Luboš Tenkl: Ještě jednou k Lužickým Horám

Luboš Tenkl ještě jednou reaguje na Rally Lužické Hory, tentokrát vyjádření na ředitele.

Luboš Tenkl nám poslal ještě jednu reakci, tentokrát na vyjádření ředitele soutěže pana Krečmana.

„Nechápu na co pan ředitel reaguje, a co chtěl vlastně říct tím, že nemám zkušenosti jako pořadatel. Nemám, a ani v tom nic měnit nehodlám. Jsem závodník a za to, že můžu někde odstartovat si platím nemálo peněz. Pan ředitel vůbec nereagoval na mou výtku, že měl všechny retardéry v rozporu s předpisy, jen se vozí na tom, že jsem po průjezdu jednoho z nich zůstal v příkopu. Ano, moje chyba. Měl jsem v danou chvíli jinak zareagovat na ten retardér. Fakt je ten, že potom, co jsme zůstali v příkopu ležet, kolem projelo 120 posádek a přibližně polovina z nich v tom retardéru měla problém, protože byl prostě malý. Bandasky lítaly na všechny strany. Být jednou z posádek, která za projetí retardéru dostala penalizaci, tak se okamžitě odvolám, protože retardér neodpovídal řádům, takže není možné za jeho neprojetí dávat penalizaci. Na to měl pan ředitel zareagovat. Jeho lživá interpretace toho, že jsem chtěl jet domů, a proto jsem se domáhal odstranění auta, je naprostý vrchol. Naše auto zůstalo na výjezdu z retardéru v tečně a pravým bokem bylo na krajnici. Na dispečink jsem žádal o přerušení na 5 minut, abychom auto vytáhli připraveným autem a odstranili překážku. Samozřejmě jsem tím chtěl chránit i své auto, které tak mohl kdokoliv trefit. Bohužel tomu nikdo nechtěl vyhovět a tak jsme všechna auta před retardérem zpomalovali máváním. Takto zpomalení jezdci pak mohli žádat náhradní čas.

Ještě jednou se musím pozastavit nad tím, že bývalý soutěžák a nyní činovník nechápe, co je pro jezdce podstatné. Z mé výtky si vybral to nejméně podstatné a to, že soutěž měla závažné chyby úplně opomněl. Omlouvám se všem čtenářům, které toto vyměňování názorů obtěžuje, ale podle je dobře, aby se o podobných problémech vědělo.

V diskusi pod prvním článkem se mě někdo ptá, co tedy radím, co by měli jezdci dělat? Navrhuji udělat setkání všech jezdců rally bez rozdílu zdali jsou v Asociaci Jezdců Rally nebo nejsou a domluvit se na jednotném postupu. Nic jiného nám v současné době nepomůže.“

Komentářů celkem: 34
5. 5. 2010 07:28
0 0
I u nás v AD cupu jsou profi sloupy z pneumatik. Tohle fakt neni vidět. Kor s Hansem, když nemůžeš ani otočit hlavu. Příspěvek Mecy mě opravdu rozesmál. Dlouho jsem nečetl něco tolik mimo mísu. Reagovat ani nemá cenu.
5. 5. 2010 09:08
0 0
Subarák: co řešíš? je prostě předepsaný jak má retardér vypadat a tečka. Zatáčky si snad napíšeš do rozpisu a najedeš do nich podle toho, do retardéru nalítáváš protože víš, že má bejt nějakej a když je jinej nemusí to vyjít, to je celý. To chceš aby před nim každej zbytečně zbrzdil a řikal si tak jakej asi dneska bude... Navíc nejde podle mě ani tak moc o retardér, jako o princip. Jezdci musí do puntíku splnit co je v řádech, ale na druhé straně to tak nefunguje.... kážou vodu, pijou víno.

