Jak to bylo s retardéry v Lužických Horách ?

Diskuse kolem retardérů na poslední soutěži nebere konce. Předpis ale mluví jasně.

Diskuse, kterou po Thermica Rally Lužické Hory rozvířil Luboš Tenkl na téma nepředpisových retardérů nebere konce. Luboš Tenkl si stěžoval na retardéry, které neodpovídaly standardním propozicím, kterými se pořádání každé soutěže řídí. Ředitel soutěže p. Krečman následně kontroval s nákresem a vysvětlením, že retardéry podle tohoto nového nákresu a upřesnění, které vydal Svaz Rally, platí až od Rally Český Krumlov.

Téměř okamžitě se nám do redakce eWRC ozvalo několik jezdců včetně Luboše Tenkla a také Tomáše Singera, kteří okamžitě argumentovali s předpisy v ruce. Zde je jejich varianta, která nutno podotknout má oporu v předpisech. Zdá se tedy, že o tom podle jakého předpisu měly retardéry na Rally Lužické Hory být je nyní již jasno.

Ze Standartní propozice si dovolujeme předložit podstatnou část týkající se retardérů, která je zcela jasná a netřeba ji komentovat. Na Thermica Rally došlo k jasnému porušení Standartních propozic. Pomineme-li neodpovídající rozměry retardérů, o kterých se dá polemizovat (nikdo nejezdí rally s metrem v kapse), tak výška bandasek, které retardéry na mnoha místech vyznačovaly, neodpovídala předepsané výšce min. 80 cm!

Tomáš Singer

Komentářů celkem: 22
7. 5. 2010 17:5721
0 0
Přijde mi to celé spíš jako osobní naštvanost než věcná diskuse. Pořadatelé by asi měli přiznat na rovinu, že pochybili, když umístili retardéry nižší, než předepisuje nařízení. Neměli by obratem poukazovat na to, že si má někdo hledět svého a nebo dokonce pronášet cosi o tom, že poukazovat na chyby může jen někdo, kdo sám rally pořádá. To není prostě slušné. A to nepočítám slova o tom, že někdo chtěl jet domů...
Na druhé straně silně pochybuji, že jakýkoli pořadatel jakékoli rally v této zemi vytvoří nějaký zisk. Myslím si, že stejný objem práce vložený do téměř jakékoli jiné podnikatelské činnosti vynese dotyčným určitě nesrovnatelně vyšší finanční ohodnocení, než právě pořádání rally. Tvrzení, že si platím službu není sice úplně zcestné, ale pořádání automobilových soutěží v ČR na komerční bázi rozhodně nefunguje, a proto si myslím, že i výpady vůči pořadatelům by se spíš měly omezovat na věcnou kritiku případných pochybení, než na výkřiky o tom, že jsem si zaplatil službu a teď budu tvrdě vyžadovat její přizpůsobení svým požadavkům a že si nenechám sr-píp-t na hlavu.
Jestli někdo na pořádání rally v ČR vydělává peníze, tak je to maximálně tak pár lidí na FASu, ale pořadatelé si myslím, že spíš tratí, než získávají. Ostatně sám pan Tenkl je myslím natolik úspěšným a zkušeným podnikatelem, že to ví mnohem lépe než já.
Takže bych poprosil obě strany o více klidu, nadhledu a tolerantnosti. Oba jsou to profesionálové a oba do rally pumpují vlastní peníze pro radost nejen svoji, ale nás všech příznivců.
Chtěl bych jim touto cestou poděkovat za to, že to dělají a vyslovit prosbu, zda by přeci jen nedokázali najít společnou řeč na téma nápravy stavu pro příští akce, a již přestat řešit, kdo za co může, co kdo chtěl udělat a co neudělal, i když měl, nebo naopak neměl.
Nerad bych, aby vzniklá situace vyústila ve stav, kdy jeden se na pořádání rally v ČR vykašle a druhý bude startovat výhradně v zahraničí.
Nic nejde samo, názory jsou odlišné a kdyby řešení problémů bylo snadné, nemuseli by na to být takoví profíci, ale zvládli bychom to i my ostatní.
Pánové, prosím, podejte si pomyslně na dálku přes internet ruce, proberte v klidu, co by příště bylo lepší udělat jinak, a díky za Váš čas i Vaši práci!
7. 5. 2010 21:4122
0 0
Nik:smajlíkTy jsi musel být měde na nějakém zvláštním školení.Kde jinde jsi sehnal informaci o lidové amatérské taškařici.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!