Štěpán Koubek - eWRC.cz
27. 4. 2010 15:35 − 2470× − 0

Rozhovor s ředitelem Rallye Humpolec

Přinášíme vám rozohovor s ředitelem jedné z nejmladších rally v republice Rallye Humpolec a také s jezdcem Milošem Mráčkem.

Přinášíme vám rozohovor s ředitelem jedné z nejmladších rally v republice Rallye Humpolec a také s aktivním jezdcem Milošem Mráčkem.

Jak jste se vlastně dostal k pořádání rallye a co vás k tomu vedlo?

Vždy mne bavili rychlé stroje jako motorky a auta. Když jsme pořídili závodní auto, chtěli jsme co nejvíce závodit, ale dnešní amatérské závody jsou pro takové méně finančně zajištěné závodníky příliš drahé. Tak jsme se rozhodli, že uděláme rallye, kde se může svézt téměř každý. Rádi bychom u této myšlenky zůstali.

Vy jste se také několikrát účastnil rallye jako jezdec se Škodou Felicií Kit Car. Kde jste poprvé startoval a jaký je váš největší úspěch?

No do Kit Caru má ta naše Felicia hodně daleko, ale je postavená v rámci našich finančních možností. Poprvé jsme startovali na Škoda Rallye v Běšinách. Celkem jsme tam jeli třikrát a dvakrát jsme si odvezli pohár za 3.místo ve skupině (neptejte se z kolika ). Startovali jsme také v Hořovicích a tam nám selhala převodovka. Letos snad pojedeme více závodů. Jsme amatéři a stále se učíme.

Máte nějaký zajímavý zážitek související s rallye ať už jako jezdec nebo jako ředitel?

Například v Běšinách jsme stáli na startu RZ v koloně aut, byli jsme už připoutáni a vyzváni, abychom najeli ke startérovi. Jsem kuřák, tak jsem ještě pokuřoval a chtěl jsem vyhodit nedokouřenou cigaretu, ale spadla mi do auta. Nebyl čas se odpoutat a sehnout, tak jsem volal o pomoc na hasiče, který stál opodál. Hasič přiběhl a hořící cigaretu z našeho auta rychle odstranil. Byl to prý jeho první a jediný zásah za celý den. Jako ředitel těch zážitků zatím moc není, protože naše letošní Rallye Humpolec je teprve druhý ročník.

Co vám pořádání rallye vzalo a co dalo?

Pořádání nám vzalo spoustu volného času a mně několik nocí klidného spánku, když se závody blíží. Dalo nám spoustu zkušeností a poznali jsme určitě hodně přátel v oblasti automobilových závodů, také se nám povedlo dát dohromady spoustu dobrých lidí.

Mohl byste nám alespoň lehce přiblížit rychlostní zkoušku, kterou chystáte pro Rallye Humpolec?

RZ je sice jenom jedna, ale zato měří bezmála 15km a je hodně členitá a zatáčkovitá. Začátečníky budou asi bolet ruce.

A na závěr pozvěte jednou větou jezdce a diváky na svoji soutěž.

Jak jsem již zmínil, RZ je samá zatáčka, tak se mají závodníci na co těšit, bude to stát za to!

Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!