Plně s panem Tenklem souhlasím. Jezdci si za to platěj jako za každou jinou službu, řeči že nemá s pořádáním soutěží žádné zkušenosti jsou naprosto mimo! To je jak když bys přišel do restaurace, ZAPLATIL za jídlo který pak bude stát za hovno, řekl to kuchaři a on ti odpověděl, seš chytrej co, tak si to zkus uvařit sám, neumíš viď, tak drž hubu, žer a nezapomeň poděkovat! kde to pak jsme? To neni žádná dobročinná věc, kasírujou prachy tak ať makaj jak maj a jako všude by ti měli ještě poděkovat žes vůbec přijel, né tě zkásnout, vy*ebat s tebou s tim, že příště přijdeš pokorně zas smajlík Ta reakce ředitele mě fakt nasrala.
5. 5. 2010 09:40
0 0
To killer_: naprosto přesně !!!
5. 5. 2010 10:04
0 0
killer-přesné vysvětlení,tady se neschází pár bláznů s autama.Tady je to podnikání jako každé jiné,kde se dá každá špatná služba reklamovat.Tady se protizákonně zneužívá monopol a vládne jedna strana-despoticky a špatně.
5. 5. 2010 10:31
0 0
speeder...to je nejenodussi .)) to zas rozesmalo mesmajlíksmajlík
5. 5. 2010 10:45
0 0
meca: smajlík smajlík smajlík ty jsi snad ani žádný závod neviděl, nebo ani s jezdcem rally nemluvil

No, on ten přístup pořadatelů občas příjemný není, reakce "však ten můj závod jet nemusíš, body potřebuješ ty" je asi nadneseně častá. Co se týče např. Rallye Cupu, tam jsem si snad nikdy nemohl stěžovat, až na obráceně postavený retardér na Rallye Železné hory 2008 smajlík
5. 5. 2010 16:25
0 0
toka: Většina zas ví, jak bývá příjemný pan Tenkl k pořadatelům.smajlík
5. 5. 2010 16:50
0 0
Gill:Kde žiješ?Narazíš na různý lidi-velký, malý,tlustý nebo hubený a p.Tenkl je pro pořadele,stejně jako ostatní ZÁKAZNÍK,který jim nese peníze.Je to přesně,jak to přirovnal killer.Když ti půjčí motokáru na prázdnejch gumách,co budeš dělat-psát děkovný dopis?Budeš to reklamovat a možná tam příště nepudeš.
5. 5. 2010 17:14
0 0
STIG: Nejde o žádné dopisy, ale jak řeší při soutěžích nějaký problém.
5. 5. 2010 17:22
0 0
Je to sice trochu mimo, ale že to neřeší zúčastnění spolu. Opět se vede válka přes server a takhle si to myslím nikomu nepomůže, ale naopak ještě víc prohloubí ty špatné vztahy mezi jezdci, pořadateli, FASem. Ani se nedivím, že ani jedna strana se nesnaží pochopit druhou nebo dokonce si vzájemně vypomáhat, což by asi mělo fungovat mezi lidmi, kteří o ten sport mají zájem. A není to jen v rally. Tyhle problémy jsou skoro v každém sportu u nás. Každý dělá, že oni potřebují jeho a ne naopak a pak to nemůže fungovat.
5. 5. 2010 17:23
0 0
Gill: a jak bývá pan Tenkl příjemný k pořadatelům ?
5. 5. 2010 17:41
0 0
Tak rozebírat jsem to nechtěl, ale když jsem vyzván člověkem jehož si vážím, tak odpovím. Třeba po závěrečné RZ v Příbrami 2008, kdy byl nasměrován špatným směrem do UP. O.k., chyba pořadatelů, ale co tam nekonal. Úplně rudej řval na časoměřiče, který tam od toho ani nebyl. Navíc to bylo po závodě, kdy se auta dávala do UP, vše se dalo řešit v klidu. V podobných situacích jsem ho viděl vícekrát.
5. 5. 2010 17:46
0 0
Gill: Asi máš pravdu a podobných příkladů by se našlo víc a nejen u Tenkla. Jen marně přemýšlím, kdyby pan Tenkl jednal stylem anglického lorda, narostly by ty retardéry do předepsaných parametrů?
5. 5. 2010 18:39
0 0
Přesně tak ,v tržním prostředí se řeší problém a ne,kdo si stěžuje.Na rozdíl od gilla jsem přesvědčen o správnosti ventilovat stížnosti na stále špatnější práci,těch co ovlájí neprávem a monopolně náš "milovaný "motorsport.Tutlat nedostatky před veřejností,to je totalita-a ta měla zkončit před dvaceti lety.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!