Ken Block překvapen svými časy v Turecku

Ken Block a jeho spolujezdec Alex Gelsomino se o víkendu zúčastnili své letošní druhé soutěže MS.

Ken Block a jeho spolujezdec Alex Gelsomino se o víkendu zúčastnili své letošní druhé soutěže MS – Rally of Turkey. I přes využití systému superally v první i druhé etapě se populární Američan dopracoval až k cíli, přesněji na 24. pozici absolutně. Za zmínku stojí tři šestá místa v jednotlivých měřených testech.

"Když jsme před třemi měsíci oznámili plán o účasti v mistrovství světa, nikdy bych si nemyslel, že budeme jezdit uprostřed startovního pole vozů WRC," říká překvapeně Ken Block. "Pro mě je šestý nejrychlejší čas ve zkoušce osobní výhrou a jsem na něj hrdý. A skutečnost, že jsme zajeli tři tyto časy, dokazuje, že to nebyla jen náhoda. Je neskutečné, že jsem schopen soutěžit s některými z nejlepších pilotů na světě."

Pilot Monster World Rallye Teamu hodnotí tureckou část světového šampionátu jako velmi obtížnou: "Byla to obzvláště těžká rally. Velké kameny, různorodé podmínky kvůli počasí – soutěž skutečně prověřila Alexe i mě, protože se stále učím u Focuse najít limity." V úvodní etapě odstoupil americký showman kvůli poškození vozu o ukrytý pařez, stejný pařez byl osudný i pro Henninga Solberga. V poslední RZ druhého dne pak Block havaroval.

"Týmový plán je: brát rok 2010 jako rok učení s výhledem na Kenův růst v šampionátu pro rok 2011," připomíná manažer Monster World Rally Teamu Derek Dauncey. "Ken tady v Turecku ukázal, že je již za očekáváním, ale držíme se cesty našeho douhodobého cíle." Další soutěží z celkem sedmidílného programu v MS je pro Kena Blocka portugalská rally na konci května.

Komentářů celkem: 5
20. 4. 2010 22:561
0 0
21. 4. 2010 12:182
0 0
Na Amíka docela slušné slova
21. 4. 2010 12:313
0 0
JO, jo, také se divím. Většinou bývají amíci hodně nepříjemně namachrovaní.smajlík
21. 4. 2010 13:304
0 0
Tak Ken ví, že žádný Amík se s Finy nebo Frantíky v rally srovnávat nemůže, tak se drží ve svých hodnoceních zpátky. Ale třeba jednou doroste v opravdového závodníka a bude si moct dovolit i trochu zamachrovat smajlík
21. 4. 2010 18:355
0 0
A nebo Ken ví, že v Americe je rally populární asi tak jako v ČR curling a proto není nezbytné "americky" vystupovat... smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!