamotala všem týmům pořádně hlavu. Nešlo ale tak o dění na trati, ale na evropském nebi. Výbuch sopky Eyjafjallajökull na Islandu uzavřel vzdušný prostor nad skoro celým starým kontinentem a většinou evropské týmy a posádky se nemají jak dostat domů.

Už za normálního stavu je logistka týmů mistrovství světa velmi komplikovanou záležitostí, za současného stavu to je pak skoro neřešitelná záležitost. Jednoduché to má Kimi Raikkonen. Finský jezdec, který v minulosti vydělal miliony eur, totiž vlastní soukromý tryskáč, kterým hodlá přes několik menších letišť oblak sopečného prachu obletět a dopravit se až domů. Sebastien Loeb podobné letadlo sice nevlastní, ale narychlo si ho pronajal a má v plánu se v pondělí dostat do Itálie, ze které by vítěz Turecké rally rád pokračoval po vlastní ose domů do Švýcarska.

Server maxrally.com uvádí, že Citroen své inženýry a mechaniky posílá domů do Francie dvěma autobusy. Jeden autobus vyrazil v neděli večer, další se vydává na cestu v pondělí ráno. Podobně je na tom i Ford, který svých více než sto členů týmu na cestu do Velké Británie posadí taktéž do autobusu. Jedním z cestujících má být i Mikko Hirvonen, který teprve ve střední Evropě má přesednout do osobního vozu a pokračovat dále.

Německý jezdec Aaron Burkart dokonce přemýšlel o tom, že se domů vydá svým tréninkovým vozem po vlastní ose. Zda k tomu skutečně došlo ale zatím není známo. Dodavatel pneumatik Pirelli chce svých dvacet lidí dostat letadlem do jednoho z posledních otevřených evropských letišť v Aténách, z hlavního města Řecka mají pokračovat trajektem do Itálie.

Velmi zajímavá cesta pak čeká na Kena Blocka. Americký jezdec přirozeně nemůže jet domů autem a hlavně musí být v úterý doma v USA, aby natáčel další ze svých velmi populárních videí. Block se tedy domů vypraví letadlem, ale nemůže zvolit nejkratší cestu přes Evropu, ale musí z Istanbulu letět do Dubaie, odtud bude pokračovat do Soulu a pak konečně do San Franciska. Kvůli Turecké rally tak obletí celý svět.

Komentářů celkem: 22
19. 4. 2010 20:38
0 0
klonovac: tak to prostě chodí, nevím, jestli má Kimi 10x víc než Loeb (to, že Loeb nemá tryskáč ještě neznamená, že by si ho nemohl koupit, kdyby chtělsmajlík, prostě jsou hodnoty na světě dost pokřivený - miliony si vyděláš kopáním nebo mlácením do míče (fotbalovýho, tenisovýho, golfovýho...) či puku a jinými činnostmi vymyšlenými původně pro zábavu, když budeš umět "jenom" třeba transplantovat srdce, budeš si nejspíš slušně žít, ale o všech těch radostech co si dopřávají vrcholoví sportovci si necháš jenom zdát....
19. 4. 2010 20:40
0 0
nicméně to sem nepatří, takže k tématu: myslíme si, jak jsme pánové tvorstva a všehomíru, pak foukne jedna sopka do nebe "trochu" prachu a nestačíme čumět, jaká je příroda mocná a co všechno najednou nejdesmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!