Pavel Paláček - eWRC.cz
3. 5. 2010 12:22 − 2602× − 2

U KurkaRacing teamu vládne po „Lužičkách“ spokojenost

V sobotu 1. května pokračoval v Hrádku nad Nisou seriál Mistrovství České republiky ve sprintrally druhým dílem.

V sobotu 1. května pokračoval v Hrádku nad Nisou seriál Mistrovství České republiky ve sprintrally druhým dílem,kterým byla Rally Lužické hory. Soutěž měřila celkem 189,9 km a obsahovala 71 ostrých kilometrů, rozdělených do 7 rychlostních zkoušek. KurkaRacing team dorazil do Hrádku n. Nisou v pátek. Po třech nedokončených závodech byl cíl pro tento závod jasný, konečně absolvovat celý závod bez technických problémů a konečně projet přes cílovou rampu. Páteční seznamovací jízdy i následná technická přejímka proběhla bez nejmenších problémů.

Start soutěže byl naplánován na sobotní 9. hodinu ranní. V první sekci závodu byly 3RZ. Po trošku opatrnějších dvou rychlostních zkouškách se na třetí kluci blýskli pátým časem a nechali za sebou i německého šampióna Matthiase Kahleho na Škodě Octavii WRC o 0,4 sekundy. Po první sekci z toho bylo celkově 10. místo. V servisu k tomu Tomáš Kurka dodával: „Druhá rychlostní zkouška mi nějak nesedla,neměl jsem ten správný rytmus,ale třetí byla OK. Zajel jsem pátý čas? Hm, dobrý. Auto konečně šlape,jdeme závodit.“

V druhé sekci, v rychlostních zkouškách 4-6 se piloti všech týmů přetahovali o sekundy.Jelo se opravdu rychle a s velkým zaujetím. Nám z toho vykrystalizovalo 9. místo absolutně a 4.místo ve třídě N4.Před poslední 15. kilometrovou rychlostní zkouškou jsme po trablech na třech předcházejících závodech byli blízko nejen dojetí do cíle,ale také pěknému výsledku. Názory o taktizovaní před poslední RZ utnul rázně v servisní zóně Tomáš Kurka. „ Pojedu co to dá a uvidíme. Co dělat jiného, když to třetí místo je tak blízko, ale zároveň i daleko, když se dívám na rozestupy. Jdu do toho naplno.“

A opravdu šel. Už ve druhé zatáčce poslední rychlostní zkoušky jel po dvou kolech,ale neubral. Na 4. kilometru jen o centimetry minul obrubník, který by zhatil veškeré naděje. V cíli to ovšem stálo za to. Nejrychlejší čas a vyhraná rychlostní zkouška ve třídě N4 a fantastický 4. čas absolutního pořadí. Celkově to znamenalo posun na 7.místo absolutního pořadí a hlavně na třetí místo ve třídě N4. Na cílově rampě kluci zářili spokojeností a servisním stanu u mechaniků bylo taky pěkně veselo. Konečně po těch nešťastných peripetiích je ten pohár doma.

„Jsem spokojený. Hlavně, že konečně auto vydrželo a my se svezli až do cíle. Hlavně psychicky tento výsledek všem členům týmu pomůže. Ale jedna vlaštovka jaro nedělá, musíme to potvrdit i na Kopné," s úsměvem na rtu a pohárem v ruce v cíli hodnotil pilot týmu Tomáš Kurka. Spolujezdec Jindřich Müller k tomu s úsměvem dodával: „Jsem unavený ,ale moc spokojený. Asi se vyplatilo, že jsem při čtení rozpisu vymyslel asi u čtyř zatáček, že mu načtu i slůvka NEBOJ a DRŽ, i když jsem za to od něj (ukazuje prstem na Tomáše Kurku), měl slíbeno, jestli to udělám, pár pohlavků. No já jsem holt kluk odvážný (smích)."

I mechanici Jirka Skupina a Jirka Hrbáč s úsměvem nešetřili. U nich to byl po závodech málo vídaný jev. „Konečně technika šlapala jak má, jsem fakt moc spokojený. Dneska si určitě nějaké to pivko dám. Zasloužíme si ho Pavouku, ne?“ spokojeně se tázal svého kolegy Jirka Skupina.

Dalším závodem MČR ve sprintrally je 15.května Rallysprint Kopná.

Komentářů celkem: 2
3. 5. 2010 14:25
0 0
Je tam chyba v nadpisu. Kuka je fotbalista smajlík
3. 5. 2010 14:57
0 0
A pak jsou taky ještě KUKAvozy, tak se možná chystají přezbrojit.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!